Jump to content

Ajungilak grevling.


Recommended Posts

Noen som kan gi meg erfaringer/tilbakemeldinger på hvilke av disse to trekkene som er best???

http://www.oslosportslager.no/produkt/ajungilak-grevling-shelter-2000-yttertrekk-til-sovepose-6430.aspx

http://www.oslosportslager.no/produkt/ajungilak-grevling-yttertrekk-til-sovepose-5322.aspx

Er virkelig Shelter 2000 verdt 1200.-????

Jeg har Yttertrekket fra magasinet, som visstnok skal puste. Det gjør ikke det.

Soveposen er klam utvendig etter en natt med dette trekket uten på.

Jeg tenker meg et ytter trekk som skal øke gradene i posen litt om vinteren, samt beskytte posen slik at den varer litt lenger.

Er virkelig Grevling så mye bedre?? eller er det ikke verdt sine 600,-/1200,-??????

Evt andre alternativ??

Vært innom jerven fjellduk som soveposeforsterkning, men blitt frarådet pga kondens.

PÅ forhånd takk for svar.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har Grevling Shelter 2000 og har brukt den ned mot minus 25 grader uten nevneverdige fuktproblemer. Kammeraten min på samme tur, hadde betraktelig våtere sovepose, også med Shelter 2000. Generelt sett må han tørke soveposen mer og oftere enn meg når vi er på tur, også uten overtrekk, noe som sier meg at fuktproblemer kan være individuelt betinget.

Link to comment
Share on other sites

Grevling Shelter 2000:

Jeg har ikke noen problemer med dette trekket, brukt under de fleste forhold ned til -25.

En kompis hadde grevling yttertrekk, og det var ikke tett.

Nå det er sagt, det er jo stadig oppe til diskusjon dette med vanntett, pustende, varmetransport, varm møter kaldt osv, tror det er som Trym sier, og kvaliteten samt produktetbeskrivelsen som også gjør seg gjellende.

Grevling Shelter 2000 bruker jeg på de turene der bål ikke er aktuelt, for det tåler, som ventet, ingenting av glør. Det siste året har jeg erstattet dette trekket med et US army gore-tex trekk til vinterbruk og ved bål, siden dette er tykkere en GS2000, og dermed tåler med glør og isolerer bedre, uten at jeg har merket noe til fuktproblemer. Toppdelen er også utformet annerledes på dette fra US army, man kan ligge helt nedi, og dermed er skjermet fra elementene, selv når regner og snør, kontra GS2000 som har tradisjonell sovepose åpning i toppdelen. Jeg har våknet ute både i regn og nedsnødd, helt topp. Dette kan kjøpes, hvis heldig, på ebay til rundt 200-500kr.

Link to comment
Share on other sites

Til villmarkingen:

Her er en US army gore-tex bivy cover på auksjon, et bud på 30usd, og 5 dager igjen. Ser selger ikke sender worldwide, så hvis du ikke har kontakter i usa som kan videresende til deg, så kan du opprette en MYUS adresse på myus.com, fungerer utmerket.

Dette yttertrekket er absolutt verdt pengene! Husk å spørre selger om størrelse/lengde før du byr.

http://cgi.ebay.com/Army-Gore-tex-Bivy-Cover-for-sleeping-bags_W0QQitemZ130339311596QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1e58d40fec

Link to comment
Share on other sites

jeg kjøpte nylig et slikt us army trekk på ebay. betalte 34 usd for et trekk som var brukt men som ser så godt som nytt ut. Dette ble rett under 200-kroners grensa så ingen toll. I tillegg ble det 30 dollar i porto, i alt tilsvarende ca 370 totalt. Jeg har ikke brukt det enda, men det gikk helt fint å få det sendt over og jeg synes trekket ser bra ut, det er helt og det besto en rask test i dusjen ihvertfall.. Trekket er jo ikke "superlett", det veier i overkant av en kilo (1100), men det virker veldig kraftig bygd og ser ut som om det vil tåle det meste. I skogen trenger du bare en liten presenning til hodeenden, så kan fotenden stikke utenom, så kan du sitte ved bålet og nyte utsikten og være tørr og totalvekta av trekk+presenning blir ikke så gæli heller samenligna med telt. Jeg har også kanskje tenkt å bruke trekket som vindsekk/nødbivuakk, det virker mere fristende å ta lunsj i regnvær i et slikt trekk enn i en fjellduk som ikke er vanntett, i tillegg er det langt nok til å sove i imotsetning til fjellduker.

disse trekken virker som et skikkelig kupp, 370 kroner for et slitesterk gore-tex trekk som kan trekkes over ansiktet. Sammenligner man med konkurrenten i Dermizax:

http://bergans.no/sider/sovepose_detalje.asp?modID=4303, så er forskjellen at dette er 1600 kroner billigere og 600-700 gram tyngre. us army trekket tar også opp et ikke ubetydelig volum sammenbrettet.

informative videoer om trekkene:

http://www.youtube.com/watch?v=AC0z4a2-DUg

Selgeren jeg brukte var http://myworld.ebay.com/toptendeals/, han hadde ihvertfall mange trekk i varierende kvalitet og pris. Helt problemfritt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy