Gå til innhold
  • Bli medlem

HenrikD

Aktiv medlem
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

12 Neutral

Om HenrikD

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Låner denne tråden litt. Fant dette ved Bondhusvatnet i helgen, motsatt side av der man kommer opp til vannet. Noen som ser hva slags dyr det er, og hva som sannsynligvis kan ha skjedd? Passerer flere grinder på veien og ingen spor av sau der. IMG_0346.MOV
  2. Fornøyd med at XXL sitt tilbud kun endte med påfyll av noen Real og et sett med sammenrullbar skjærefjøl+kniv, som jeg var der for å kjøpe. Med superlight Helsport telt utstilt kunne det fort sett annerledes ut. Real er dessuten forbruksmateriell og teller ikke.
  3. Med fare for å bli oppfattet som en pessimist her, det virker pent sagt som risikosport med opp mot 45 km etapper på langrennski i løyper dere «har tro» på er oppkjørt, uten å ha med det som trengs dersom dere må ta en uforutsett natt ute (telt, liggeunderlag, etc). Hadde utvilsomt gått for den store sekken eller vurdert en pulk. Det hjelper lite at sekken er komfortabel dersom noe uforutsett skjer og den ikke inneholder noe av det som i ytterste konsekvens gjør at du unngår å fryse ihjel.
  4. Akkurat ved Stoltzen/Storevatnet pleier det å være mye folk. Om dere kommer dere noe høyere opp mot Rundemanen er utsikten bedre, der er det også mindre trær slik at man får følelsen av å faktisk være på fjellet 🙂
  5. Vet ikke om trådstarter har kjøpt telt nå, men for å unngå å dra på 3-mannsteltet har jeg selv vært på jakt etter et noe mindre telt for soloturer. Endte opp med et Helsport Nordmarka 2 fra XXL. Tilbud nå til 999 kroner. Alternativet for min del hadde nok blitt et superlight-telt, men de er som kjent langt dyrere og blir også for trangt for min smak.
  6. Denne som utgangspunkt. https://ut.no/turforslag/115256 Med nærmere 30 grader og stekende sol på Flå ble det taxi helt opp til Buvasskoia, og siden vi sov i telt og dermed ikke hadde behov for å gå innom noen av hyttene, skar vi rett over på vestsiden av Veslefjell istedenfor å gå innom Veneli.
  7. Etter å ha gått turen vil jeg igjen takke for tipset. For et fantastisk område! Partier med snø her og der, men det kan jo også være litt praktisk dersom man har noe i sekken som smaker best kaldt.
  8. Halve reisefølget kommer fra Bergen og halve fra Oslo, så uten bil er det enighet om at tur med start/stopp langs Bergensbanen vil være klart enklest. Tidspunktet er 2. uken i juni, onsdag - søndag. Snakket såvidt om Finse - Krækkja - Tuva - Ustaoset alt. Geilo, men er veldig usikker på hvilke forhold som kan forventes mtp både snø i terrenget og utlagte bruer. Er det bare å utelukke med en gang, og er det i så fall noen som har forslag til en annen tur, gjerne lenger øst der snøsmeltingen kanskje har kommet lenger? Har kikket på både webkamera og snøkart uten å bli særlig mye klokere. Ser tilsvarende tur ligger med sesong fra juli av på Ut.no.
  9. Om det er andre som har/vurderer dette har jeg fått bekreftet fra Helsport at de har footprint til dette teltet på lager, men kun kan selge til XXL. XXL bekrefter at de vil ta det inn til våren, pris 699,-.
  10. Utsolgt i XXL sin nettbutikk, linken jeg la ved fungerer. Noen varehus har igjen, hadde det ikke vært julaften om 3 dager hadde jeg kjøpt det allerede 🙂 Ca 1 kg tyngre enn feks Fjellheimen Superlight 3 Camp ja.
  11. Er fersk i gamet og har innsett at et skikkelig telt bør være på plass. 2 voksne personer, turer på inntil en uke vår/sommer/høst. Jeg har sett på Helsport Breheimen 3 hos XXL, og synes det virker som et tålelig bra kjøp. OK plass er viktig, men vil ikke bære mer enn nødvendig. En Superlight variant hadde selvsagt vært å foretrekke, men det blir fort dobbel pris. Vil veldig gjerne ha mulighet til å sitte oppreist i teltet, noe som ikke er mulig på feks Helsport Rondane. Noen tips eller synspunkter? Ser teltet har fått gode mottakelser i andre tråder på forumet. En annen ting, vil gjerne ha footprint til teltet. Ser ikke ut som XXL eller Helsport har det, hva gjør man da? Finner noe som likner og klipper til, eventuelt lager selv?
  12. Da har man prøvd Hardangervidda med både høst og vinter ila en helg. Posen fungerte bra. Regn/nedbør hver dag førte til en del kondens i teltet som igjen gjorde soveposen noe fuktig, men en del av dette tørket med kroppsvarme og det ble aldri skikkelig kaldt. Merket stor forskjell på underlaget på snø kontra bar bakke. Nytt liggeunderlag settes på handlelisten. Takk for alle innspill!
  13. Gikk til slutt for Warmpeace Viking 600. Tror fort Robens Serac 600 Brown blir litt i lengste laget for mine 172 cm. Begynte etterhvert å bli tynt med alternativer og, mye utsolgt spesielt hos Fjellsport.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.