Gå til innhold

Røros Guide

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Røros Guide

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. https://www.outnorth.no/exped/lyra-ii?gclid=Cj0KCQjw2PP1BRCiARIsAEqv-pTX9AGWYs-TJ6WIvgjsckmNF_ndMu_JohJi5HqogHYFlYKD2C-1wz4aAkDrEALw_wcB#Green Noen som kjenner til dette? Veldig prisgunstig ser ut til!
 2. Det er nok 2 uker senere enn normalen på Røros i allefall, og det vil overraske meg om du kan padle på Femunden om 2-3 uker. Fæmund 2 bruker å starte ruta 2.helga i juni. Elvene er nok åpne, og sjøene som Roasten og Rogen kan det nok være is enda.
 3. Takk for gode tips, det er jo en jungel med telt å velge i. Jeg har som regel 15-20 overnattinger i telt i året, og ikke i noe ekstremvær. <Stort sett i sommerhalvåret, men også 2-3 om vinteren. Jeg trenger ikke noe vintertelt med andre ord. Kona har nettopp kjøpt Tentsile (tretelt), det fungerte utrolig bra faktisk! Mener Exped har kommet med et nytt kuppeltelt med to utganger også, men jeg finner det ikke og husker ikke navnet, skal sjekke mer om dette. Skal sjekke litt videre!
 4. Skal ha en nytt telt med følgende kriterier: For 2 personer (gjerne 3 for litt mer plass) Kuppeltelt 2 utganger Under 3 kilo Prisklasse 3-8000,- Har helsport Fjellheimen 2 og mitt gamle favorittelt kjøpt gjennom Villmarksliv-bladet først på 2000 tallet fra før som jeg bruker på soloturer. Er ikke helt fornøyd med tunneltelt, så jeg vil bytte ut Fjellheimen teltet med et kuppeltelt så det er plass til kona også. Jeg er mye på tur, så telt blir mye brukt, men er ingen utstyrsfreak. Hva anbefaler dere?
 5. Joda, jeg vil tro at de fleste er klar over Koronaen og bestemmelsene rundt dette. Nå er det lenge enda til sommeren i Femundsmarka, så vil tro at det er åpnet igjen til de betjente hyttene åpner. Det er sjeldent mye snø her i distriktet enda.
 6. Hei! Skal dere gå rundt Femunden, bokstavelig talt? Det er DNT hytter med muligheter for å kjøpe diverse tørrfôr der, bli medlem, så har dere nøkkel. Ellers er det servering på Svukuriset, så der kan dere få middag, feks midtveis i turen. Samme ved Langen Gjestegård, om dere har tenkt å gå i det området. God tur!
 7. Ja det var kanskje det. Beklager om du tok det sånn. Det var vel mer ment som et hint om at ting av og til koster og alt er ikke tilrettelagt om det ikke er penger i det. Men naturen er gratis! God tur!
 8. Du er altså overasket over at camping koster penger? Og du vil ha en gratis parkeringsplass med gåavstand? Gåavstand til hva? Du skal sette opp telt og grille, på en gratis tilrettelagt ferdig brøyta parkeringsplass? Det er forøvrig en ny flott DNT hytte der nå som kan leies (kanskje ikke nå i coronatider)
 9. Falketind er verdens beste sommerbukse! Ikke kødd med det:-)
 10. To helt forskjellig verdener etter min mening. Jeg observerte både innflydd aggregat og all mulig mat og vin i Tonjes serie. Samt pauser i hotellopphold etc. Og det ble typisk nok også masse drama med skriking og drama. Og når man heller ikke har jaktløyve i orden, og setter opp hytte uten å sjekke om det er ok så blir det for dumt. Jens er helt formann, rolig, villmarking, ekte og troverdig. Herlig type, herlig filming og herlig tilnærming til naturen. Eneste jeg stussa på er at han ikke er noe stor padler!
 11. Flott topp å gå til og flott rapport! Nudistfisking er derimot heeeelt på grensen.-)
 12. Det er absolutt gjennomførbart, det blir jo omtrent som den turen Borgere la inn lenke fra her, de hadde ei uke på den turen. Om dere primært vil gå mest mulig så er det et nydelig terreng, og dere vil få en flott tur uansett. Personlig ville jeg valgt en kortere rute på så kort tid, om dere er der for å fiske og slappe av. Men for all del, det er folk som raser igjennom nasjonalparken på ett par dager med lette sekker, så det spørs hva man er ute etter asså. Alternativet er å gå samme rute, men kutte ut Grøtådalen. Altså ta av mot Røa ved Oasen, og gå mot krokåthåen, Grislehåen og Røa, eller opp via Storfisktjønnan. Steinete, men nydelig terreng. Følg dermed stien på hedmarksida ned til sandstrendene ved øvre Roasten og deretter opp til Røvoltjønnan og tilbake til Haugen, eller å følge stien ned til Røavassdraget igjen og ta båten fra Røa. Det er mer enn nok gåing, nok tid til å slappe av og fiske.
 13. Gå i fra Haugen du om du skal til Grøtådalen. Fin sti og enkel marsj opp til Oasen for rast. Men å gå opp til Grøtådalen kun for å bli der en dag er kanskje litt dumt? 3-4 dager til sammen, men reelt bare 2 hele dager i marka har jeg vill brukt annerledes i allefall.. Femundsmarka er ikke noe man raser igjennom, her må man ha ro og ikke stresse
 14. Ja hybrider har 28" hjulomkrets. Er som regel ikke mye å gå på i bredden på sånne sykler pga baktriangel og gaffelen. Hybrid og landweveisdekk bruker fremdeles litt forvirrende størrelsesguide kontra terrengsykler. Her har du oversikten som deler.no bruker på 28" dekk: https://www.deler.no/search?q=dekk&Filter=21¤1:21¤1_2834|PrdGruppeLev2ID¤1:PrdGruppeLev2ID¤1_44&Keep=true
 15. Her roter du nok litt med betegnelsene.. 26" - 27,5" - 28" -29" er en av omkretsene på hjulet ditt. Det står på dekket. Nyere terrengsykler har 27,5 og 29" omkrets. Eldre terrengsykler og fatbikes har 26" og 28" er på landevei/hybridsykler. Skal du se på bredere dekk (regner med det er det du mener med tykkere?) så skal du se på dekket som står på. På vanlige terrengsykler er det 2,1 til 2,3". Det er den du må øke for å få bredere dekk. Dvs større volum for bedre grep. Er feks hjulet ditt 29" x 2,3" (som er vanlig størrelse på en terrengsykkel) så kjøper du ett dekk som har feks 29" x 2,5". Omkretsen er selvsagt konstant, men bredden kan justeres innenfor en viss grense. På noen sykler så kan man ikke sette på så mye bredere dekk en standard pga baktriangel og gaffelen/demperen.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.