Jump to content

børt-erik

Aktiv medlem
 • Posts

  107
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by børt-erik

 1. Har soto stormbreaker god regulering? Det ser ut som den bare har justering på pumpa, og ikke på selve brennerhodet.
 2. Whisperlite utgår for min del, for den har så vidt jeg forstår ikke særlig god regulring. Det ser ut til å gå mot en ny Nova. Den er både velprøvd, og rimelig. Så får jeg vurdere en silencer. Synd at det ikke lages stillebrennere som er regulerbare. Er det en grunn til det?
 3. Ja, jeg har noe i mot gass. Jeg synes gassbrennere er ganske usexy. Når det er sagt - jeg har en gassbrenner til trangia som jeg bruker en del om sommeren. Om vinteren er gass uaktuelt.
 4. Det ser nesten ut som Nova fortsatt er den beste løsningen. Evt omnifuel. Begge bråker, og da er kanskje solen er løsningen. Nova vs omnifuel - kjør debatt!
 5. Noen som vet om msr har brenner som er både regulerbar og stille? Og som kan modifiseres til å passe i trangia
 6. Den lar seg nok ikke reparere. I hvert fall ikke uten mer bryderi enn jeg orker. Lodding har gått opp. Deler av selve brennerhodet er mistet. Det jeg lurer på er om det finnes en god stillebrenner som er regulerbar, og gjerne en type som kan tilpasses Trangia.
 7. Optimus Nova har tatt kvelden. Jeg trenger en ny brenner som er - god til vinterbruk - mulig å regulere - gjerne med lavere lydnivå enn Nova - gjerne passe inn i Trangia vindskjerm Skal jeg gå for en ny Nova, eller er det andre modeller jeg bør vurdere? Det er viktig at den kan reguleres, og ikke bare kjører på full guffe. Finnes det regulerbare brennere med lavt lydnivå? Og som kan modifiseres til å passe inn i Trangia?
 8. Takk for svar! Jeg skal ikke lage ei hengebru. Derimot har jeg hatt en skummel opplevelse på ei hengebru, som var nylig vedlikeholdt og reparert, uten at det var tatt særlig hensyn til sikkerhet eller at konstruksjonen skulle være robust. Jeg har ingen byggteknisk kompetanse, og for meg ser det ut som at reparasjoner og vedlikehold som er gjort de siste årene på denne brua er gjort av folk som heller ikke har kompetanse til å lage sikre brukonstruksjoner. Derfor er jeg litt nysgjerrig på hva som er viktig å være obs på. Jeg har selvfølgelig meldt fra til de som har vært ansvarlig for dette arbeidet. Finnes det retningslinjer, forskrifter eller lignende som ingeniørfirmaer bruker når de planlegger og/eller kvalitetsvurderer slike bruer?
 9. Finnes det tekniske spesifikasjoner, slik som Byggforsk-serien eller lignende,for hengebruer og andre bruer knyttet til stier i naturen? I Merkehåndboka fra DNT og Friluftsrådenes landsforbund står det nokså generelle retningslinjer for slike bruer. Jeg er interessert i tekniske beskrivelser knyttet til dimensjonering, overganger mellom hengebrudekke og stige eller gangbane til fast grunn, dimensjonering av festemidler (skruer), typiske risikopunkter etc.
 10. Rando-utstyr er dyrt og slalom er rimelig. Unger vokser fort og utstyr må skiftes ofte. Guttene mine har gått opp på langrensski med helfeller og kjørt ned på slalomutstyr som jeg har bært opp for dem, så har jeg tatt langrenssskiene på sekken på vei ned. Det er ingen ulempe med litt korte langrennsski på oppturen. Morsom og enkel løsning. Når ungene er små er det greit at de voksne har litt ekstra vekt i sekken, og når ungene blir større kan de bære litt mer selv. Når guttene ble så store at det ikke var noen fare for å vokse ut av sko gikk de over på rando.
 11. børt-erik

  Vaske sekk?

  Ikke for varmt vann! Jeg har vasket/ skylt i dusjen en sekk full av saft. For høy temperatur gjør nylonreimer og nylonstoff mindre mykt og fleksibelt.
 12. Hva slags vaskemiddel kan brukes på klær med goretex? Finnes det noen dugelig alternativer til de svindyre greiene som selges på sportsbutikker? Er det sånn at alt som tåler vann tåler Milo? Og hva er ulempene med å bruke vanlig vaskemiddel? Og i samme slengen - har noen tips til brukbare impregneringsmidler utenom de svindyre greien som selges på sportsbutikker?
 13. Hyttenettet til Troms Turlag ligger i fantastiske områder. Hyttene blir vel stengt ut mai, så det er telt som gjelder. Det fineste området er rundt Dærta. Å krysse selve Dividalen kan være veldig strevsomt når snøen blir dårlig. Greie startsteder er Signaldalen, Rostadalen og Devdis. Pulk på slutten av sesongen kan være utfordrende, for det er ofte en glipe mellom parkering og skiføre som innebærer bæring av ski og et pulk.
 14. Ski i Indre Troms i slutten av mai kan være fantatstisk! Vær obs på at hvis varmen kommer brått kan det bli vanskelig å krysse elver og bekker.
 15. Enig med Boggabobb! Hvor langt vil du kjøre? Hvor langt vil du gå? Hvis du ikke vil kjøre langt er området mellom Snarbyeidet og Tromsdalen fantastisk. Du kan gå mange forskjellige rundturer og ende opp der du parkerte bilen (Snarbyeidet, Skittenelv, Tønsvika, Kroken, Tromsdalen) eller reise med buss. Mange mulig vairanter utenom de vanlige rutene også hvis du kikker på kartet. Selv om dette er nært byen, så er det mye natur! Hvis du vil kjøre lengre, og oppleve mer villmark må du kjøre til Kilpis, Signaldalen, Rostadalen eller innerst i Dividalen. Det blir fort et par timer ekstra i bilen. Muligheter for rundturer. De korteste etappene mellom hyttene er mellom Golda, Gappo, Pältsa (i Sverige) med utgangspunkt i Kilpis eller Signaldalen. Lengre sør kan det bli litt lengre mellom hyttene. Det kan være verdt å se på ruter utenom de merkede rutene. Denne boka er et must https://tromso.bib.no/cgi-bin/m2?tnr=123987 http://www.midt-troms.no/paa-tur-i-troms.4496125-72501.html
 16. Det er lenge siden det ble forbudt å bruke bly ihagleammunisjon på skytebaner. Og nå gjør EU det snart forbudt og bruke bly iammunisjon for andre skytevåpen (rifle, kortvåpen) også. Det er altså ikke bare tut og kjør for "å bruke opp naturen". Heldigvis! Det blir forbud mot bly i fiskesøkker, sluker osv også.
 17. Kine Master for Android. Enkelt, billig, mange muligheter.
 18. Takk for gode innspill på tråden. Det ser ut som om vi er flere som grubler på samme spørsmål. Ingen har talt varmt for Helsport SL, hverken med eller uten stort fortelt, bortsett fra Trolltind, men den går ut siden det ikke er fortelt i det hele tatt. Et nytt forslag som har kommet er MSR Access 2 . Det ser absolutt interessant ut. Er det noen som har erfaring med dette? Pr nå er alternativene MSR Access 2 og Big Sky Chinook 2 Mulige ulemper med MSR er ytterduk som monteres til slutt. Dessuten ser det ut som om det er glipe mellom ytterduk og bakken på bildet. Så er det jo fordeler med å handle fra norsk forhandler. Fortell - hva tenker dere som har erfaring med disse teltene?
 19. Vi har gode telt for annet bruk. For soloturer synes jeg Kaitum 3 er for tungt, når jeg går alene vil jeg ha lett sekk og god framdrift. Dessuten er Kaitum litt lavt å sitte i. Først og fremst ser jeg etter et lett solotelt for barmarksbruk. Når ungene nærmer seg 190 blir det flere turer uten dem. Så er det et pluss hvis det er plass til en person til på turer der vi prioriterer lav vekt over komfort. Og så er et pluss hvis jeg kan bruke det på vinteren. Noen ganger vil juniorgruppa ha eget telt, og da er det fint å ha sitt eget, og noen ganger kan jeg tenke meg vintertur uten pulk. Dessuten liker jeg å sitte oppreist inne i teltet og lese eller drikke ei øl når det regner. Jeg er for gammel til å støtte meg på albuene når jeg skal slappe av. Det er selvfølgelig et umulig kompromiss å finne noe som er lett, solid og har god plass. Det skjønner jeg. Takk for gode tanker og innspill. Planen var å kjøpe noe fra Helsport SL, så kom jeg over Big Sky Chinook og ble litt forelsket og begynte å spekulere på hva som er mulig...
 20. Jeg vil under 2 kg til solobruk. Spørsmålene blir Er Helsport SL solid nok til lett vintebruk? Er det nok høyde og rom i Helsport Lofoten/ Fjellheimen? Blir disse teltene trange uten camp-versjon med stort fortelt? Er Big Sky Chinook mer solid en Helsport SL - og er det ok plass?
 21. Jeg ønsker meg et nytt telt ... 😎 Bruk: Enmannstelt for bruk på sommer, høst, og kanskje vinterturer uten pulk. Jeg vil ha et lett telt som er lett å bære og som ikke fyller opp sekken. Selv om jeg kommer til å bruke det mest alene må det være plass til to. Noen ganger kommer en av sønnene til å være med - og de nærmer seg 190. Når jeg er alene trenger jeg plass til å lage mat inne eller i fortelt rufsete vær. Hvis vi er to må vi nok lage maten ute. Det må være takhøyde til å sitte oppreist med exped og stolsett, i hvertfall når jeg er alene. I Hilleberg Kaitum 3 synes jeg det er for lavt, og jeg blir grinete av å ha hodet i taket. Det må være plass til å ha bagasjen inne eller i fortelt. Vi har større og mer solide telt til vinterturer og når det er flere med - Kaitum 3 og Keron 4GT Dette er teltene jeg har tenkt på: Helsport Trollheimen SL- men det tror jeg faller ut siden det mangler fortelt. Helsport Lofoten 2 SL eller Fjellheimen 2SL med eller uten camp (dvs stort fortelt). Disse er ofte på outlet. Er det plass til å sitte oppreist her? Skrånende tak tar kanskje mye av sittehøyden? Og er det nødvendig med camp for å få plass til å lage mat inne? Og så teltet jeg synes ser mest interessant ut: Big Sky Chinook 2. Dette er jo nokså ukjent i Norge. Hva sier dere som har det - er det mer solid enn Helsport SL? Og er det ok plass inni? Jeg liker Hilleberg, men 2-mannsteltene ser ut til å blir for tunge - eller lite egnet for sein høst/ vinter.
 22. Svaret er veldig enkelt - og allerede foreslått. TO SYNTETJAKKER Vekt (pluss/minus 800 g) og pris (4000?) blir omtrent som ei skikkelig top notch dunjakke. Jeg bruker ei syntetjakke fra Arctery og ei syntetjakke fra Norrøna, sammen, eller hver for seg. Fleksibelt og varmt. Muligens gir dunjakka mi litt mer varme over ræva, men ellers er ordninga med to jakker smart. Hverken dun eller syntetfor varer evig. Vask og komprimering og slit tærer. Syntetjakkene takler fukt og rifter i ytterstoffet bedre og tørker før du vet ordet av det.
 23. Jeg ville vurdert Fischer E99. Selv har jeg Åsnes Nansen, noen år gamle nå. Dette er gode ski - kanskje litt trege. Jeg har ved et par anledninger lånt Fischer-skiene. Gode å gå og kjøre på. Flyter bedre oppå snøen pga rocker i front. System for kortfeller som blir mye bedre enn Åsnes sine kortfeller. Mulig Fischer sine kortfeller ikke er like gode over tid - det har jeg ingen erfaring med.
 24. Sjekk Norrøna Outlet på nett. Det er ofte ned mot halv pris
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy