Gå til innhold

Etneb

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg har softshell-bukse fra North66 (islandsk merke). Den har et tynt polarfleecelag på innsiden og blir ikke klam. Softshell uten dette synes jeg blir klamt - da er det bedre med ull og en lett bomullsjakke og en paclite Norrøna i tilfelle regn.
 2. Haha - jeg kunne nok ha vært en av de damene dere beskriver her ja - ihvertfall hvis mannen min hadde skrevet et innlegg eller to. Men hva kan være grunnen til at vi damer lett blir litt grumpy på slike turer - når det egentlig er slikt vi har lyst til å drive med? Tja, kanskje: - usikkerhet, har man ikke gått i fjellet før blir man usikker - får ikke være med på å bestemme turens lengde og innhold... - får dårlige råd fra den "erfarne" om utstyr - vi må selv finne ut hvilket utstyr vi trenger - ikke bli pådyttet det som dere gutta ønsker... - vi fryser - husk at damer fryser lettere - vi må ha veldig bra utstyr! Det var nå bare noen småting fra mine egne erfaringer...
 3. Hørs ut som en kjempeide - vi har barn på 5, 7 og 10 i år...
 4. Etneb

  Rallarveien - barn

  Jeg tror ikke jeg hadde latt minstemann på 5 sykle rallarvegen alene nei - men når vi er på langtur kobler vi hans sykkel til vår egen med en tandemkobling - en slik FollowMe som BKM nevner. Da har vi full kontroll.
 5. Etneb

  Island

  Når du får kartene dine hjem, sjekk ut Askja - øst i "det indre fjellområdet".
 6. Fjellskiene mine ble forsinket fra fabrikken og de kommer først mandag, dermed blir det ingen test i helga. Jeg venter med oppklossing til jeg har fått prøvd de ut litt.
 7. Erfaringene fra han som hadde klosset opp bindingen var at han ikke merket noe til at det ble "platå-aktig", selv om han også fryktet det litt... Ang. skruer - hva med Borgen? Lykke til - skal bli spennende å se selv hvordan det blir å gå med BC-bindingen i spor...
 8. Det var en tråd her inne om en som skjærte ut en bit av ei skjærefjøl i plastikk. Hvis du finner den kan du jo se om du får det til. Og så vil jeg tro at Sport og Fritid kan hjelpe - alternativt Rustadstuen.
 9. Jeg må si at Spiterstulen nok har en del hyggelige folk, men sannelig har de også en god del av de som egentlig ikke synes så mye om gjestene sine. Det var i hvertfall merkbar forskjell på "tonen" på Spiterstulen vs DNT-hyttene i Jotunheimen. Og dette er ikke til fordel for Spiterstulen...
 10. Det er en omfattende test av spader i siste utgave av Fjell og Vidde.
 11. I&E: Etter å ha fått god hjelp i en lokal sportsforretning, har jeg endt opp med Åsnes Vikafjell m/fellelås. Holmenkollen er smalere og vel jålete, men hovedgrunnen er at Vikafjell er stivere og mer solid. Fischer og Madshus falt ut hos meg etter at jeg bestemte meg for å velge en Åsnesski pga. fellelåssystemet. Det eneste valget jeg må ta da er opp jeg skal velge BC manuell eller BC magnum manuell... Og om jeg skal gå opp en størrelse på skoene (Alfa Skarvet).
 12. Takk for svar til dere alle - det er ikke vanskelig å få med seg her (eller på diverse andre nettsider) at Åsnes Rago/Amundsen er en toppski, men etter å ha funnet noen flere tråder her inne (den som klikker mye rundt finner...) så har jeg skjønt at det jeg trenger denne gangen er lettere turski med 3/4 stålkant. Så denne gangen legger jeg pengene i en skikkelig støvel, BC manuell binding og ski av typen Åsnes Holmenkollen. Madshus Voss eller Fischer E89. Så satser jeg heller på at det om et par år blir nødvendig med et par Amundsen, for å komme ut i litt mer ulendt terreng og med mer oppakking.
 13. Jeg kom over dette forumet da jeg sitter og søker etter info om fjellski her i kveld, og tror jeg nå har lest gjennom de aller fleste trådene om hvilken type ski og binding man skal velge. Jeg er likevel ikke helt i mål - men ser klarer at det står mellom to ulike "nivåer". Kort om meg og bruken - jeg ønsker å bruke mer tid på lengre turer og helst på fjellet utenfor løyper eller i løyper som ikke er kjørt opp med preppemaskiner. Bor i et område med kort vei til fjellet, så det bør absolutt være overkommelig å komme i gang, men det blir nok en del turer i oppkjørte løyper også. Jeg er nybegynner - men utstyret skal jeg jo ha i mange år framover og jeg ønsker å utvide "turrepertoaret" etterhvert. (De andre skiene jeg har er Madshus racingski og et gammelt og billig par markaski som egner seg for lek med ungene og på steder hvor det er litt sand og skitt i løypene... SKI Når jeg sjekker rundt på nettet, ser det ut som jeg må bestemme meg for enten nivået "fjellski" som Åsnes Amundsen/Rago, Fischer E99 og Madshus Glittertind vs. "turski" som Åsnes Holmenkollen/Vikafjell eller Fischer E89. Det jeg lurer på er: Hva er det Amundsen, E99 el Glittertind "gir meg mer av" i forhold til Holmenkollen el E89? BINDING Jeg går for Rottefella BC Manuell eller BC Magnum Manuell. Jeg vil ha en stødig og solid binding som mulig og tror Magnum er bra. Er denne for bred til å bruke på de enklere turskiene Holmenkollen/Vikafjell/E89? Et alternativ jeg lurer litt på er å kjøpe gode sko og skikkelig binding nå til litt billigere og enklere ski, og så heller kjøpe en bedre ski om noen år. Så hva tror dere om BC Magnum + god sko nå (Alfa Skarvet, Crispi Stetind eller Alpina 1600) og så en Asnes Holmenkollen? Eller bør jeg bare slå til med Åsnes Amundsen med det samme? Ok - da håper jeg på mange gode råd! (PS: Hører med til historien at jeg var innom en butikk i dag og de ville selge meg Fischer E109. Sikkert en bra ski - men langt i fra den skien jeg trenger...)
 14. Helt ærlig gutter - kjerringer som setter pris på denne typen dater tjener såpass at de underholder seg sjøl. Tipset med lys var stilig - ellers tror jeg det er viktig å ikke tippe over til "too much". Bål, noe godt å spise og drikke, en slik vindpose og selvfølgelig hyggelig selskap - det tror jeg gjør susen!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.