Gå til innhold
 • Bli medlem

Rohtmahl

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Bruker Arc'teryx Alfa SV jakke og bib på toppturer sein høst, vinter og vår. Er superfornøyd. At den ikke har snølås, varmelommer eller lommer nede på biben har ikke vært noe savn til nå (brystlommer på biben). Ei heller at den er kort foran. Detter er ankepunktet til mange. Ville jeg hatt lommer til hendene, og lengre jakke ville jeg vurdert Arc'teryx Stinger og Norrøna Lofoten (begge snølås) til skitoppturer eller Arc'teryx Theta SV og Klättermusen til allround bruk (om sommeren, sein vår og tidlig høst bruker jeg softshell med superlight i sekken). Mitt råd er: Tenk passform og bruk
 2. Har erfaring med Wiley X SG-1. Syntes de ikke er gode nok på snø med tanke på flatt lys, men ellers veldig bra. NB! De er ganske brede hvis en har smalt ansikt. Til skigåing/toppturer om vinteren bruker jeg Wiley X JP-Gold som er god i flatlys. Dessuten tas innerrammen lett av når du jobber deg bortover/oppover. Med den på blir det for tett og alt blir bare dugg. Smetter den på når kjøringen starter. Meget fornøyd med disse. Om sommeren bruker jeg ett par lette Adidas solbriller som sitter veldig godt på nesen (slipper hodestropp). Husker ikke modellen.
 3. Hei. Interessant tema. Har selv prøvd meg frem. Spørsmålet er hvilket behov en har. Jeg ender opp med to kniver: En stor samekniv (8"-9") til hugging, kutting, kløyving, boksåpning, skjæring osv. Større bruksområde enn tur øks, selv om jeg har savnet øks noen ganger. En mindre kniv til sløying, åpning, smøring mv. Her har jeg endt opp med billige kniver som Mora tolleknis e l. Er da ikke redd for å ødelegge eller miste den. Har alltid med en Leatherman i tillegg. Tursag taes også med noen ganger. Er enig med kritikken av Hunter, selv om det er en veldig god og fin kniv e
 4. Artig å se hva som brukes/foretrekkes: JAKKE: Arc'teryx Alpha SV (Vinter) / Bergans Super Lett (Sommer) BUKSE: Arc'teryx Alpha SV bib (Vinter) / Norrøna Svalbard Flex 1 (Sommer) MELLOM/YTTER: Norrøna Røldal (Vinter) / Klättermusen Mithril (sommer) UNDER: Brynje Arctic/Aclima Hotwool (Vinter) / Devold ull t-skjorte ev med Brynje netting (sommer) BOXER: Devold ull DUN: RAB Neutrino Endurance HANSKER/VOTTER: Forsvarets ullhansker/ullvotter med vindvotter (ser etter nye hansker til sommerbruk) LUE: Mountain Hardware "bruskork"/ stor ulllue med fleece (ofte utenpå "bruskorken" om
 5. Bruker camelpack med isolert slange. Har den i sekken innerst mot ryggen. I kuldegader fryser munnstykke lett til, så jeg stikker den ned i nakken mot kroppen. Fungere helt fint. Testet i -20 med vind. Over lang tid ha kamelpacken på magen og munnstykket ned i halsen. Etterfylles med snø. Fyller aldri på iskaldt vann.
 6. Hei. Anbefaler Bergans Superlett. Vask sliter på klær nesten uansett. Se forøvrig erfaringer med plagget under Utstyrserfaringer Turtøy.
 7. Hei. Kjøpte meg Alpha SV jakke og bib for et år siden. Har brukt dette i kraftig uvær med regn og til harde toppturer om vinteren. Brukes ikke om sommeren. De passer perfekt og gjør jobben. Jeg kjøpte str M (på meg blir M overdeler ofte for trang over skuldre/rygg/bryst og L blir for lang.) Klærne har veldg gode utluftingsmuligheter med glidelås under armene og på buksesidene (svetter mye). Hetta er veldig bra (passform, str og justeringer). Klærne er suverene og anbefales på det sterkeste. Mitt beste kjøp!
 8. Kjøpte en på www.sportsnett.no i vår. Bruker den daglig (unntatt i regn) når jeg trenger en jakke. Er meget fornøyd til nå. Den passer veldig bra til meg. Bruker normalt str M, men da kan klærne bli for trang over skuldre og øvre del av bryst/rygg og går jeg en str opp blir klærne for lang. Innsiden er Polartec, slik at jeg ikke blir å bruke den på fjellturer og annen hardere aktivitet. En pen og varm jakke som anbefales til daglig bruk!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.