Gå til innhold
 • Bli medlem

ketilring

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  607
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  23

ketilring vant dagen sist 4. mai

ketilring hadde mest likt innhold!

Om ketilring

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Fosen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Eldorado er NorgesGruppens varemerke, så se etter den på Kiwi eller Spar.
 2. Hva med minimalist-utgaven av Trangia-settet: kun brenneren og kaffekjelen? To flate steiner finner man jo overalt.
 3. Ja, hvis man velger å skreddersy posen øker både pris og leveringstid ganske raskt. Å vente så lenge kan være kjedelig. 😊 Jeg ser på størrelsestabellene for Alaska at anbefalt kroppslengde for standardstørrelsen (medium) er 170-188cm, så du er jo egentlig innafor. Du bør ikke gå en størrelse ned, den kan bli i korteste laget for deg.
 4. Jeg har aldri brukt karbonstengene, men etter det jeg har sett og lest så kan ikke disse reguleres. [Hidden Content] Det er mulig det går an å sette disse i en liten vinkel med nedre del et stykke ut fra teltet, men jeg aner ikke om det blir stødig nok.
 5. Jeg kjenner ikke til de to andre soveposene du nevner, så det kan jeg ikke gjøre meg opp noen mening om. Men det jeg kan si er at jeg opplever kvaliteten på alle tre Cumulus-posene jeg har som veldig god. Jeg har skrevet følgende om disse posene (Panyam 600, Lite-Line 300, Alaska 1100) tidligere i en annen tråd: "Jeg er meget fornøyd med posene. Det er veldig god kvalitet over hele linja, både på design og tekniske løsninger, passform, dun, stoff og sømmer, og oppbevaringsposer. Og så har de det jeg mener er markedets beste glidelåsløsning. Denne glidelåsen kjører seg aldri fast (se bilde
 6. Det kan se slik ut ja. Slik ser den ut på iPhone: Menyen bak «+» knappen:
 7. Man trenger ikke betal-versjonen for å kunne bruke kartene offline. Det er bare å klikke «+» og velge «forhåndsnedlasting» fra menyen før man legger i vei. Der kan man velge hvor detaljert kart man ønsker. Under vanlig online bruk kan man også se detaljert kart med 1m kotehøyde hvis man zoomer inn til 20m-skala eller mindre. Med betal-versjonen for man tilgang til noe som heter WMS-informasjon, uten at jeg helt vet hva det innebærer..
 8. Jeg har ingen erfaringer med Sony spesifikt, men det er klart at hvis man tenker å gå opp på fullformat så må man ta objektivene i betraktning også: værtette E-mount-objektiver er som oftest tunge og kostbare.
 9. Det skjønner jeg godt. Angrerett, "fornøydgaranti" og fri retur er praktisk. Men i og med at de har 10 års garanti på produktene samt at jeg opplever at de svarer raskt på henvendelser, så har jeg tatt sjansen på å bestille tre soveposer derfra de siste to årene. Jeg regnet ut frakt, moms og tollgebyr i disse prisene jeg skrev opp ovenfor, men kronekursen og tollgebyret kan jo gå litt opp og ned..
 10. Her er enda mer å velge imellom. Som et alternativ til de soveposene ovenfor som koster opp mot 6000,- så kan du ta en titt på følgende Cumulus-poser til omtrent samme spekk og som er minst like bra: Alaska 900 (700 cuin, T-comf -10°, 1510g) til omtrent kr 3500,- [Hidden Content] Alaska 1100 (700 cuin, T-comf -15°, 1720g) til omtrent kr 3900,- [Hidden Content] Jeg har sistnevnte selv, og må innrømme at den ikke blir for mye brukt siden den ofte blir for varm for meg, selv på vinteren.
 11. Innenfor det budsjettet kan du få f. eks. et brukt Fujifilm X-T1 kamerahus, og et XF 23mm f/2 objektiv. Disse er værtette (i følge produsent) og tåler en del, og har nå blitt såpass rimelige at du slipper å være så redd for å bruke det. Ellers har jeg selv brukt et Canon EOS M100 med 15-45mm kit-objektiv som jeg kjøpte på salg for 2995,- og selv om det slettes ikke er værtett så har det tålt både regn, snø, kulde og fall fra over en meter og mye annen mishandling de siste tre år, og det fungerer fortsatt perfekt.
 12. Det vanligste er vel å tørke de ingrediensene som ikke tåler varme så godt, som f. eks. kjøtt. Her en nyttig tråd/nettside om temaet.
 13. Det er ikke unormalt at det lukter 'hønsehus' av helt nye dunposer nei. Lukten vil avta når du har fått luftet den litt. Du vil senere kunne kjenne antydninger til lukt igjen dersom posen blir fuktig, men også dette vil forsvinne etter en tid, er min erfaring.
 14. Det er jeg enig i. Men i stedet for å varme opp lufta i nedre del av soveposen på denne måten, vil det ikke være mye raskere å ta av dunjakka og la den overopphetede overkroppen overføre varme til lufta direkte, og la lufta sirkulere i posen?
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.