Jump to content

Zarathustra

Aktiv medlem
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

About Zarathustra

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zarathustra's Achievements

 1. Prøvde å finne noe sted å telte nord i Kalvsjøen men klarte bare å komme meg ned til vannet på sørsiden og der stoppet tilsynelatende noen vei videre (den ene plassen på sørsiden var allerede okkupert). Hva er trikset?
 2. Takk. Den kom etter hvert når jeg fiklet litt med ventilen.
 3. Kjøpte min første "primus" for en stund siden og ventet selvsagt til kvelden før utflukt til å teste den. Gjør jeg noe galt eller er den defekt? Jeg skrur på toppen på primustanken, hører at det hisser med gass og trykker inn tenneren. Det kommer gnist men ingen flamme. Hjelp!
 4. Er Grua-Maridalsvannet mulig hvis jeg tar toget lørdag formiddag/middag og må være tilbake søndag kveld eller bør jeg satse på et mer sørlig startsted?
 5. Pga tidsklemma må turen kortes ned litt. Noen som har noen gode forslag til en tur med én overnatting som ender i Maridalen evt gode teltsteder på veien? Må dra lørdag formiddag og være tilbake søndag kveld.
 6. Skummelt. Litt n00b spørsmål, men når en vei er merket privat men står på kartet (altså en hvit linje) er den fremdeles mulig å bruke, ikke sant? Ellers ville den kanskje ikke stått der? Ser jo at flere av veien rundt Åklungen er merket som privat vei. Prikket linje er skogsti? Og har du noen forslag til en rute fra Grua til Maridalen jeg kan bruke some template for en tur?
 7. Jeg kjøpte det kartet på fredag. Det er nettopp det kartet jeg mener med "Nordecas kart" tidligere og på dette er det en blåmerket sti på østre side av Harestuvatnet. Men samma kan det være siden det uansett virker som en kjedelig sti langs riksveien.
 8. Hvor mange overnattinger eller dager snakker vi om på disse to turene fram til Maridalen ca?
 9. Det er det jeg mener er forvirrende. På Nordecas kart er det en blåmerket sti der. På ut.no sitt kart er det en tynn rød linje for bilvei, men hvis man aktiverer "sommerstier" dukker det opp en sommersti som går parallellt. Greit nok at stien ikke er noe interessant, men forvirrende hvis det ikke stemmer at det er noen sti der.
 10. Jeg tenker på stien som her er på høyre side av vannet og som går hovedsakelig langs bilveien.
 11. Mener du å gå på vestsiden av Harestuvatnet? Er det merket sti der? Eller mener du stien på østsiden som følger riksveien?
 12. Ok. Takk. Forvirrende da. På både DNT/Nordecas fysiske kart og på ut.no går det en sommersti parallellt med bilveien. Sammen stien som går mellom Harestuvatnet og Strykenvatnet.
 13. Ser det er en sti som går langs Harestuvatnet (men denne går kanskje helt opp i riksveien et stykke?)
 14. Jeg mener nybegynner på telturer i marka. Jeg er vant til 10-12 timers dagsturer i Nordmarka, men da er det enklere å holde oversikten over hvor man går. Og i den delen av marka er jeg godt nok kjent til å navigere meg fram via hytter og vann jeg kjenner fra før skulle jeg gå meg vill. Jeg er vag på antall overnattinger i utgangspunktet, men ønsket å ha et mer spesifikt mål enn å sette opp teltet ved Åklungen én natt. Å gå fra Jevnaker (som bare var et eksempel ettersom jeg er kjent i Jevnaker) og til Maridalen, hvor jeg bor, virket som en ambisiøs men overkommelig oppgave. Jeg er ikke spesielt "kjent" med kart men har lært kart og kompass i speideren for utallige år siden.
 15. Takk. Keep in mind jeg er helt nybegynner her. Hvis jeg starter i f.eks Grua må jeg finne skiltete stedsnavn som fører i rett retning?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy