Gå til innhold
  • Bli medlem

passerinum

Aktiv medlem
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av passerinum

  1. Høres ut som en knall tur! Har syklet litt i området mellom Krosso og Sønstevann og kjenner meg absolutt igjen i mye av det du beskriver, Oz. Jeg var forøvrig på fatbike og koste meg med det. Med passe dekktrykk kommer man seg fram de rareste stedene. Hadde med telt og sovepose og sov ute. Kan generelt anbefale fatbike til sommerbruk i skog og fjell. De er dønn pålitelige og takler fint litt last til lengre turer.
  2. Herlig å se en sykkeltur fra dette området, takker for fin rapport! Har hatt planer om å sykle gjennom dette området ved et par anledninger, så det var gøy å se bilder derfra. Ser ut som en knallfin tur
  3. Flotte bilder fra et knallfint område, Martin!
  4. Lurt med regnbukse eller tilsvarende under trekket. Spruttrekket tar av for bølgeskvulp og gjør det også lunt og godt inne i båten på kalde dager.
  5. Da tror jeg det kan bli mye venting. Packraftene er et nisjeprodukt. Alpackaraft lager båter i uovertruffen kvalitet (nei, jeg er ikke sponset ). Pris på materialer, håndverket og små volumer gjør nok sitt til at prisen er som den er. Jeg syntes selv det var dyrt i starten, men tror man bør sammenlikne prisen med prisen for en ordinær kajakk. Og da er det egentlig ikke så dyrt lenger. Vadebukser høres litt skummelt ut med tanke på velt og vannfylling av buksene. Padler gjerne i regnbukser om det er kjølig. Har som regel padlet uten liggeunderlag med sko og våtsokker. Testet ut et ProLite-underlag fra Cascade Designs i størrelse small for nylig og fikk merkbart bedre padlestilling av de få ekstra cm i høyden. Var rett under frysepunktet og kaldt i elva, men kjente meg varm i båten. Mulig liggeunderlaget hjalp, men vanskelig å bedømme.
  6. Man bruker noen geniale poser til å blåse opp båten. De er åpne i den ene enden. Ved å samle luft i posen og lukke igjen, kan man klemme luften ut gjennom en åpning i den andre enden og inn i båten:
  7. Beste packraftminne er helt klart Norge på tvers i fjor sommer Vi har brukt Denali Llama i noen år og er veldig fornøyd med lengden. Min bedre halvdel er 162 og jeg ligger på 176–177. Fartspotensialet til båten reduseres med fallende lengde. På turen Norge på tvers valgte vi Explorer 42. Den økte lengden ga utslag i merkbart bedre fart og med to i båten ga det enda bedre framdrift. Siden båten smalner av mot bauen kan det bli trangt foran for føttene selv om lengden er ok. Ville derfor personlig godt for Denali Llama igjen om vi stod og skulle kjøpt båt nå. Det er forøvrig også lettere å pakke ting på tvers foran uten å kollidere åra i oppakningen under padling.
  8. Teltet var genialt på Marka24 til vår familie på fire i fjor – ikke mange gram per person
  9. passerinum

    Fatbike

    Jeg har full forståelse for hva du mener, men jeg kan love deg at du ikke hadde trengt å være nervøs for å bli meid ned av meg på denne turen En fulldemper har helt sikkert bedre framkommelighet enn en fatbike under de fleste forhold med unntak av løst eller bløtt underlag. Men så var det dette med robusthet og muligheter til å få med seg ting (selv om måten jeg rigget sykkelen på i og for seg også kunne vært gjort på en fulldemper – selv bagasjebrettet fra OMM foran på sykkelen). En fatbike er vel også billigere i innkjøp, trenger mindre vedlikehold og er morsom hele året. Jeg er kanskje spesielt interessert, men foretrekker en fatbike framfor en fulldemper
  10. passerinum

    Fatbike

    Fikk endelig testet ut overnattingstur på fatbike i helgen. Pakket så lett jeg kunne (litt for lett, skulle det vise seg) og fikk plass til alt i seteveska, rammeveska og en liten rull med sovepose og liggeunderlag på bagasjebrettet foran. Jeg hadde riktignok med en 11 liter sekk og en styreveske, men det var til diverse fotostæsj og strengt tatt ikke nødvendig (utover å gi plass til et drikkesystem i sekken, da). Utrolig gøy å dure innover på vårsnøen og ha skogen mer eller mindre for seg selv. Anbefales! Jeg snekret likegodt sammen en liten turrapport med bilder og en pakkeliste: Et mikroeventyr på sykkel med bismak.
  11. På Hardangervidda hadde vi en dag med frisk bris og litt til (blaff av liten kuling). Det gikk greit. Jeg tror en kan si at teltet tåler mer enn man skulle tro og mindre enn man skulle ønske Med andre ord er jeg selv litt skeptisk til å ta det med på vintertur på fjellet. I hvert fall med barn. Men sjekk disse to videoene på Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=J-CMJeJpLc4 http://www.youtube.com/watch?v=_S2Ci_doWLA Det er tydelig at vinden sklir fint av teltet.
  12. Med fare for å bidra til at dette utvikler seg til den store "Shangri-La 5"-tråden: Vi har hatt stor glede av teltet de siste to årene. God plass til to voksne og to barn, superlett uten innertelt (veldig lett med innertelt også), god plass til to packrafter som madrasser uten innertelt og lett å sette opp. Teltet var et kjempefint hjem da vi brukte tre og en halv uke på å padle Norge på tvers i fjor sommer med barna. Anbefales!
  13. Oi, dette så bra ut! Gleder meg som et lite barn til å komme ut på overnattingstur tjukkesykkelen selv
  14. Hei Fjellberta! Litt seint svar, kanskje for seint, men vi har hatt glede av trugeturer med barna i en årrekke. Skal dere bruke trugene en del vil jeg klart anbefale noe annet enn hyttetrugene, som nok blir litt brede å gå med for et barn. Erfaringen vår begrenser seg til Atlas. De har vi til gjengjeld svært god erfaring med. Vi har hatt et par barnetruger som yngstejenta fint kunne bruke i fjor da hun var 9 år. Disse trugene er en gammel modell som ikke er i salg lenger (du kan eventuelt se et bilde nederst i innlegget her, de ser nesten litt retro ut i forhold til dagens modeller ). Atlas Spark 20 er kanskje en mulighet til den yngste av dine, så kan hun/han kanskje arve den eldstes truger seinere? Et alternativ kan være den litt større trugen 8 series Trail Walking, men jeg vil tro at den kan være litt stor. Jo større bæreflate trugen har, desto løsere snø egner den seg i. Likevel behøver ikke det bety noe videre dersom en voksen eller en annen tråkker opp spor foran, da trenger ikke bæreevnen være allverden på barnetrugen. Turhilsen Mikkel
  15. Barn er mestre i å finne magien på tur i nærområdene og trenger ikke nødvendigvis å reise land og rike rundt for å finne de gode turopplevelsene. Men hva med oss voksne? Glemmer vi mulighetene vi har rett rundt hjørnet? For mange ligger helgen der og lokker med to–tre blanke dager. I hvert fall en gang i blant. Men hva kan man egentlig få til på en helg? Og hvor langt trenger man å dra for å føle at man er på eventyr? Eller rettere, hvor kort? For all del, ofte er det mer enn bra nok bare å komme seg ut. Men det gjør ikke noe om turen også får et snev av eventyr en gang i blant. En duft av ekspedisjon. Det er akkurat det som skal utforskes i Prosjekt Helgeekspedisjon. Les mer HER.
  16. Dersom dere voksne har et par gamle soveposer liggende kan dere putte barnas soveposer inn i disse. Om de voksnes soveposer kan settes sammen til én, stor fellespose blir det enda hyggeligere. God tur! Mikkel
  17. Tusen takk skal du ha, Elgen! Jeg har ikke laget noe kart som egner seg til publisering ennå. Og ja, packraftene er veldig trege, fikk fartssjokk da jeg dro ut i en kjapp treningskajakk etterpå!
  18. Vi vurderte det lenge (jeg skriver om det på bloggen her). Den største utfordringen er bæringen opp fra Eidfjordvannet. Her kan man bruke tralle opp til fjellet, men det kan fort bli et par mil å gå i terrenget der tralla ikke kan brukes. Det samme gjelder kortere overbæringer (0,5–8 km) på vidda. To-tre voksne med lett oppakning kan nok få til det, men med barn var det uaktuelt . Vi ofret derfor fart på vannet til fordel for enklere overbæringer.
  19. I sommer syklet vi Norge på tvers. Det kunne lett ha vært sommerens høydepunkt. Den æren tilkom i stedet en godt og vel tre uker lang padletur Norge på tvers. I packraft. Vi fikk igjen bekreftet at packrafter er lette, tåler mye og går ufattelig tregt på flatt vann. Særlig i motvind. Og vi fikk smakt på den gode følelsen av å være på tur. Lenge. Så lenge at det å være på tur bortimot føltes som hverdag. Vi har lagt ut en liten bildemiks fra turen på bloggen, om du skulle få lyst til å ta en titt: Norge på tvers vannveien.
  20. 2,25 kg må gjelde den gamle modellen, er det den du har? Den nye, med "hale", er oppgitt til 2,4 kg hos Alpackaraft. Legg til godt og vel 200 gram for trekk, så er vi nærmere 2,6–2,7 kg. Fortsatt er det et stykke opp til 3,1 kg, da, men ikke helt så ille [heisann, så ikke at du nettopp svarte på det sammen, borgern]. Spruttrekket blir nok som det blir med hensyn til vanngjennomtrenging når det både skal være ultralett og kunne tas av. Jeg vil absolutt anbefale trekket likevel, det tar vind og den verste vannspruten og gjør det dermed vesentlig lunere nede i båten. Explorer 42 har ikke trekk og enkelte dager med langvarig øsregn ble det mye øsing på turen vår i sommer. Ønsker man seg noe som minner om det man kan få til i en kajakk, er det en mulighet å heller gå for Alpackarafts trekk til elvepadling. Jeg har ikke testet det ut selv, men det kan se ut som om dette er en god løsning. (Jeg har forøvrig ingen tilknytning til Aplackaraft, men det er ingen hemmelighet at jeg er imponert over anvendeligheten til disse små båtene ).
  21. Vi bestilte rett fra produsent av tidshensyn, siden vi var seint ute og trengte en modell med Cargo Fly, som gjør det mulig å lagre bagasje inne i luftkamrene. Prisen blir omtrent den samme om du velger å bestille rett fra produsent eller via norsk importør, kanskje med unntak av ekstrautstyr.
  22. Til Norge på tvers turen vurderte vi lenge Ally kano kontra packraft, siden vi har begge deler. Kanoen er klart raskere, men også mange ganger tyngre og ikke egnet på grunne, steinete småelver. Etter en testtur på Fiskumvannet fant vi ut at farta til Exploreren ligger om lag 0,5–1 km/t høyere enn Denali Llama'en. Lengre vannlinje gir høyere fart. Det høres ikke ut som mye, men svarer omtrent til 15-30 % høyere fart (ta dette med en klype salt), litt avhengig av om det er to som padler, siden marsjfarta bare er 3–3,5 km/t på flattvann i en Denali Llama. Dermed gikk vi for Explorer 42. Med lavt sommervann i elvene ble det mye vading og dermed var det helt greit å ikke ha spruttrekk. Den ekstra lengden gjør at man greit kan ha med seg en stor hund eller et barn i packraften, ja, kona og jeg padler fint Exploreren sammen, men nå rager ingen av oss spesielt høyt i landskapet Med to i én packraft sparer man ytterligere vekt, det blir mindre enn 1,5 kg båt per person!
  23. Vi har hatt stor glede av packrafter med barna. Anbefales! I sommer brukte vi forøvrig packrafter til to personer med hell . Det kan være fint både økonomisk og fordi man kan ha med mindre barn og bagasje. Turhilsen Mikkel
  24. Hei! Om man er god eller ikke til å padle er ikke så viktig, en god åre gjør deg i hvert fall ikke til en dårligere padler. Jeg har hatt glede av en firedelt Werner Shuna de siste par årene og kan varmt anbefale denne. Vi brukte denne åra da vi padlet Norge på tvers i sommer. Før det brukte vi en rimeligere todelt TNP Wolverine åre. Den er lett, men også bløt som gummi i forhold til Werner Shuna. Sistnevnte har en stivhet som kan minne om wing-årene jeg bruker til kajakkpadling (Bracsa I og Bracsa IV) samtidig som vekten er lav. Det kommer godt med på lange padledager. Stivheten gjør åra mer kontant og dermed er det lettere å manøvrere i stryk eller steinete elv. Selvsagt går det an å padle med den billigste åra du kan finne, og det kan til og med være lurt om du er usikker på lengden, men padleopplevelsen med en god åre er noe helt annet. Åra du velger bør være minimum todelt for at du skal kunne ha den på sekken eller ved transport, om det så er i bil, buss, tog eller fly. Lengde på årer til packraft er litt kilent, for den brede båten gjør det vanskelig å rekke ut over kanten om man er lav. Derfor anbefales det at lave personer har forholdsvis lange årer, ja kanskje til og med lengre årer enn høye personer. De brede båtene gjør det også vanskelig å padle med høy åreføring, så her må man kanskje endre litt på padlestilen. Padlehilsen Mikkel
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.