Jump to content

oyvindbl

Aktiv medlem
 • Posts

  110
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

oyvindbl last won the day on June 7 2012

oyvindbl had the most liked content!

About oyvindbl

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  Kajakk, kano, friluftsliv, hundekjøring, amcar, og alt annet som kan være gøy.
 • Location
  Averøy

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

oyvindbl's Achievements

 1. Har litt for mange telt nå, men klarer ikke bestemme meg for hva jeg kan kvitte meg med. Men håper å redusere med 4-5 stk i løpet av året. Helsport Fjellheimen 4 Camp Helsport Ringstind 2 Helsport Lavvo Lakselv 8-10 2 stk Helsport Lavvulight Helsport Tronfjell Helsport Reinsfjell 3 superlight Helsport nordmarka gapahuk Hilleberg Unna +mesh innertelt G-sport Villmark Nord Kapp (fjelltelt fra 70-tallet) Hennesy Hammock Asym zip DD hammocks XL tarp Impulskontroll er ikke alltid så enkelt.
 2. Jeg har hatt litt forskjellig kløver gjennom tidene, men etter at det ble slutt på å bruke kløv med komte har det blitt Wolfpacks som har vært valget. Wolfapacks kløven er lavtbyggende med greie, enkle løsninger, og har ligget godt og stabilt på de 3 bikkjene jeg har hatt dem til. Den ene kløven jeghadde gikk i stykker og da gav de meg en kjempeservice , så alt i alt er det et produkt jeg vil anbefale. Men de har ingen forhandlere her hjemme, så det må evt kjøpes i nettbutikken deres. Ikke er den særlig dyr heller. Den siste jeg kjøpte kostet $79 dollar +frakt. Fikk sydd en på mål til den forrige bikkja uten at det kostet noe ekstra, men denne passer desverre ikke på ny hund pga at den forrige var mye større. Så da ble det ny kløv i år igjen. Hvis du har bikkje på størrelse med en forvokst Border Collie på 25 kg, så kan du få kjøpt denne av meg.
 3. I det siste har det kommet inn litt forskjellig, og mere er på vei. Godt det er jeg som tømmer postkassa.... Vintersko m/ pigg NRS padlesko Ruffwear flytevest til bikkja Foret vanntett dekken til bikkja Closed cell foam til kneleputer, og fotfeste for bikkja, til kanoen NRS paddle biner til cowtail'en Ny karabinkrok til slepelina
 4. Jeg leser her at det stilles spørsmål ved stabiliteten til SVEA 123, men den er jo omtrent like stor i diameter som en gassboks, og det blir heller ikke noe høyere, så stabiliteten blir jo ikke dårligere enn en normal gassbrenner slik som Optimus Crux eller lignende.
 5. Jeg har en 442 som jeg er ganske fornøyd med, men Coleman har ganske stygge tall generellt for CO på brennerene, så du bør ikke bruke den inne i teltet. Men ellers er det jo en super sak. Jeg synes nå uansett at SVEA 123 er uslåelig til det meste, og kombinert med et Primus LiTech Trek kjelesett er den det mest pålitlige jeg har hatt. Og lyden er jo bare koselig, for da vet man at kaffen/ maten er på gang.
 6. Jeg har en Wenonah Wilderness 15'6" solokano i Royalex. Lett og fin kano som tåler en støyt. Jeg likte ikke plasseringen av setet i den siden jeg foretrekker å padle knelende, så jeg har flyttet det 10 cm bakover også limt inn kneputer. Men hovedsaklig er jeg kjempefornøyd med den. jeg er litt for liten til en såpass bred kano, men lasteevnen er super når bikkje og bagasje skal være med. Den er jo ikke på langt nær så rask som Advantage eller Prism vil være, men jeg er fornøyd med farta også. Men jeg angrer på at jeg ikke kjøpte den i kompositt istedet (pga vekt, stivhet og fart). Jeg kjøpte min hos Aktiv Fritid i Sandvika. Kan ikke se at de har Prism eller Advantage i standard utvalget men de kan sikkert bestille den for deg. Wenonah produseres jo av samme selskap som Current Designs kajakker, så hvis du finner noen som skal ta inn kajakker derifra, så kan du sikkert få med en kano på lasset med dem.
 7. Brenneren er helt OK, men holder ikke skikkelig på trykket. Ble positivt overrasket da den kom. Ellers er den faktisk i form til å bare pusses og lakkes opp i rette farger før den endelige kveldskos og montering sluttføres. Kjekt å ha!! Nu-Way parafinovnen funket helt flott. Noen som vet hvor jeg kan få tak i 3 mtr egnet 3 toms ovnsrør i lettvektsutgave?
 8. Kjøpt en ny Wolfpacks kløv til bikkja. [Hidden Content]
 9. Impulskontrollen sviktet, så jeg endte opp med en Optimus 22 fra Ebay. Fargen på den er en mye blåere farge enne jeg har sett på noen Optimusbrenner tidligere. Var det spesielle farger på dem eller kan den ha vært lakkert om? Noen som vet hvilken type/farge av lakk som er best egnet for en oppussing? Kjøpte en gammel rusten Nu-Way Kerosene heater også, men den blir mer et prosjekt for total restaurering, og senere 4 kilo parafinovn på lavvo tur med kano (nei jeg vil ikke bære den
 10. Impulskontrollen sviktet (igjen), så jeg endte opp med en gammel Nu-Way parafinovn for hytte/ teltbruk, og en Optimus 22 dobbel bråkebrenner. Venter også på de 3 håndlagde grønlands/inuit årene som ble bestillt forrige måned for å bruke til kajakken jeg kjøpte i mars. Impulskontroll er noe dritt!
 11. Skulle bestille meg en ny grønlandsåre siden jeg sparte en god del på å kjøpe brukt kajakk. Endte opp med å bestille et matchende sett med årer. Aleut, grønland og storm åre pluss at jeg fikk med en norsaq på kjøpet. Budsjettet fikk en kraftig sprekk, men de blir sikkert en fornøyelse å padle med.
 12. Etter 2 år uten hund ble det ny Border Collie hvalp nå i sommer. Godt å få litt liv i huset igjen.
 13. Du sier ingenting om hvor du skal padle, og hva slags bruk du ser for deg. Dette er jo ganske viktig å tenke igjennom før du begynner å vurdere kjøp av kajakk. Hvis det er havkajakk du er på jakt etter, så ville jeg anbefale å ta et grunnkurs, hvilket gir deg innføring i utstyr, sikkerhet og teknikk (mye morsommere også da man er tryggere og kan litt mer). Og så melde deg inn i en lokal klubb. De fleste av disse har kajakker for utlån til medlemmer for en rimelig penge, og ukentlige padlekvelder. Så kan du byttelåne litt med andre padlere på de ukentlige padleturene. Da finner du bedre ut hva du ønsker av utstyr, og kjøper rett første gangen. Det blir fort dyrt med bomkjøp du ikke trives med.
 14. Jeg har ikke kjørt hundespann siden det var vanlig med nordisk stil med slede også, men da hadde jeg trekkpunktet festet i skiene like bak fremre bukk på min 2 bukkers Fossum slede av Nansen modell. Dvs ca 1/3 av sledens lengde fra tuppen av skiene.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy