Gå til innhold
  • Bli medlem

Molby

Aktiv medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Molby

  1. var der i helgen, kjempeforhold. bare å komme seg avgårde!
  2. Trakta (Litl Kornestind) (6-) Rulten (4+) Strandåtind (4+) Stetind (4) Reka (4+/5-) Stjerntinden (5-) Klovtinden (4+) Klokktinden (4-) Straumdaltinden (4+) Hamarøyskaftet (4) Topper som er understreket er unnagjort. Av disse utmerker selvfølgelig Trakta seg som den vanskeligste, her måtte man ty til teknisk klatring da det var vått.. (Austre) Rulten ser jeg spesielt frem til, men velger nok heller slingsbys rute istedenfor letteste vei da dette visstnok skal være en "klassiker".
  3. Piggtinden i Troms skal være gradert til 3+/4-. Den har nok i utgangspunktet vært vanskeligere, men en eller annen gjøk bestemte seg for å chippe ruta. For uinnvidde i klatresproget betyr det å forenkle ruta ved å forbedre/lage nye tak med hammer og meisel. Keipen i Sørfold skal være en mulig kandidat. Etter å ha besteget en rekke av toppene på lista kan jeg ikke annet enn å beundre pionerene som gjorde førstebestigningene. Tekniske og eksponerte flytt med lite sikring (hamptau rundt en utstikkende blokk) etc etc. Noe å tenke på for oss som kommer 100 år senere med svasko og linkcams til opp over ørene.
  4. THe North face Half Dome jacket er også ett bra alternativ.
  5. prøv the north face sin nye fjellstøvel: http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/mens-footwear/men-39-s-verto-s4k-gtx.html?from=subCat&variationId=KX9 har brukt den siden april, meget fornøyd. god ankelstøtte, forholdsvis lette og meget god klyvesåle. løp og kjøp!
  6. arcteryx alpha SV er en "storfjellsjakke", lang både foran og bak. arcteryx beta er derimot en klatrejakke.
  7. har bastion, er überfornøyd. det fungerer meget bra og er uten tvil det beste teltet jeg har hatt.
  8. gikk turen du har tegnet inn i sommer. (fra vest mot øst). kurant klyving, klatreutstyr er ikke nødvendig...
  9. har brukt disse skiene i 2 år og er kjempefornøyd. Fungerer bra på all slags føre. løp og kjøp!
  10. Har lagd en ny liste med klassiske tinder fra Nord-Norge. Disse ble førstebesteget mellom ca 1880-1930. Ferdinand Schjelderup, Henning Tønsberg og Alf Bryn stod for mange av disse bestigningene fra pionertiden i norsk tindesport. Har funnet toppene i Norsk Tindeklub sine gamle årbøker. Flere vil muligens komme med.. http://peakbook.org/index.php?module=index.lists.view&id=697
  11. Hvis man går ned til såpass lav primærfaktor blir det en vanskelig liste. Mange pinnakler kommer med da, det fins jo flere som ikke engang er besteget.. Feks i Lurøy og i Lofoten/Vesterålen..
  12. Straumdaltind i Rødøy er med på listen nå. Den er gradert til minst 4/4+.
  13. To topper er aktuelle på listen, Prekstoltind og Husbyviktind i Salten. Ukjent grad som krever mer undersøkelse..
  14. Hvis du mener at listen er bare tull så kan du kanskje lage din egen liste?... Be my guest.. Lurer forresten på hvilket fjell i norge som har 500m firerklatring letteste vei opp? Spissformulert..
  15. Ifølge Klatrefører for Jotunheimen er letteste vei opp på Storen via Slingsbys rute (Mohns skar) som er gradert til 2. Centraltind ligger sist på listen og er nok toppen som ryker ut dersom noen kommer med en topp som har bekreftet grad over 3+.
  16. Etter å ha studert bilder/turrapporter på Piggtind virker det ikke som grad opp mot 5 som det antydes er realistisk.. Ser av rapportene at det er chippet (hugd inn) tak, noe som endrer en klatregrad betraktelig.
  17. Sjunkhatten via Nordøsteggen er gradert til 3+ ifølge mine opplysninger. Når det gjelder piggtind er den sjekket,men ingen jeg visste om kunne bekrefte gradering på den. Jeg får endre tittelen på lista til: "Norges 10 vanskeligste topper (med bekreftet grad som ikke ligges avsides til og er ukjente)
  18. Fikk oppgitt graden fra fjellførere. Hvis du har forslag til en annen topp er det bare å komme med de. Jeg ønsker da navn på topp og gradering på crux.
  19. Hvis du leser tråden er det ganske tydelig at vanskelig menes med gradering på crux, altså vanskeligste punkt på LETTESTE vei til toppen. Det benyttes norske graderinger.
  20. Store Blåmann har delvis merket sti til toppen og ingen innslag av klatring.
  21. Her er toppene: Trakta (Litl Kornestind) (5+) Rulten (4+) Strandåtind (4+) Stetind (4) Reka (4+/5-) Stjerntinden (5-) Klovtinden (4+) Klokktinden (4-) Straumdaltinden (4+) Hamarøyskaftet (4) Toppene står ikke i rekkefølge. Gradering i parantes. Klatreteknisk grad. Hvis noen har forslag må de komme med navn på toppen og bekreftet grad på crux.
  22. Har kommet frem til disse toppene etter studering av klatreførere, samtaler med klatrepionerer og guider i forskjellige områder i landet vårt og korrespondanse med klatreklubber. Primærfaktor er satt til 100 m for å unngå en ren pinakkelliste. Kriteriet er letteste vei med gradering på crux. Siden du mener at listen sannsynligvis ikke er korrekt har du kanskje noen nye topper som bør være med og noen som skal ut?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.