Jump to content

Nybegynnertelt


HenrikD

Recommended Posts

Er fersk i gamet og har innsett at et skikkelig telt bør være på plass. 2 voksne personer, turer på inntil en uke vår/sommer/høst. Jeg har sett på Helsport Breheimen 3 hos XXL, og synes det virker som et tålelig bra kjøp. OK plass er viktig, men vil ikke bære mer enn nødvendig. En Superlight variant hadde selvsagt vært å foretrekke, men det blir fort dobbel pris. Vil veldig gjerne ha mulighet til å sitte oppreist i teltet, noe som ikke er mulig på feks Helsport Rondane.

Noen tips eller synspunkter? Ser teltet har fått gode mottakelser i andre tråder på forumet. 

En annen ting, vil gjerne ha footprint til teltet. Ser ikke ut som XXL eller Helsport har det, hva gjør man da? Finner noe som likner og klipper til, eventuelt lager selv?

Edited by HenrikD
Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har ingen erfaring med Breheimen selv, men har fått studert det oppslått og synes det virker som et veldig ålreit telt som er litt annerledes enn de andre tunnelteltene i Helsportporteføljen. Helt OK vekt også, ligger vel et kilo over 3-mannstelt i Superlight-segmentet? Skulle sjekke på hjemmesidene til XXL, men finner ikke noen av Breheimen-teltene der lenger...

Grunnen til at du ikke finner footprint er nok fordi dette er en modell som kun produseres for XXL. Jeg har footprint til alle teltene mine, men det er sjeldent at det blir med på tur; mest på grunn av vekt, men har innsett at jeg sjeldent savner det. Synes det er greit med en semi våtsone i ytterteltet, og slipper å tenke på ekstra brannfare med primus og bensinsøl. Et greit alternativ kan være å ta med et helt eller halvt skumunderlag.

Link to comment
Share on other sites

Utsolgt i XXL sin nettbutikk, linken jeg la ved fungerer. Noen varehus har igjen, hadde det ikke vært julaften om 3 dager hadde jeg kjøpt det allerede 🙂

Ca 1 kg tyngre enn feks Fjellheimen Superlight 3 Camp ja.

Edited by HenrikD
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy