Gå til innhold
  • Bli medlem

risengrynsgrøt


orre

Anbefalte innlegg

Det tror jeg du har helt rett i. Turen skal være rimelig lang før man må ta hensyn til fettet i kostholdet.

Dessuten får man mye fett fra ørreten.

Jeg spiser forresten Viking melkepulver med frokostblanding og vann til frokost på tur. Brenner seg ikke fast, siden jeg spiser det kaldt. Det koster litt tid å røre ut melkepulver i kaldt vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Etter min erfaring er det ikke fett man har behov for på tur, det har man mer en nok av på kroppen. Det man trenger er karbohydrater, spesielt gjelder dette for frokost og lunsj. Fett forbrenner sakte og når man skal yte forbrenner det rett og slett for seint. Som middag om kvelden er det derimot bedre egnet.

Karbohydratene bør man igjen dele opp i to. Man har de raske karbohydratene som man finner i sjokolade, rosiner, sukker o.lign og man har de treige karbohydratene som man finner i havrekorn, ris, pasta o.lign. De raske karbohydratene vil gi deg et raskt hopp i blodsukkeret og er dermed godt egnet som lunsj eller en liten oppkvikker når man blir sliten. De treige forbrenner senere og vil ikke gi det samme hoppet i blodsukkeret men fordeles over lengre tid. Dette passer bra som frokost.

Min opplevelse med havregrynsgrøt kontra risengrynsgrøt er at man går litt lengre på havregryn. Synes imidlertid at risengrynsgrøten smaker bedre og med å øke mengden med 10 gram så er de likeverdige.

Smørklatt på toppen er jo kjekt det, men for min del er det mest for smaken sin del.

Har gjennomført mange turer med egg og masse bacon. Mett er man jo lenge med slik kost, men for min del blir jeg slapp. Jeg får ikke ut nok energi siden fettet forbrenner for sent.

Du kan vel ikke mene at grøtris brenner like sakte som havrekorn? Dette er et gjennomforedlet produkt, med næringsverdi omtrent som loff...

Er ellers enig i vurderingen din. Jeg spiser helst grovbrød/fullkorn knekkebrød med kjøttpålegg til frokost. Det gir en god blanding som varer lenge. I løpet av dagen fyller jeg på flere ganger med 'raske' karbohydrater for å få en oppkvikker når jeg trenger det. En omgang til med (knekke)brød til lunsj, før det blir en varm middag med masse proteiner.. -Hvis ikke jeg er på fisketur da. Da blir det fisk mange ganger om dagen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.