Gå til innhold

zimwalker

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 663
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

zimwalker vant dagen sist Oktober 17 2015

zimwalker hadde mest likt innhold!

Om zimwalker

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. To nye kniver, fra Lamnia på "Singles day": Bark River Mini Aurora (CPM-3V), m/canvas micarta skjefte i burgunder farge. link: bark-river-mini-aurora-burgundy-canvas Bark River Kephart (CPM-3V), m/canvas micarta skjefte i burgunder farge. link: bark-river-kephart-cpm3v-kniv-burgundy-canvas-micarta
 2. En klassisk Stanley termos på 0,75L til kr 249 (296 med frakt) hos G-sport.no, som nå har startet med "Black Month". (holder ikke med Black Friday eller Black Weekend).
 3. Tilbud og tilbud fru Blom. De operer med en fiktiv førpris. Ikke en pris de har solgt den for selv altså - men "veilederne pris" fra importør. Men, men, den er nå i det minste å få tak i her på berget nå, og konkurransen er vel tilnærmet null i så måte. Kjenner at det rykker litt i visakortet, og det vil jo være synd om de skulle "brenne inne" med disse, men så river fornuften i motsatt retning - etter en liten brenner opptelling her .... 🙄
 4. Den kommentaren forstår jeg ikke. Etter det jeg kan se ga Kristian J. Vabø bare uttrykk for sin vurdering av en youtube kanal som vanskelig kan skilles fra mannen bak den (så han kan ikke klandres for å "ta mannen i stedet for ballen"). Deler forøvrig vurdering, uten at jeg kan se at dette skal kunne oppfattes som å "skape kvalme".
 5. Kjøpte en Rago dunpose med 25% rabatt hos XXL i september. Kjøpte standard størrelsen, som skal rekke til personlengde 185, er selv 183. Men hjemme på stuegulvet føltes det som jeg måtte ligge "i spenn" for å få hodet inn i hetta, så det ble retur på angrefristen. Gadd ikke be om /prøve større, var ikke interessert i mer vekt (og har ellers flere poser fra før, så jeg lider ingen nød - for å si det slik).
 6. Veldig fin kanal, anbefales på det varmeste! Har fulgt ham et par år nå. Sier sjelden så mye, et par ord i ny og ne, men tar opp fine filmer og bilder av turene og leirlivet. Er proff på lydopptak, så noe av det jeg liker best er at man får med seg mange lyder fra naturen og leirlivet, som fugler og dyr, snøen som knirker eller greiner som knekker når han går, padleårene som bryter vannflaten, bålet som spraker og flammer i vinden, vann som helles i kjelen og kaffeposen som brettes, at det røres i kjelen osv. Om jeg noen ganger har problemer med å sovne etter en lang og stressende dag på jobb, så plasseres laptopen på nattbordet og jeg setter på en av videoene hans. (Datamaskin slår seg etterhvert av selv ei stund etter at jeg har sovna...) Virker veldig avslappende(!) .... og fordi jeg som regel har sett den før ligger jeg heller ikke våken og venter på at "noe" skal skje... :- )
 7. fra forskning.no: er-det-bra-a-gi-hunden-restemat
 8. Ja det er jo en risiko. Har man for eksempel bestilt og betalt for en vare til 100 kroner inkl frakt fra Kina, så lar man den kanskje heller ligge og gå i retur enn å betale 25 kroner i moms + kr 158 i fortollingsgebyr for å den ut (med mindre det er noe man bare må ha/ikke får tak i lokalt osv) @Moderator: kanskje flytte innleggene om toll over i ny tråd ?: Nye tollregler i 2020
 9. Saker fra en annen (gammel) tråd: Prisbelønnet utekniv U2 kniven liker jeg godt. På tur ligger den i bukselomma. I leir flytter jeg den som regel til ei brystlomme. Lettere tilgjengelig der når jeg sitter. Godt alternativ til en såkalt "nakkekniv". Likte denne kniven så godt at jeg for en tid siden også kjøpte lillebroren U4: Egenskaper for U4 Folder Stålkvalitet: Lam.SGPS Lengde i sammenlagt tilstand: 70 mm Lengde blad: 53 mm Tykkelse blad: 2.25 Vekt: 29 g www.fallkniven.com/en/knife/u4/ som har fulgt meg i hverdagen siden. Merkes jo ikke at man har den i lomma. Et annet, men rimeligere "lomme alternativ" som jeg også liker godt er Leatherman sin Skeletool KB lommekniv (kjent fra multiverktøyet Skeletool CX) Stålkvalitet: 420HC Lengde i sammenlagt tilstand: 87 mm Lengde blad: 66 mm Parerstang: Nei Totallengde: 153 mm Vekt: 36,85 g www.leatherman.com/skeletool-kb-500.html
 10. Det var i jula i fjor. Så her inne at noen nettopp har kjøpt den til samme prisen igjen hos samme XXL nå; se www.xxl.no/fallkniven-pcx-std-gra/
 11. 1. april er nok datoen de har satt for ikrafttredelse av den forenklede ordningen der utenlandske aktører (selgere) kan melde seg inn i det norske mva registeret og derved kunne kreve inn mva på vegne av den norske staten for varer til en verdi under nok 3000. Vi som forbrukere kan d aunngå fortollingsgebyr ved innførsel av slike varer. Men vi må altså betale momsen, bare ikke de 158 kronene som posten (og andre) tar i tillegg. Men i stedet for å betale momsen på posthuset når vi henter pakken, betaler vi direkte til selger. (Det "morsomme" er at det fra før er mange nettbutikker der ute i den store verden som foregir seg å kreve inn "Norwegian sales tax" på vegne av den norske staten. Slike har til nå brukt å styre unna med mindre de kan vise til registrering i mva-registeret/har et mva-nummer osv. Har sendt noen mail for å spørre opp gjennom årene, men slike ble aldri besvart......) Ellers: For 350 kroners grensen som blir borte fra 1.1. er det nok grensepasseringtidspunktet som gjelder, ikke når du bestilte varen....kan ikke tenke meg noe annet da det ville bli meget omstendelig å forholde seg til for fortollerne dersom kjøpstidspunktet skulle være avgjørende. I så fall ville de nok måtte slite med slike saker langt inn i 2020.
 12. Har sagt det før, at Benchmade er overpriset. Får det demonstrert igjen nå. Benchmade har åpenbart fått lov til å sette navnet sitt på Work Sharp sin "Guided Field Sharpener". Da koster den 799,- hos Milrab eller 819,- hos Outnorth. Originalen, Worksharp sin egen utgave, får man til 399 hos Widforss.no, Samme pris hos Skittfiske og Skittjakt. Se classic.prisjakt.no/#rparams=ss=Guided Field Sharpener ..... Forøvrig en nyttig og lett håndterlig liten sak.
 13. Håper ikke du eller andre følte seg støtt av sammenligningen, som jeg selvsagt selv syns passet særs godt. Anyway, utstyr kan være dyrt, så de fleste av oss på forumet her får vel litt "blod på tann" når noe som var rimelig dyrt brått ble rimelig billig. Eller bare billig. Trenger ikke ha vært dyrt engang. Som her forleden, da jeg kjøpte en Mackenzie 3x3 tarp hos XXL, til "medlemspris" kr 199 (før 399) (tilbudet gjelder fortsatt: https://www.xxl.no/kupp) Dumt ikke å slå til tenkte jeg, samtidig som en stemme i hodet minnet meg på at jeg har 3 tarper fra før - og neppe trenger en til, iallfall ikke en hvis kvalitet kan være litt tvilsom. Men...tja, om jeg ikke beholder den selv så kan det bli en julegave, - tenkte jeg i neste sekund. Og det kan den. Og...man vet jo aldri, kan jo være at jeg får bruk for den selv også..for eksempel om jeg mister de tre andre [not very likely!!]. Og sånn kvernes det videre til, til man trykker kjøp. Og etterpå ligger tankene der å lurer fremdeles..mens pakken er på vei og angrefristen fortsatt er ung: Altså, flink til å rasjonalisere over kjøpsimpulser - det er vi (ja for jeg antar jo at jeg ikke er alene om slikt)....... Og nå fikk jeg uansett også en grunn til å ta turen innom fugleberget her for å "kvitre litt" om en billig tarp hos xxl (for de som fortsatt handler der)
 14. Rydde inn en haug med mail fra tråden her, som jeg jo abonnerer på. Smiler når jeg leser. Fikk et bilde i hodet av åtseldyr som lukter blod, som kaller på artsfrender der de sirkler rundt byttet - og som uler i kor i ren skuffelse når "byttet" de trodde var klart for konsumering reiste seg og løp vekk. Joda, jeg har kjent på skuffelsen jeg også, når et "røverkjøp" viste seg å være "for godt til å være sant". Men men, er jo uansett derfor vi har røverkjøpstråd, så vi kan "meske oss" i gode tilbud og kalle på artsfrender når vi finner noe som ligner et røverkjøp. Samt "ule" litt i kor her , i skuffelse og frustrasjon, når "byttet" ikke lot seg konsumere likevel.
 15. Helt enig med deg i dette. Bør kanskje være glad for at det er noen her som tenker i samme baner som meg. Er visst ikke alle som har fått det med seg.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.