Gå til innhold
 • Bli medlem

danielhornaes

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Høres lovende ut, selv om værmeldingen ser en smule grå ut på Søndag og Mandag. Er veien inn til Gjevilvasshytta åpen nå, eller er den låst frem til hytta er betjent?
 2. Hei! Vurderer å bruke pinsehelgen til årets første fottur, og trekanten i Trollheimen står som et mulig alternativ. Spørsmålet er naturligvis om det er gangbart der, jeg tenker da spesielt på snømengder og elvekryssinger. Ser av DNT sine nettsider at de betjente hyttene åpner først neste helg, men vi baserer oss nok på telt, med mulig retrett til de ubetjente hyttene dersom været skulle svikte fullstendig. Noen som har vært i området nylig, eller har tanker om føret?
 3. Jeg bestilte mitt MSR-telt fra moontrail, og nøler ikke med å handle derfra igjen.
 4. Jeg reagerer litt på at bildene ikke er tatt på samme årstid? Her til lands er det hvertfall store forskjeller i snømengde om våren og om høsten...
 5. Jeg har på ingen måte påstått at jeg har hatt teltet ute i storm, ei heller faktisk vært ute for en faktisk storm i forbindelse med friluftsliv. Det jeg derimot har skrevet er at jeg har hatt nettet ute i et par netter med vedvarende kuling, uten at teltet tok skade av den grunn. For ordens skyld tror jeg ikke Hubba Hubba HP er et trivelig sted i en storm.
 6. Jeg brukte et Hubba Hubba HP i fjor, og har så langt gode erfaringer med det. Har bl.a skrevet noen ord her: [Hidden Content]. Teltet er lett og ytterduken virker svært tett. Det det har likevel god lufting, pga. godt med plass mellom ytterduk og bakke samt lufteluker på begge kortsidene. Man kan si hva man vil om "unorsk" metode for oppsett, men det er unektelig både raskt og oversiktelig å sette opp innerteltet før ytterteltet. Det er naturligvis litt utsatt for å bli vått om det regner, men om man er to går det temmelig fort å smelle et par plugger i bakken, sette på
 7. Ypperlig sted å legge kamera og annen elektronikk ved elvekryssinger og lignende
 8. Så nettopp at dagens tilbud på sportsnett.no er Mountain Hardwear Trad, som ligner en del på Falketind 45L. Den er dog 35/39L (medium/large), men løsningene ser ellers ganske like ut. Dessuten koster den halvparten (999,-), i skrivende stund. Noen som har erfaring med denne sekken?
 9. Leser her at TNF prophet 45 er "hakket hvassere" til nevnte bruk. Jeg merker at jeg ikke helt har oversikten over hva som kjennetegner en god sekk i denne klassen, det hadde kanskje vært aktuelt å liste opp noen parametere her? Bruksområde (for min del): -Dagsturer som innebærer litt klatring, typisk "fjellklatring" med potensielt behov for isøks, stegjern og klatresele/tau++ -Dagsturer vinterstid, der man gjerne har med termos, vindsekk, ekstra jakke, spade og i det hele tatt. Kort og godt en del utstyr man sliter litt med å få ned i en dagstursekk på omtrent 30L. Jeg benyttet en 50L
 10. Ikke for å kuppe tråden, men jeg er på leting etter en slik sekk selv. Har sett på falketind 45 og BD quantum 45. Begge ligger i samme prisklasse, er det noen andre alternativer som bør vurderes (i tillegg til de nevnte fra TNF)?
 11. Snakket med noen i fjor som hadde gått fra Dovre til Romsdalen, og de virket fornøyd med turen. Tog til Hjerkinn/Kongsvoll, over Snøhetta og videre innover. Det ser ut til å være en del hytter langs ruta, så man har også mulighet for proviantering/overnatting dersom været er bedritent.
 12. OneShot ser igrunn trangt ut med tanke på vinterbruk. I tillegg ser "takrenna" over døra ut som et realt vindfang. Black Diamond firstlight er kanskje verdt en kikk? Et par hundre gram mer, men bedre plass og samme konstruksjon som eldorado/I-tent. Ligger på rundt $300 i statene, så bør vel være mulig å få sendt over dammen for rundt 3000kr.
 13. Ok, dette var igrunn det svaret jeg håpet på Hvordan er snittet på buksa? Om jeg bestiller en med samme livvidde/lengde som jeg bruker i olabukser; vil den da passe med ullundertøy under, eller blir det fryktelig tettsittende?
 14. Som fersk fjellskieier har jeg raskt innsett av skallbukse fort blir en ganske klam affære, bortsett fra på de kaldeste dagene. I tillegg er det upraktisk med tanke på å ta på seg et lag til, om det skulle bli kaldt eller blåse opp. Etter å ha lett litt rundt på nettet ser det ut til at mange benytter seg av kombinasjonen ull/syntetisk+shoftshellbukse+skallbukse, spesielt vinterstid men også til generell fjellbruk i dårlig vær. Kombinasjonen virker unektelig praktisk, spørsmålet som gjenstår er da hvilken softshellbukse man bør gå for, og til hvilken pris? Det er en del anbefalinger
 15. Jeg så "The Alps" på IMAX for et drøyt år siden - [Hidden Content]. Doku-drama, om ikke like dramatisk som "Touching the Void". Historien er kanskje litt vel "amerikanifisert", men det er utvilsomt en film full av nydelige scener, som virkelig gir sug i magen! Ikke tilfeldig at dette var noe av det første jeg fyrte opp da jeg fikk meg flatskjerm-TV i høst
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.