Gå til innhold
 • Bli medlem

snømannen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Tusen takk. Jeg har fått satt den i drift - det er en del som må ordnes, men den fungerer utmerket
 2. Jeg har kjøpt inReach. Hva valgte du når du endret fra lengdegrader og breddegrader til kartreferanse?
 3. Tusen takk for svaret! Det er til stor hjelp.
 4. Takk for responsen. Kan du si litt om hvilken rute du gikk? (Beklager sen respons, men jeg har vært på Finnmarksvidda på skitur).
 5. Er det noen som har gått, eller som kjenner strekningen Kautokeino til Abisko? Vurderer å gå turen neste vår. Har vært i Abisko tidligere i forbindelse med at jeg har gått Kungsleden, men ikke lenger nord.
 6. Jeg var på Høgdebrotet mandag og det er kjempefine forhold. To som gikk foran meg gikk videre til Tjønnholstinden, men jeg snakket ikke med de. Jeg skal ikke uttale meg for sikkert om rasfare, men til Høgdebrotet er et trygt å gå. Det virker dessuten som om snøen har satt seg mye i forhold til tidligere i vinter.
 7. Jeg prøvde grip tape for noen år siden og den forsvant etter to-tre kilometer i skavlete høyfjell. Hadde jeg ikke hatt med vanlig skismurning ville turen blitt veldig lang. Er enig i at den passer best i løyper - hvis den da ikke har blitt veldig forbedret med årene.
 8. Dette var et meget positivt innspill!. Vi har alle ansvar for at naturen ikke oversvømmes av søppel, men dessverre så flyter det av alt slags søppel over alt. Det hjelper selvsagt at noen av oss plukker med oss det vi kommer over, men jeg er helt enig i at det må til en søppel- og skrotdugnad i større format. Her bør både DNT og andre trå til og støtte initiativet til Øyvind. Med andre mener jeg ikke det offentlige, for da kommer det hele til å koke bort i byråkratiet. En landsomfattende kampanje som stimulerer hver og en til å både ta med seg sitt eget søppel og plukke det de finner er på
 9. Beklager å si det Marmelejo, men dette var et merkelig innlegg! Jeg synes forsidebildet på nyeste Utemagasinet er et knakende godt bilde. Fint motiv og friske farger. Du framstiller det som om fjellutstyr med sterke farger har dårligere kvalitet enn utstyr med nøytrale farger. Det kan du ikke mene! Jeg har gått i klær med mange farger i fjellet siden jeg kjøpte første ugaven av Goretex-jakke som Norrøna kom med på 80-tallet. Og jeg har faktisk ikke angret på en eneste tur. Valg av utstyr og valg av farger må være opp til hver enkelt av oss. Og dette snakket om sponsa kontra usponsa - er du mis
 10. Ta kontakt med Norsk Satelittelefon AS, 3895 Edland (www.htsalg.com). De både selger og leier ut satelittelefoner. Jeg har kjøpt telefon av dette firmaet og er godt tilfreds med servicen.
 11. Jeg er helt enig med 500fjell. Dette er nok ikke første vinterturen du bør prøve på. Jeg har selv gått Besseggen om vinteren et par ganger og under gode forhold er det en kjempefin tur. Men man bør være fjellvant. Turen er ikke lang, men ingen kan nekte for at det er bratt opp selve eggen. Jeg synes det er finest å gå der på senvinteren, men har også sett veldig fine bilder fra turer tidlig på vinteren. Start på Bessheim og gå innover Bessvatnet til bandet. Når man kommer opp på Veslefjellet er det bare å holde litt til venstre i stedet for å ta sommerveien til Gjendesheim. Det er en fin ned
 12. Håvard: Gjør oss den tjenesten at du avslutter norgesmesterskapet i selvskryt nå. Uansett hvor rutinert og dyktig du tror du er, så viser historien oss dessverre at noen av noen av verdens- og noen av norges dyktigste og mest erfarne fjellfolk har omkommet i fjellet. Ulykken kan ramme alle. Til dere andre som i likhet med meg selv ikke har så store tanker om oss selv som Håvard har: La oss kose oss i fjellet og ivareta sikkerheten for oss selv og andre på beste måte. God tur!
 13. Jeg er helt enig i siste innlegget fra PaperCut. Selv etter snart 40 års erfaring i høyfjellet både sommer og vinter synes jeg det er greit å ta sikkerheten på alvor. Det er synd at slike som Håvard skal ødelegge en seriøs meningsutveksling her med "kjekkas-prat". Det hender faktisk at det må letes etter "tøffingene" også.
 14. Jeg er delvis enig med ksakk, men vil snu det litt på hodet. Jeg blir ofte forundret når jeg leser i media at politiet uttaler rett som det er at den/de savnede er fjellvant og godt utstyrt. Når man går alene så er man ikke verken fjellvant eller godt utstyrt når man stoler på mobiltelefon i høyfjellet. Det har vært utallige leteaksjoner de siste årene på grunn av dårlig mobildekning. Selv går jeg mange og lange turer i fjellet både sommer og vinter. Jeg har tatt konsekvensen av at det egentlig ikke er spesielt lurt å gå alene og har alltid med meg både kart og kompass, gps, Spot Satelite Tr
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.