Gå til innhold
  • Bli medlem

Karasjokka 2009


Anbefalte innlegg

Vi er 2 stk som planlegger å padle Karasjokka i sommer. Turen starter i midten av juli.

Planlegger å bruke rundt 10-12 dager på turen alt etter vannføring, fiske etc.

Er der noen som har gode erfaringer å dele fra området? Gode fiskevann, områder som en bør bruke ekstra tid på etc.

Stian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tok denne turen for en del år tilbake. Fantastisk tur med masse flotte minner!

Dengang fikk vi mye tips fra et lokalt firma som arrangerer turer og utleie m.m. i dette området. Husker ikke hva det heter, men internett er din venn for å finne ut denslags... Uvurderlig hvor mye man finner ut ved å ringe og spørre.

Fiske har jeg overhodet ikke peiling på.

Husker tre bæringer, en lang (et par kilometer) og to korte. Den lange bæringen bør skje langs en sti som tar ca. korteste linje mens elva gjør en sving. Mener dette er på venstresiden av elva. Høyresiden er vesentlig mer kupert og dessuten mye lenger strekning pga overnevnte sving. To av Fosse-stedsnavnene for bæringer var byttet om på M711-kartet den gang, hvilket var sterkt medvirkende til at noen av mine venner gikk på feil side av elva ved nettopp den lange bæringen... Detaljer som stedsnavn etc fåes fra lokalkjente eller fra noen som faktisk gidder skrive turbeskrivelse mens alt dette er friskt i minnet, ikke flere år etterpå!

Ut over 3 bæringer er det meste padlbart, minus et par plasser det er naturlig å line båtene hundre meter eller to. Dette er selvsagt med forbehold om ferdighet, vannføring og risikovillighet. Har du Allykano, lappesaker og innsatsvilje... så har du det vanvittig artig nedover her :? Høydepunktet er et stryk som avsluttes med en 90 graders venstresving. Hold godt til venstre! Elva svinger, men det gjør ikke du! I hvert fall ikke når kanoen er passe full av vann fordi stryket ellers har bydd på artige utfordringer nedover.... Klarer du ikke svingen så krasjer du sidelengs inn i en bergnabb full av spisse steiner i 40 km/t. Noen er flinke og heldige og klarer svingen uten en skramme, andre (som meg!) får bøyde stag og hull over og under vannlinjen etter møtet med denne bergnabben. Heldigvis er det en rolig kulp like nedenfor der man kan samle sammen restene. Ryktene vil ha det til at dette stedet har et samisk navn som betyr "skitspruten", men jeg går ikke god for om det er sant.

Dægern, nå fikk jeg lyst til å gjøre turen om igjen!

Ellers er det bare å stoppe når du ser en leirplass, du vet ikke når den neste naturlige leirplassen byr seg! Terrenget er til tider såpass kupert at det slettes ikke er idelle teltforhold over alt. Bruk heller litt lenger tid på turen, det er det verdt.

Hvordan og hvor kommer dere inn til øvre del av elva? Transport inn i nasjonalpark kan være litt tricky, i hvert fall i henhold til regelverket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi reiser inn med sjøfly fra Gargoluobbal til Buolzajavri med en lokal flyger. Søkte Kautokeino kommune om landingstillatelse og det gikk veldig greit. Reiser inn førstkommende mandag. Har fått tilbakemeldinger på at det er mer vann i området enn det som er normalt for årstiden, så det lover godt.

Alt utstyr er på plass, så nå er det tre dager med Midnattsrocken i Lakselv :wink:

Er det dette samme artikkel som dere leste i Jakt og Fiske?

http://www.consensus-training.no/files/Jakt%20og%20Fiske/Artikkel%20om%20Karasjokka%202006.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.