Gå til innhold

Røros Guide

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Røros Guide

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Flott topp å gå til og flott rapport! Nudistfisking er derimot heeeelt på grensen.-)
 2. Det er absolutt gjennomførbart, det blir jo omtrent som den turen Borgere la inn lenke fra her, de hadde ei uke på den turen. Om dere primært vil gå mest mulig så er det et nydelig terreng, og dere vil få en flott tur uansett. Personlig ville jeg valgt en kortere rute på så kort tid, om dere er der for å fiske og slappe av. Men for all del, det er folk som raser igjennom nasjonalparken på ett par dager med lette sekker, så det spørs hva man er ute etter asså. Alternativet er å gå samme rute, men kutte ut Grøtådalen. Altså ta av mot Røa ved Oasen, og gå mot krokåthåen, Grislehåen og Røa, eller opp via Storfisktjønnan. Steinete, men nydelig terreng. Følg dermed stien på hedmarksida ned til sandstrendene ved øvre Roasten og deretter opp til Røvoltjønnan og tilbake til Haugen, eller å følge stien ned til Røavassdraget igjen og ta båten fra Røa. Det er mer enn nok gåing, nok tid til å slappe av og fiske.
 3. Gå i fra Haugen du om du skal til Grøtådalen. Fin sti og enkel marsj opp til Oasen for rast. Men å gå opp til Grøtådalen kun for å bli der en dag er kanskje litt dumt? 3-4 dager til sammen, men reelt bare 2 hele dager i marka har jeg vill brukt annerledes i allefall.. Femundsmarka er ikke noe man raser igjennom, her må man ha ro og ikke stresse
 4. Ja hybrider har 28" hjulomkrets. Er som regel ikke mye å gå på i bredden på sånne sykler pga baktriangel og gaffelen. Hybrid og landweveisdekk bruker fremdeles litt forvirrende størrelsesguide kontra terrengsykler. Her har du oversikten som deler.no bruker på 28" dekk: https://www.deler.no/search?q=dekk&Filter=21¤1:21¤1_2834|PrdGruppeLev2ID¤1:PrdGruppeLev2ID¤1_44&Keep=true
 5. Her roter du nok litt med betegnelsene.. 26" - 27,5" - 28" -29" er en av omkretsene på hjulet ditt. Det står på dekket. Nyere terrengsykler har 27,5 og 29" omkrets. Eldre terrengsykler og fatbikes har 26" og 28" er på landevei/hybridsykler. Skal du se på bredere dekk (regner med det er det du mener med tykkere?) så skal du se på dekket som står på. På vanlige terrengsykler er det 2,1 til 2,3". Det er den du må øke for å få bredere dekk. Dvs større volum for bedre grep. Er feks hjulet ditt 29" x 2,3" (som er vanlig størrelse på en terrengsykkel) så kjøper du ett dekk som har feks 29" x 2,5". Omkretsen er selvsagt konstant, men bredden kan justeres innenfor en viss grense. På noen sykler så kan man ikke sette på så mye bredere dekk en standard pga baktriangel og gaffelen/demperen.
 6. Rien til Langen har noen små fine bekker og elver i mellom seg. Fine håer der, med gode teltplasser og fin stekaure for kvelds i småtjønnene der. Nydelig strand på nordsida av Langen sjøen, derfra kan du sette igjen kano og gå via Knugltjønna og opp. Du kommer da på motsatt side av der Gamma er, men er fine stier på begge sider av sjøen om du har tenkt deg dit. Det er storaure i både sjøen, men også i de små vannene på vestsida. Har sjøl ikke fått noe storfisk, men jeg er en utålmodig fisker... Svigers har flere 2-3 kilos aurer som er tatt der.
 7. På sommerstid så er det flere muligheter, sjøl har jeg padlet Rien og til Langen og gått derfra og opp. Det er en grei tur. Skal du gå så er det nok kjappest fra Haugavolden og opp, mange sykler da inn dit før stigningen. På vinterstid vet jeg ikke, jeg tror det varierer. Og det er nok avhengig av hvor samene kjører, det er muligheter for gode skuterspor etter de opp mot det området.
 8. Skiføre, men usikker is her og der. Truger og tung sekk er for spesielt interesserte er det ikke?
 9. Nei jeg tror ikke du skal satse på isen på Femunden. Det kan bli en strabasiøs tur til Røa uten nåe spor, men alt går jo om man bare vil:-) Om du vil bo i bu så har du jo Mugga da, det er nærmere, det går skuterspor til Nordvika. Ikke lange biten opp til Langmyrbua derifra. Og deretter Grunnhåbua. Tror jeg heller ville vurdert dit.
 10. Skuterspor inn fra Langen og mot buan ved tømmerrennan i allefall. Men det er jo ikke lange turen. Er lite hold i snøen, så det blir en del våing i snø om det ikke er noen spor, men alt går jo. Det er også hundkjørere i det området, det er perfekte spor å ferdes etter. Isen på Femund er ikke farbar.
 11. Fin pris på den Monsenjakka🤕🙄
 12. Kjøpte buksa, brukt den en gang foreløpig. Virker som det er god kvalitet og med stretch, så jeg likte den veldig godt!
 13. Kjent dette😂 Jeg truet ungene med at de mistet arven om de lo mer av meg under montering! Sønnen ble livredd viste det seg i ettertid da han trodde at han skulle miste armen om han lo mer....
 14. Ja jeg kjøpte de for å unngå feller, der jeg ferdes har jeg sjelden bruk for det. Røros er ikke spesielt bratt terreng.
 15. Jeg har nylig kjøpt Fischer Traverse 78. De virker stabile og gode, har også mulighet for kortfelle om det ønskes. De har ett lite spenn også, veldig fornøyd så langt. Sitter som støpt på alt bortsett fra glassert snø eller is, men da er heller ikke fellene all verden. Glir meget godt, eneste minuset med smørefritt er lyden på skarpt føre, noe god jaktski er det nok ikke.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.