Gå til innhold

berland

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  53
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Stemmer i for Storsomrungnebba ja. Jeg har bilder fra en dag uten skyer: http://www.pvv.ntnu.no/~berland/fjell/height700/snota/dscn3766ann.jpg
 2. berland

  Lengde mellom synlige fjelltopper

  Med tillegget ditt for simulert horisont, blir programmet ditt bare enda mer interessant! Har du tenkt å publisere programmet, kildekode? Er grunnlagsdataene dine tilgjengelige for flere enn deg?
 3. berland

  Lime sammen flere bilder

  http://demo.geodata.no/gdwk44/ Meget bra eksportmuligheter av kart.
 4. berland

  Fotokonkurranse m/ premie

  På vei opp på Ytre Sula mars 2006.
 5. berland

  Anmelder Statkraft for vandalisme

  Selv om 'gjest' tar i, så har hun/han et godt poeng.
 6. berland

  Sykkelveske

  Siste utgave av På Sykkel (utgitt av Syklistenes landsforening, www.slf.no) har en test (eller ihvertfall gjennomgang) av sykkelvesker. Ortlieb er selvsagt på toppen men også dyrest. Biltema sine mener jeg kom veldig godt ut.
 7. berland

  Topptur i Trondheimsområdet.

  www.inatur.no
 8. berland

  Kartlinker.

  På http://www.lantmateriet.se finnes en kartmotor over Sverige (se "KartSök och Ortnamn" i menyen til høyre, krever Java). Jeg har også blitt fortalt av Sveaskog at Sveaskog skulle få seg en kartmotor i slutten av 2005, men den ser ikke ut til å ha kommet på plass ennå.
 9. berland

  Lengde mellom synlige fjelltopper

  Siktelinjer mellom Hårteigen og Gaustatoppen? Der er det ikke mye i mellom. Se http://www.math.ntnu.no/~berland/fjell/?fjell=haarteigen, tredje bilde. Gaustatoppen har vært i tåkeheimen begge ganger jeg har vært oppå, arg!
 10. berland

  Lengde mellom synlige fjelltopper

  Jeg tror ikke Snøhetta er plassert riktig på bildet ditt. Se http://www.fjellforum.net/download.php?id=1686 for hva jeg mener er Snøhetta (selve bildet er ikke tatt av meg), sett fra Storheia.
 11. berland

  Test av undertøy

  Alt syntetisk undertøy må vaskes regelmessig på mer enn 40 grader. Drit i vaskeanvisningen eller kjøp undertøy som er merket opp til 95 grader (noen produsenter skjønner dette). Før langtur (flere dagers bruk uten vaskemaskin), kjør undertøyet på en kokvask. Mitt bavac-undertøy ser ut til å tåle dette fint. Hvis undertøyet ditt stinker fordi du bare vasker på 40, regn også med at bakteriene fra undertøyet vil sette seg i vaskemaskinen og spre seg til resten av garderoben din. Jeg har også prøvd Norrønas trøye med sølvfiber. Denne lukter en anelse mindre, men har en "annen" lukt når vanlig undertøy hadde begynt å stinke forferdelig, men denne andre lukta er ikke veldig tiltalende heller. Altså er heller ikke sølvfiber en erstatning for varmvask.
 12. berland

  Vassfjellet - 710 moh - 02.11.2005

  Jeg tror Blåhø ligger utenfor venstre billedkant på bildet ditt av Trollhetta. Se http://www.math.ntnu.no/~berland/fjell/?fjell=vassfjellet (ikke like klare bilder som du har)
 13. berland

  Storheia (Trondheim) - 31.08.2005

  Da har jeg fått tak i et klart bilde fra Storheia i retning Snøhetta (har ikke tatt det selv). Snøhetta ser ut til å ligge litt lenger til venstre enn indikert på bildet til andersnol
 14. berland

  Innbinding i klatresele

  Jeg er for tiden på et lite opphold på universitetet i Orlando, Florida (UCF). På klatreveggen i idrettsbygget her kan man ikke sikre før man har gjennomgått et to-timers kurs, man har ikke lov til å buldre noe som helst mens man venter på at de ansatte der skal sikre deg. Ikke får man bruke eget tau, ikke får man bruke egen klatresele (folka i klatreveggen vet jo ikke hvor dårlig din egen sele er), sikrer må være festet i bakken. Åttetallsknuten må være festet helt inntil selen, og taustumpen skal sikres med en prusikknute (hvis ikke kommer de og knytter den opp og knytter den igjen for deg). Nåja, jeg klager ikke, jeg får da klatret. Og hvorfor det er slik? Landet har for mange advokater som jobber iherdig for å vedlikeholde sitt eget arbeidsmarked.
 15. Hvis logoen fikses, så kan det også være på sin plass å ikke bruke jpg. På lcd-skjermer så kan jeg se jpg-artifaktene (8x8 pixelskyer rundt kontraster), og det er irriterende. Bruk et tapsfritt komprimerende grafikkformat, png for eksempel (nedlastingstid pga noe øket filstørrelse vil ikke bety altfor mye her, de fleste vil ha dette bildet i sin browsercache hele tiden)
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.