Gå til innhold
 • Bli medlem

Valder

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  49
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Camelbacken holder gjennom natta, slik at eg ikkje må stavre rundt vatn i morket. Ellers har eg som oftast eit kokekar fylt med vatn ståande klart.
 2. Korleis definerar du kvalitet? Stort sett klarar eg meg med nokre solide soppelsekkar e.l.
 3. Bytt ut pyrisept med sprit, så kan du bruke det sjolv om du ikkje blir skada Superlim/hudlim kan fint brukast i staden for sårstrips, genialt til små kuttskader o.l. Bygg opp smerteterskelen din litt, snakkar ikkje om noko 'hardcore' spesialjeger greier her, men i mi erfaring fungerar berre Paracet mot skadar som er 'irriterande'. Ta eit forstehjelpskurs/les deg opp. Du kan gjere betydeleg meir med det du tar med deg dersom du faktisk kan å bruke det. Dei fleste ser for seg at dei kan spjelke hvis dei skulle få behov for det, men betydelig faerre kan faktisk gjere det skikkeleg.
 4. Peanottsmor er ein personleg favoritt, hog energitettheit, proteininnhald, og mettar bra. [Hidden Content]
 5. Dei store sekkane er store fordi dei er beregna på lange turar På 2-3 dagars turar om haust, sommer og vår kan du klare deg fint med ein 60-70 liters sekk.
 6. Det viktigste er i alle tilfeller at du prover sekken forst, dersom den ikkje passar deg får du naturleg nok ein dårleg opplevelse. Sist eg provde hadde ikkje Osprey sekkane justerbar rygglengde, kjem i staden i small, medium eller large. Med mindre sekkken tilfeldigvis passar i ein av dei storrelsane blir Osprey eit dårleg val.
 7. For min del var valget enkelt, siden Recon Packen er ein av dei få sekkane som passar ryggen min skikkeleg. I tillegg brukar eg sekken til trening: fyller den med 20+ kg boker og går kortare turar. Mtp. å ta av sekken og baere bare ramma må du gå for den gamle modellen, på den nye er det ikkje mogleg å ta av sekken. (Eg har den nye, men mtp. baerekomfort osv. har eg bare hort like mykje skryt om den gamle) Vekta plagar ikkje meg i det heile tatt, hoftebeltet sitter som stopt, og tar av veldig mykje av belastninga på ryggen. Sidan det er pakkramme er det mindre viktig korleis du pak
 8. Vekt og volum er alfa og omega i mange tursamanhenger, det er nesten alltid der dei store prisforskjellane ligg.
 9. Må sei eg stiller mange av dei same spørsmåla som torø, kva er forskjellen på dyre og billige liggeunderlag? Kvifor ikkje berre kjøpe eit brukt underlag frå forsvaret? Billig og tjukt.
 10. Både i nettbutikken til XXL og hos fjellsport.no får du Bamse til under 280 kr. Som alternativ til skumgummi har du jo også oppblåsbare underlag og reinskinn. Les meir her: [Hidden Content]
 11. Utifra R-verdien vil ikkje eg beskrive det som 'all-season', heller 3+.
 12. Da blir det fort eit sporsmål om pris Tviler på om du kan få like varm pose til tilsvarande pris.
 13. Dun vil ikkje eg anbefale å bruke nokon anna årstid enn vinter. Skal ikkje mange regndråpane til for den blir like kald som fleecejakka. Kjop heller ei tjukkare fleecejakke eller ein ullgenser.
 14. Om sommaren bryr eg ikkje meg om kva eg har på meg, med mindre eg er i eit område med "spesielle" vaerforhold. Eksempelvis Hardangervidda, der temperaturen kan krype ned mot null. Om hausten går det stort sett i ei bomullsbukse, evt. med netting under, og ei flisjakke. Regnar det brukar eg regntoy. Foretrekker regntoy som faktisk er tett, men har gode luftemuligheiter over gore-tex/membran. Om vinteren går det stort sett i netting og ullundertoy, og bomull eller softshell over. Brukar jervenduken til å halde meg varm i pausane.
 15. Regner med det er fleire forskjeller enn stormmatter, det går jo fint ann å ha vintertelt uten stormmatter, Hilleberg sitt tunneltelt f.eks. Fleire barduneringspunkt, sterkere stenger, andre materialvalg osv. Telt med stort fortelt har allerede Helsport med Svalbard.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.