Gå til innhold
 • Bli medlem

Oasis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. okey, men har hørt at det ikke er noen bratte partier på denne turen fra bessheim så lenge man tar vinterruta? Vet du om det er lett å gå ned Besshøe på vestsiden og rundt fjellet så man kommer rett på sommerruta over Besseggen?
 2. Hei, er det noen her som har tatt denne turen på vinteren? I så fall hvor er det dere har gått fra, er det ved hyttene på Bessheim? Hvordan er skredfarenfra Bessheim til Besshøe? Takker for tips:)
 3. Nå har ikke jeg tenkt meg ut når det er kaldere enn - 15 uansett, men har du peiling på hva som menes med degree rating? er det komforttemperatur, makstemperatur eller den tmperaturen soveposen går i oppløsning?
 4. Hei, skal kjøpe meg ny vintersovepose og har et veldig stramt budsjett, men så kom jeg over denne på Ebay: [Hidden Content] Det står det altså "Degree rating - 31 C" Synes prisen var latterlig lav om som de sier, det som høres ut som er for godt for å være sant, er som regel det. Hva tror dere, er dette bare svindel? Han har jo fått bare bra feedback på soveposen, men på hjemmesiden til produsenten står det faktisk 25 F ikke - 25 F. Noen erfarne som vet hva dette er? Takker for hjelp:)
 5. Jaja dere for tro hva dere vil, men noen sjanser må man jo ta her i livet, hvis ikke blir det kjedelig, og skulle det mot formodning gå et snæras, så er det jo bare å bråsnu og stå utfor nedover til man har kjørt fra seg det verste..handler bare om litt skiferdigheter
 6. Får bare håpe at det er verdt det da
 7. Jada, blir nesten den samme ruta som man går om sommeren, går fra maurvangen (gjendesheim) over Gjendevatnet til Meurubu, så kommer jeg til å gå en liten omvei for å komme opp på fjellet, så jeg unngår de bratteste partiene, og derfra er det jo plankekjøring inn til eggen. På veien ned fra eggen skal jeg også kjøre rundt, så jeg ikke kjører i de bratteste partiene...hva tror du om det?
 8. Hva mener du med en dag inn til memurubu? Man kan jo kjøre frem til maurvangen og parkere der, så gå på ski innover gjende til memurbu, tar vel ikke mer enn 3 timer? Tenkte jeg skulle gå opp fra memurubu også bo i telt en natt, og ta eggen etterpå...håper det skal gå greit!
 9. Hei Tusen takk for flotte bilder og gjennomgang! Er det som alle sier at man må være så fjellvant for å gå denne turen? Eneste jeg egentlig er bekymret for er turen fra memurubu og opp til toppen, er det noe særlig rasfare der hvis man går den slakeste veien opp? Har også hørt at selve eggen kan være umulig å bestige noen ganger, men dette forekommer vel ikke så ofte? Takk igjen:)
 10. Hvorfor er jeg idiot fordi jeg skal gå Besseggen? Jeg har spurt om råd her inne, og noen har sagt jeg ikke burde gå, andre har sagt det burde gå greit, må man liksom ha klatret mount everest for å prøve seg på besseggen? Trenger ikke være så klysete fordi du har masse av erfaring..fjellet er for andre også...og det finnes noe som heter sunn vett!
 11. Nei da jeg har bestemt meg for å ta turen, skal ta mine forholdsregler, og hvis jeg ikke kommer opp eggen får jeg bare gå rundt bessvatnet, takk for alle tips og hint folkens, jeg vet jeg ikke burde ta turen, men har gleda meg til dette såpass lenge at jeg vil ta den nå, så blir jeg hvertfall en erfaring rikere, får satse på at det går bra:)
 12. Hei folkens og tusen takk for svar! Jeg har tenkt å gå den alene ja, og jeg skjønner hva dere mener når det kan være en tøff tur, men er jo så flott å være der om vinteren da, gikk den i sommer og køgåinga ga ikke mersmak, men utsikten gjorde det:) Er vel ikke noe problem så lenge man kommer seg opp eggen? Angående skredfare er vel ikke det noe problem, siden det ikke er så sabla bratt der? Jeg vet det tar lang tid, og regner med å ligge en natt i telt, selvsagt må jeg ha med meg masse klær og ta mine forholdsregler....evt. kan jeg jo vente til påsken med å gå, da er det jo flere folk oppi der
 13. Hei, jeg har gått på ski før, men det er jo vanlig langrennsski i skispor, men aldri gått i fjellet med fjellski, tenkte å ligge over i telt etter stigningen fra Memurubu. Men har snakket med ei dame som sier eggen kan være ubestigelig noen ganger, men jeg mener ingenting er umulig...men tar jeg meg vann over hodet nå? Litt surt og måtte komme til Eggen og så plutselig snu....
 14. Hei folkens! Jeg har aldri gått i fjellet på vinteren så er veldig våt bak ørene! Men jeg har tenkt å gå besseggen nå i februar, er det noen som har erfaringer med det? Må jeg ha med meg isøks, fjellski/truger? Satser på at jeg klarer å komme meg opp eggen uten noe klatreutstyr, men kjenner jeg meg rett nekter jeg å snu når jeg er ved eggen, derfor er det trygt å spørre før jeg drar;) Tusen takk for all hjelp!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.