Gå til innhold
  • Bli medlem

Kija

Aktiv medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kija

  1. Har behov for å gjøre litt vedlikehold på polaris hundesleden min. for å komme til må jeg løsne noen surringer. Er det noen som har en god video eller guide på hvordan dette knytes stramt igjen?
  2. For å tørke skoene bruker jeg telys. Setter skoen på «høykant» og plasserer telys i hel enden av skoen. Viktig at skoen står stabilt så du ikke søler stearin utover i skoen. Dette har fungert for meg mange ganger.
  3. Det var på tide å bytte ut vinterposen. Har en gammel Tyin Elite, uten glidelås fra Ajungilak. Har tatt godt vare på den i mange år, men de siste turene var kalde og lite søvn. Valget ble Jan Mayen fra Isbjørn, norsk soveposeprodusent. For meg er det fiberposer som gjelder, den tåler fuktighet bedre en dun. Volumet og vekt er større en dun, men vintertur er pulk, så ikke noe problem. Har allerede testet posen på 4-dagers tur på Hardangervidda. Det var -25 eller lavere om natta. Opplevde posen som varm. Pluss i margen for norskprodusert.
  4. Har nettopp fått GPSMAP 66sr i posten 😀 De installerte TOPO kartene som var inkludert var ikke spesielt imponerende. Fra tidligere har jeg brukt OSM TOPO Vinterkart fra frikart.no. på fenix5 klokke. Dette fungerer ganske bra, men bruker den ikke til avansert navigering. Lagrer stort sett ruter i Basecamp før jeg går ut døra. Men ønsket litt mere frihet og trengte en større skjerm, derfor 66sr. Vurderer å kjøpe Norway Experience v5 Kart men vil gjerne høre noen erfaringer fra andre før jeg svir 1000,-kr. Kartet fra frikart.no er ok, men virker litt tregt på 66sr. Har forstått at Garmin Kart er raskere på deres enheter. Noen som sitter på erfaring og vil dele?
  5. Fant forresten et gammelt bilde, som du ser er det bra med barduner på teltet.
  6. Jeg har Isfjell med stormmatter. Har også brukt det om vinteren med ganske friskt vær. Synes det er et perfekt tomannstelt (3manns modell).Har nettopp hatt det til Barens outdoor for utbedring. Innerteltet har alltid hatt litt mye duk og hengt ned i fotenden. De har nå satt på ekstra klipps mot yttertelt, slik at innerteltet ikke henger for mye. Samtidig byttet de bunnduk, som ikke var tett lenger, så nå er det klart for mange flere netter. Forteltet er passe stort, slik at matlaging etc gjøres der. Pleier alltid å grave kuldegrop, da blir det et skikkelig kjøkken 😀 Sammenlignet med dagens telt er det kanskje litt tungt, men bruker stort sett pulk på vinteren så de ekstra grammene klarer jeg. Til gjengjeld har teltet skikkelig robust stoff som ytterduk. Lykke til med teltet
  7. Nettopp ferdig med: Hjalmar Dale, den glemte eventyrer. Av Randulf Valle Veldig inspirerende og interessant. Randulf er flink til å beskrive tidsrommet og epoken som pionerene opererte i. Anbefales!
  8. Det kan være en god investering å kjøpe et kart. Finnes gode kart over området, hvor sommerstier er merket. Fra Hakadal er det fint å gå til Langvann og videre til Trehjørningen. Litt avhengig av hvor du ønsker å avslutte turen, men mange muligheter videre derifra.
  9. Var i området rundt Parkeringen på Dalen og Tansbergfjorden. Fint føre på veier, men litt lite i terrenget ennå, men værmeldingen sier det kommer mere denne uka. Tipper det er tilstrekkelig til jula. Som andre har nevnt er det godt tips å følge med på skisporet.no Glemte forresten å ta bilde 🙄
  10. Normalt er det nok snø julehelgen for denne turen. Jeg gikk nesten tilsvarende tur for noen år siden, senere på året. Fin tur med sola i ansiktet store deler av turen. Vi gikk litt lenger øst fra Skaget og lagde løyper selv. Skal i området Dalen parkering til helgen. Håper å gå rundt Tansbergfjorden. Kan prøve på løyperapport til uka.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.