Gå til innhold

Grønlandshund

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Grønlandshund

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Grønlandshund

  Varme føtter med BC skisko?

  Takk for tips. En av dere skrev at dere får til å bruke Berghaus Yeti gamasjer utenpå Stetind eller tilsvarende. Blir ikke gummien under gamasjen i veien for sporene under skisko som skal møte skibindingen? Dette er det store problemet med alle skiskoovertrekk jeg har sett. Men Yetien fungerer altså med BC sko og binding? Ellers så er et par billige lærsko, foreksempel Alfa Synnfjell, med ullkartanker i en grei løsning tror jeg. For da får jeg som alle her sier, bedre plass og et ekstra ullag i skoa. Er det foresten noen som har brukt skisko i kunststoff, har selv bare hatt gode lærsko i alle år. Kunstoffsko eller hva de er laget i er billigere, så jeg vurderer det. Bare kom med flere tips.
 2. Grønlandshund

  Varme føtter med BC skisko?

  Jeg har et par Crispi Stetind BC skisko som er 4 år gamle nå, de er suverene, stødige, vanntette og gode å gå med. Men jeg sliter med at jeg blir kald på føttene, når gradestokken paserer -20. Jeg har nå flyttet til Finnmark og skal på en god del teltturer i vinter, der jeg regner med at vi kommer ned i -30. Jeg trenger derfor noen gode råde for å holde meg varm på føttene i løpet av dagen. Jeg har sett mye på nettet etter skiskoovertrekk for BC sko, men ser ingen som passer, har noen funnet noe brukbart? Hvis det ikke finnes, så ser jeg for meg og måtte kjøpe et par billige BC støvler, med plass til ullkartanker i. Da tror jeg det skal gå bra og gå på ski på kalde dager. Har noen tips om gode, ikke fordyre BC sko? Kom med gode forslag.
 3. Grønlandshund

  Hund med på topptur

  Jeg har tre polarhunder som jeg går mye på ski med, og som er med på toppturer de gangene jeg er på det. Jeg har lært opp alle tre til at de skal gå bak meg, samtidig som de ikke skal være borti skiene når vi kjører ned bakker. Dette for at de ikke skal skade seg, og være i veien, når man skal utfolde seg på skiene i utforkjøringer. Hvis du samtidig lærer inn god innkalling på hunden, så kan du slippe den, men ikke der det er reinsdyr, hvertfall ikke hunder med jaktinstinkt. Som før beskrevet her bør du stoppe og vente på hundene innimellom så du ikke sprenger de/den, og den ikke føler at du kjører i fra den. Min første hund kjørte vi litt langt i fra som liten, og han har litt problemer med å gå langt nok bak. Han vil gjerne være først, men med litt innlering hører alle etter "gå bak". Eller bare "bak", da det kan være letter for hunden og tolke lyden. Han forstår jo ikke norsk. Som før beskrevet her er det lurt og file over stålkantene slik at de ikke er sylskarpe. De kan lage skikkelige kutt. Lykke til med valpen. Hund gir en ny dimensjon på tur, spesielt hvis du lærer den opp til å trekke og.
 4. Vi er to pesoner som skal gå inn fra Tomasvatn, med hunder og slede og tilbinge en liten uke i området. Vi tenkte og gå opp mot Jengelvatnet. Så får vi se hvor hundene fører oss. Men det jeg lurte på er om det er noen her inne som vet noe om isforhold på vatnene? Og snøskredfare i området? Hadde vært fint og hørt litt om det før vi beveger oss inn i området.
 5. Det er kjempefint at statens kartverk har lagt ut sine 1:50 000 kart til bruk, gratis. Men hvordan får man åpnet dem? Når jeg går på sidene så finner jeg ikke ut hvordan det fungerer. Håper noen kloke hoder kan forklare meg det.
 6. Grønlandshund

  Årstudium i friluftsliv Alta

  Takk for svar. Artig å høre andres erfaringer. Studie høres interesant ut. Tror jeg må sette av et år til friluftsliv. Ps: Skikkelig bra hjemmeside. Blir nok Alta neste år.
 7. Jeg vurderer å gå årstudium i friluftsliv, fortrinnsvis i Alta neste år. Det står mye fint på Høgskolen sine sider, men det hadde vært fint å hørt noe i fra noen som har gått/går der. Bare litt om hvordan det var lagt opp. Mye turer? Hvordan var teorien lagt opp? Håper det er noen her som har kjennskap til årstudium i friluftsliv, på høgskole nivå.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.