Gå til innhold
  • Bli medlem

VegardS

Passivt medlem
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av VegardS

  1. Norskt friskt fjellvann! Drikk til du stuper : ) Beste vannet i hele verden. Om du blir sjuk er du uheldig.
  2. Er veldig bra snøforhold om dagen. Begynner man rett fra fjorden ligger snøen alt fra 400 meters høyde. Anbefaler Kvitegga, lett tilgjengelig fra Hellesylt. Om dere drar inn i Hjørundfjorden anbefales Skårasalen og Randerstopp. To utrolig flotte topper med kanon bra kjøring ; ) Enjoy Sunnmøre!
  3. Takk for svar, nå ble det litt mer oversikt. Høres ut som det er litt adming for å få alt til å gå i orden. Men er gira på å få det i orden. Regner med det er verdt det. Det gir litt mer å planlegge og kjøre på med en slik tur selv enn og betale noen for å bli guidet over. Er i militæret nå og vil selvfølgelig ta med dette i en evt. søknad.
  4. Lurer på om noen vet/ har info om det er vanskelig å få godkjenning til å krysse grønland uten guide? Hvordan eventuell komme i gang med søking osv. Gikk Norge på langs i fjor og er gira på en ny flott tur i nytt miljø. Håper noen på forumet har bedre peiling enn meg i forhold til dette. Mvh Vegard Stennes
  5. Kan anbefale Trandalen på det sterkeste. Ligger i hjertet av sunnmørsalpene. Mange turmuligheter på flotte topper og ikke særlig skredfarlig terreng. Er også en liten pub der for underholdning på kveldene!!!
  6. Hva mener dere om påstanden om friluftsliv som et gratis samfunnsgode? Hadde vært kjekt med noen innspill. Trenger litt forskjellinge synspunkt på denne saken.
  7. Noen som har noen tips om "gulltopper" som er lett å nå med bil fra Oslo? Snakk om dagstur eller helgetur så begrenset hvor lang bilturen kan være Er vandt med sunnmørstinder, så vet at det ikke er mange topper her nede i sør som kan måle seg.
  8. Jeg mener helt klart Fritdjof Nansen er den støsrste av norske Polarhelter. Han var den største pådrivern/forbildet for det norske friluftsliv , det er han forsatt idag. Vi må takke han for at vi er der vi er i dag.
  9. Dette ser veldig bra ut Blir å følge med og bruke.
  10. Noen som har noen gode erfaringer/tips i forhold til hvilke hjelm jeg bør kjøpe? Jeg står på telemark og går på mange toppturer. Eller er det svada hvilke type jeg velger?
  11. God jul og godt nyttår til alle i forumet. Får håpe på ett knall 2010 med mange fine og minnerike turer:)
  12. Jarle traa blir virkelig vært å få med seg.
  13. www.norgepalangs2010.blogg.no , følg planlegging og gjennomføring
  14. Bergans Helium 55 L , den er lett og god å pakke i. Min mor er 1,60 og hun bruker den og er svært fornøyd.
  15. Takker nok en gang for gode svar. Turen varte i 6 dager, mandag-lørdag Får ikke bedre oppladning til julen ; knitrende bål , måneskinn , kaldt og i tilegg ha en god temperatur i posen på natta
  16. Jeg kan trygt anbefale Friluftsliv ved Norges idrettshøgskole i Oslo. Mange tenker sikkert på oslo som en by der friluftslivet er dødt. Men med Nordmarka som nærmeste nabo til skolen har man kort vei til å trene på teorien man lærer. Det er også mange ukes turer i løpet av året bla. til Jotunheimen , skitur til Finse , Kajakk tur rundt ferder fyr , kystfriluftsliv på Hitra og masse annet. Lærerne er erfarne og har meget god peiling på faget. Vi er ute nesten 80 døgn i løpet av skoleåret. Jeg går her nå og trives utrolig godt. Har lært veldig mye og er nå i planleggingsfasen av Norge på Langs neste år. Men det er klart at naturen og omgivelsene i Alta er bedre enn i Oslo. Men kan garantere at man får utfoldet grensene bra og får ett meget godt innblikk i naturen og friluftslivet ved ett år i Oslo. Til uka er det isredning på planen. Kan garantere ett spenende år.
  17. http://norgepalangs2010.blogspot.com/ - følg planlegging og turen her.
  18. På kalde vinter dager(-10++) har det funket bra med ull innerst så fleece bukse deretter ytterbuksen(Norrøna Svaldbard) , dette funker supert for meg. Blir det varmt er det bare å åpne lufte lukene
  19. Kom hjem fra tur idag. Superbra tur , ble mange måneskinnsturer og flotte solfylte dager. Kaldeste natta var 17-18 kalde. Duken og soveposen var perfect match. Sov under åpen himmel og hadde ikke noen problemer i forhold til å fryse og kondens. Eneste negative var vell at glidelåsene på duken frøs til is , men ellers var det ikke store problemene. Sov på reinskinn , mye bedre enn oppblåsbart underlag. Dumt at det tar så mye plass i sekken. Takk for mange supre tips og råd.
  20. Eller rettere sagt etter trøndelag blir det ski. Dvs. gjennom jotunheimen , hardangervidda. Siste biten mot sørlandet blir nok trasking. Vi satser på å få snø i slutten av oktober begynnelsen av november. Om ikke går vi..
  21. Tuusen takk for bar svar. Har vært litt beskymret på om det ville holde, men ser ut som jeg satser på det. Blir spennende å prøve noe nytt
  22. Kjøpte meg en helsport fjellduk x-strem(foret) i dag. Har også en ajungilak 3-sesongs sovepose(comf.temp -5). Neste uke går turen til eggedal. Det blir relativt kaldt, 10-15 blåe. Har planer om å bruke fjellduken utenpå soveposen. Noen som har erfaringer iforhold til om dette kan bli kaldt?? Blir det stor fuktighet mellom lagene? tips?
  23. Ja, det skal du ikke se bort i fra. Ser det er mange som planlegger Norge på langs neste år. Vi har planer om å kose oss og nyte naturen. Vi skal bruke ca. 5+ månder der vi håper å få bruke ski den siste tredjedelen av turen. Det blir ikke en tur der vi haster etter ett tidsprogram men en tur der vi skal utvikle egne ferdigheter og lære mye nytt ; )
  24. Takk for svar. Ja , det med kart er nesten i boks. Vi går på Norges Idrettshøgskole og har fått noen kontakter innefor kartverket og utgiver av kart der , så ser ut til at vi får en god pris.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.