Gå til innhold
 • Bli medlem

mojohans

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om mojohans

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. I utgangspunktet gis det ikke tillatelse til å krysse innlandsisen før 15. april eller etter 15. sept. Har hør om noen som har fått strekt det med noen dager, men ikke så tidlig som du snakker om. [Hidden Content] jan 2012.ashx
 2. Det kommer nok litt an på hvor tidlig du reiser og hvor mye snø det har vært i sesongen. Tidlig i sesongen er det som regel mye snø, og ikke så skummelt. Men breen er i utgangspunktet ganske full av sprekker. Var der i midten av mai, og det gikk greit. I avstand fra "flyplassen" til starten av bakken er det ikke så veldig langt. Går fint på en dag. Brodern skal også bort der, men han drar fra Oslo 11. mai, så det er vel litt før deg?
 3. Var en tur på Jebel Toubkal i midten av desember 2011. Og turen er å anbefalle Vi overnattet på DAR ADRAR i Imlil. De var også behjelpelig med billig transpot med henting på flyplassen. [Hidden Content] Også lagt en liten filmsnutt fra turen på YouTube:
 4. Kanskje ta en tur hit på søndag. Et av foredragene er om padling i området. Og mange som her erfaring fra elvepadling der borte. [Hidden Content]
 5. Vi var der i 2008. Og gikk Lemosho ruten. Noe vi var veldig fornøyd med, siden den tar litt lengre tid. Reiste gjennom Ecoexpeditions. De brukte det lokale guidefirmaet Zaratours til hele opplegget der nede. Sikkert billigere å ordne direkte med de. [Hidden Content]
 6. Har vært flere som har spurt om råd i forbindelse med en selvstendig kryssing av innlandsisen på Grønland. Puttet ekspedisjonsnotatene våre inn i en PDF, å la de ut på nettsiden vår. Som har link under. Sikkert andre alternativer til forsikring, cargo osv. Men dette funket for oss. Burde være et greit utgangspunkt i planleggingen. PDF filen ligger på www.7topper.no (ekspedisjonsnoteter)
 7. Kunne tenke meg en tur til "Jebel Toubkal" og Marrakech når det begynner å bli kaldt her hjemme. Noen som vet om det blir for mye snø i fjellene på vinteren til at man må ha med ski/truger.
 8. Det er en hel del organisering for å få det formelle i orden. Men vil helt klart anbefale å reise på egenhånd. Gir litt ekstra å organisere turen på egen hånd. Vi var bare to stk. Det er en ulempe med kraftig snøfall. Blir tungt å brøyte spor. Vi hadde to perioder med mye snø. Men om ikke tiden spiller så stor rolle så går det jo fint.
 9. Vi var to stykker som organiserte en tur på egenhånd i april/mai 2010. Det var ikke noe problem å ordne turen selv, men det tar litt tid. Før du får godkjent tillatelsen må dere ha en SAR forsikring. De eneste jeg vet som har dette er Kalaallit Forsikring, [Hidden Content], TLF. +299-701243. Vi hadde kontakt med en kar som heter Christian Fensbo. De er litt nøye på hvem som får forsikring, så man må dokumentere erfaring fra kalde strøk. Blant annet en relevant erfaring fra forsvaret forstod vi at var positivt. Det har også krav om nødpeilesender fra forsikringssels
 10. Var på Kilimanjaro i august 2008. Og det er som du sier store forskjeller. Relativt varme netter lenger ned på fjellet og ganske kalde netter lenger opp. Siste dagen hadde vi snøvær, noe som var en sær opplevelse midt i Afrika. Vi brukte soveposer som tålte -15 minusgrader (Ajungilak Tyin). Selvfølgelig alt for varmt nede på fjellet. Men siden det kan blir kalde netter de siste dagene før toppen ville jeg prioritert å holde meg varm i høyden.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.