Gå til innhold
 • Bli medlem

jh

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  36
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Sidan bruken er topptur er det vel irrelevant at Rossignol B78 er bedre i bakken? Coomba/Coomback (2010 modellen) er eit flott valg. Det er mykje enklare å kjøre i diverse føre til fjells på ein stor ski enn ein smalare. Coomba/Coomback går jo og for å være lettkjørt. Trur ikkje du gjer eit feil valg med Coomba. Husk på å putt på eit par bindingar med gå funksjon.
 2. Støttar forslaga til Trygve. Veldig stor forskjell å gå topptur med og utan gåfunksjon.
 3. T4 er den mjukaste Scarpa skoen, T1 den stivaste og høgaste (T1 race er enda stivere, men er neppe aktuell sidan den ikkje har gåmodus) Ellers så støttar eg forslaget om T2x, det er ein fin sko som passar til både topptur og bakke. T4 blir alt for puslete til å køyre sikkelige ski med. T4 funkar greitt til litt oppogned tusling på fjellski. Ellers går det veldig fint å gå på topptur med T1. Mine T1 sko har fleire dagar på topptur enn i bakke. Men det e sjølvsagt litt tyngre. Det beste er om du og kan prøve sko frå andre merke, som Crispi og Garmont, da desse har litt anna passform. D
 4. Sidan du stort sett skal bruke dei til topptur er det lurt å satse på ei ski som ikkje er for tung. Er kjekt å ha litt saft i låra igjen til nedturen, som jo er grunnen til oppturen Hvis du skal ha bindinger i tilleg bør du kjøpe nokon som har gåmodus. F.eks G3 sin Taraga Ascent eller Black Diamond 01. Det er _stor_ forskjell å gå oppover med desse bindingane i forhold til dei utan gåmodus, som Rottefella R8/R6/R4. Har køyrt litt på K2 Shuksan, som er ei toppturski. Synes den er utruleg anvendelig til all slags føre. Ser det har kommet ein jentemodell av den skien: a90d427874120d6a9206c1
 5. Synes G3 targa ascent bindingen har fungert veldig bra. Har stort sett kjørt på hammerhead stilt inn veldig stivt/aktivt, og var derfor litt skeptisk til G3 bindingen, men det var det ingen grunn til. Det er litt mindre motstand når ein løfter helen, men det kjem jo berre an på kva ein er vandt til. G3 ascent er absolutt ikkje noko dårleg valg. Du bør iallefall ikkje kjøpe ein binding utan gå-modus. Så hvis du allerede har støvlar for 75mm standaren er G3 targa ascent, BD 01 og voile switchback dei som er å anbefale.
 6. Utruleg mange flotte solnedganger her. Legg ved ein frå Svalbard, ved Svea. Første møte med sola igjen her oppe etter mørketida. Soloppgang og nedgang i eitt!
 7. Omtrent like lange som deg sjølv pleier å fungere fint, så 170-180. Ville ikkje gått noko særleg under 170 cm. Det spørs og litt korleis du køyrer på ski og kva du skal bruke dei til. Skal du råkøyre ned fjellsider i store svinger med stor fart så treng du lange og stive ski. Skal du berre småputle rundt og kosekøyre på ski så velg nokon kortare, sidan korte mjuke ski er enklare å svinge med. Er sjølv 180 og køyrer på 184 ski, det fungerer heilt supert.
 8. Heh, merkelig å le av ein som velg svært funksjonelle og bra klær. Er ein meir fjellvant/erfaren ved å ha utstyr i fleire forskjellige mærker? Har sjølv vært kledd i norrøna produkt frå topp til tå, fra innsida og ut tilogmed. Berre gode erfaringar med Norrøna. Du er ikkje så opphengt i merker, men lister opp merkene du bruker?
 9. Kanskje Klättermusen Freke er noko for deg da, den har svært kraftig glidelås og i tilleg kraftig borrelås ned langs heile sida. Men den er litt vel tung. Er og overaska kor lite stegjern kjærleik som skulle til for å få rift i den fancy kevlarbeskyttelsen.
 10. Bling bling, kvifor kjøpe stygt utstyr når ein kan kjøpe tøfft utstyr?
 11. teorien med å ha ein prusik er vel hvis ein skulle få eit illebefinnende eller ein stein i hode eller skje noko anna som gjer at ein mister taket på tauet. Det blir ikkje heilt det samme som å berre ha karabineren i sentraløkka. Men sjølvklart, ein kan jo ha backups i det uendelige hvis en føler for det...
 12. Osprey lagar nokon fine sekkar. Sjekk ut Aether sekkene. [Hidden Content] 85 liter på 2.15 kg
 13. og helst ein fransk prusik under åtteren Held vel forsåvidt å ha skrukarabineren gjennom sentralløkka. Det mest kritiske er nok å sette gode forankringer. Alltid to stk.
 14. Med breiere ski held du deg gjerne litt lengre oppå, og held ofte tuppen av skia oppå skara. Og med litt fart er det stort sett mulig å køyre skjerende svinger. Det er jo skrensinga/stoppinga som får ein til å gå på snørra når det er gjennomslagsføre. Men klart, det er føre der det meste blir håplaust, berre at med stort utstyr blir det kanskje litt mindre håplaust
 15. Eg er ikkje særlig bekymra for framtida til telemark. No kjem jo Rottefella ut med sin nye NTN system, og Black Diamond holder på med å utvikle enda et nytt binding/sko system for telemark. Har stor tru på at Telemark får seg ein kraftig oppsving når dei nye og bedre binding/sko systema kjem. Med kraftig telemarkutstyr er det minimalt med forskjell på kontroll med telemark i forhold til alpint. Som leos seier, det meste kan løysast med breiare ski.., og større fart http//www.telemarktips.com er ei fin side for å holde seg litt oppdatert!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.