Jump to content

Nessa009

Aktiv medlem
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

Reputation

4 Neutral

About Nessa009

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Morsomt! Denne turen gikk jeg og en kamerat for en del år tilbake:) Vi startet i Skjolden, og gikk opp til Turtagrø, før vi gikk videre innover i Jotunheimen. Skikkelig fin tur:) Turen på asfalt fra Skjolden og opp til Turtagrø er ikke spesielt minneverdig, men er kjekt å kunne si at man har gått Norges lengste topptur! Skal dere gå opp til Fuglesteg så får dere en veldig fin motbakke, men på den andre siden så blir man fort ferdig med maaange høydemeter. Lykke til!
 2. Må si det var ett slit å komme seg opp til Kjukkelen! Vi trodde nok det var mulig å padle mer en det som ble realistisk. Fra veien og opp til Austre Tipling er det bare å bære helt opp til vannet starter. Ikke noe vits å sette kanoen på elva før. Det blir bare mye slit. Mellom tiplingene er det et veldig lite stykke som er fint å padle. Men det blir fort dårlige padleforhold, og da er det bare å bære opp til vannet starter igjen. Ved enden av Vestre Tipling må det bæres et lite stykke, men etter en kort bæring her komme det stykket som kanskje er det fineste å padle.! Men også her er gleden nok så kortvarig. Det er ikke vits å slite å dra kanoen gjennom så mange stryk, før det lureste er å bare pakke den ned og gå helt opp til Kjukkelen! Dette er den klart lengste og tyngste bæringen på turen, men når du først er kommet opp til Store Kjukkelen, så er det verdt alt slitet. Generelt er elvene i området, og langs hele den ruta vi valgte, veldig dårlige å padle. Og alt i alt, så ble det for mye bæring til at vi kommer til å gjøre det igjen.. Men det var en skikkelig fin tur.! Og kanoen kommer nok til å være med på tur i Børgefjell igjen. Men da blir det heller å ta den opp fra Namsvatn til Jengelvatnet, og evt. lille kjukkelen, og ned igjen samme veien. Det er en tur med mye mindre sliting og bæring:)
 3. Jepp. Det gjorde vi. Sommeren 2011. Holder på med en video fra turen, som kommer etter hvert.......
 4. 90 dager på loffen i Børgefjell må da være perfekt for deg:)
 5. Sjekk bilde på Google Maps, ingenting der nå..
 6. Vet du at det er bomveg? Ser på googlemaps, da ser det ikke ut som at det er bomvei, i hvert fall ikke rett ved veien...
 7. Fant ut det:) 15.juli.. Skal sannsynligvis inn i samme området med kano neste uke, mn vet ikke om den grusveien er åpen.. Alternativet vårt blir å bære kanoen langs veien til elva. Når skal dere innover?
 8. http://www.helgeland-arbeiderblad.no/nyheter/article6096037.ece
 9. Prøver meg på å blåse liv i denne tråden igjen:) Ble det noe av turen?? Vi er to stykker som skal på samme tur nå i sommer. Og er veldig interessert i om det er noen med kunnskap om elvene. Blir det veldig mye bæring? Hvor ligger de største utfordringene.?
 10. Lurer på når på våren det ikke lenger er mulig å forflytte seg med ski og pulk over Vidda.? Er med tanke på norgepålangs, tenker å starte etter påske neste vår, omtrent midten av april. Hvor langt kan man regne med å komme seg før man må bytte til sommerutstyr.?
 11. Var på tur 18 dager i Pasvik mars/april 2011. Her kommer et lite glimt fra turen. Lengre film kommer etterhvert.
 12. Jeg har også tenkt meg på tur med kano i børgefjell i sommer. Men tenker da å gå fra Susendalen, opp Tiplingselva, opp til kjukkelvatnet, ned kjukkelelva til jengelvatnet og videre langs elva ned til Namsvatnet:) Det kan bli en god del bæring, er forberedt på det, men blir sykt verdt det når man er kommet opp til de store vannene.
 13. Mammut Lucido TX1 Belt til 499 på fjellsport.no! I tillegg så er det gratis frakt:) Dette er et godt tilbud.
 14. Hei! Er det noen fra Kirkenes her inne? Som kunne tenke seg å låne ut en pulk ett par uker i mars..
 15. Hvor mye har du tenkt å bruke da? Dette er en fin jakke fra Hagløfs, på tilbud. http://sportsnett.no/s/p.aspx?pid=2568&cid=649 Ellers er det jo mye fint å finne på finn.no F.eks denne, som er billig. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=26080870 Ellers er det jo bare å søke rundt etter merket du vil ha. Det er også en fordel å vite hva de forskjellige materialene som jakken er laget av er. Søk den opp på google, og les om dem:)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy