Jump to content

roysigurd

Aktiv medlem
 • Posts

  320
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by roysigurd

 1. Hei trenger litt hjelp til å identifisere noe, jeg tror dette er noe til en brenner. Noe som kan hjelpe ?
 2. Jeg har nå Bergans bukse og jakke, fra 2007. Fjellheimen bukse og ei skalljakke æ ikke huske navnet på nå. Jakka blir jeg klam innvendig av når jeg går, selv om det skal være pustende membran på den. Fargen på mine bergansklær er svart/grå jakke og svart bukse. Dem er ikke laget i noe lydløst matrialet, og jeg er vanskelig for andre på jaktlaget å få øye på meg i skogen. Jeg har ikke tenkt å bruke så mye penger på jaktklær jeg skal bruke 2 uker i året på elgjakta, og jeg vil ha noen med grønn kamuflasje, men i samme øyeblikk vil jeg bli sett å ikke bli skutt av kompisen. Resten av året vil jeg nok gå med Bergansutstyret. Jeg har sett på Hærkila Pro Hunter Dog Keeper, men denne koster 6000. Takker for alle innspill
 3. Kjedelig å bruke 1000 lapp vis man blir søkkvåt første turen Men prisen er ikke noe å si på.
 4. Jeg snublet innom biltema her i jula, og såg at dem har nokså rimelige jaktklær i kamuflasje/orange. Jeg har vært inne på tanken å bytte ut mine elgjaktklær, da disse er over 10 år gamle, og ikke er så lydløs. Jakka virket veldig fin, med masse lommer der en av lommene er dedikert for radio, samt feste for antennepisk på skulder. Siden man også trasker med hunden i skogen under jakta, er det orange veldig bra. Vind- og vanntett med pustefunksjon (10 000 mm / 6 000 g / m² / døgn). Ytterstoff: 100 % polyester. For: 100 % polyester. Buksa er laget av samme greiene, med stramming i fotenden, og mange lommer. Står disse er pustende, men vind og vanntett.. med 100% polyester i ytterstoff og innfor blir jeg litt skeptisk. Noen som har efaringer med dette plagget ?
 5. Jeg har overtatt ett 16mannstelt, alt er i kassa, utenom ovn og pipe. Jeg har topptalerken.. Jeg trenger å vite hvordan dim det er på pipe, og hvor lang den er. Noen som vet ?
 6. roysigurd

  Seiland

  Sørøya på langs neste gang? Der er det vel 11-1200 fiskevann... å det er en kjempeflott tur i flott natur. I 2008 gikk vi fra Sørvær mot Akkarfjord, men været stoppet oss ved Langstrand 2/3 av turen.
 7. roysigurd

  Seiland

  Vis du vil vite været som har vært her siste måned, i hammerfest, så kan du sjekke denne siden http://www.baksalenvel.com/vaar.html Trykk på knappen nede til venstre som sier "diagram", og velg fra menyen "temperaturer siste 31 dager". Jeg hadde gått for Altasekken.
 8. roysigurd

  Seiland

  Vet ikke om du har funnet ut om rutetider å sånt? Boreal Transport eller http://www.boreal.no/ finner du det. Er du så uheldig å bomme på alt av båtruter og fergeleie, har jeg egen båt som kan komme i fjæra å hente deg (kjører ikke lengere sør enn Porsa, og selvfølgelig mot betaling av bensin). Så det går ann å ha meg som en plan C eller D Har dessverre ingen plan eller ruter du kan gå, eneste plassen jeg har fisket er i vannene over gjøfjorden, å dit skal jo ikke du.
 9. vi starter i kvalsund ja, for det har ingen hensikt å starte i hammerfest.... kjøre over kvalsundbrua er ikke lov, og heller dårlig for scooter og utstyr.
 10. Jeg vet kanskje det er endel av dere som er motstandere av snøscooter, men det får så være. Vi kommer til å kjøre etter oppmerkede løyper, og de strekkene der det ikke er løype vil scooterne bli transportert av kjentfolk på bil/henger. Her i Finnmark er snøscooter like vanlig om vinteren, som å dra med båt i Oslofjorden om sommeren. Vi planlegger en 2 ukers tur på snøscooter fra Kvalsund i vest, til Vardø i Øst Finnmark, med retur. Turen er en kombinert opplevelsetur, med fisking, foto, teltliv, besøk av familie, venner og slekt på tvers av hele Finnmark. Også på endestasjonen, Vardø, vil vi være med på Yukigassen(snøballkrigen), før vi returnere tilbake til vest. Plasser vi vet vi skal innom er - Kvalsund - Aisaroaivve - Leirbotnvann - Skoganvarre - Børselv - Kjæs - Veidnesklubben - Kunes - Friarfjord - Tana - Vestre Jakobselv - Vadsø - Vardø Retur: - Vardø - Båtsfjord - Tana - Karasjok - Leibotnvann - Bjørnlia(skaidi) - Kvalsund Spørsmålet er: Kunne trengt hjelp til gode fiskevann i nærheten av de strekkningene vi skal kjøre.
 11. Er selvfølgelig røyskatt, æ som har rota i bakfylla når jeg la det ut igår.
 12. Legger ut bilde jeg tok påsken 2009, en røyskatt på matjakt... Den henta fisk vi la ut til den...
 13. Jeg har alltid likt natur, telting, bål, fisking osv... Gutter følger med hvordan bål lages, og allerede i 4 års aldern vet en gutt hvordan han skal starte bilen, og mange av funksjonene på/rundt rattet. Min far lot oss telte i hagen, uten noe tilsyn (som vi merket) Så fikk vi lov å telte utfor hagen, altså på andre siden av gjerde 50 meter unna huset. Når far følte vi kunne mye basic innen friluft, ble han med oss opp på fiskevannet, satt opp teltet ilag med oss... laget bålplass og hjalp med å finne ved. Når dette va i boks, gikk han ned fra fjellet, for så komme å vekke oss dagen etter... Dette funket uten noen problem for oss. Det er disse turene man husker nå 20 år etterpå... gutteturen uten mor og far... da vi gjorde ka vi ville, va våken så lenge vi ville, fikk tenne bål.. og fiske. Send gutten på tur, med nok klær, noe for å lage bål og glem den primusen. Regne med dette er snakk om en natt, og matpakken, eller pølsa dem steiker på bålet holder. Soveposen kryp dem i vis dem fryser, eller går hjem vis det blir for kaldt. Min erfaring med kniv, er vel som mange andre.. man "må" skjære seg, for å lære seg at det er farlig.
 14. Mannen som selger ja-da pulver er akkurat startet opp igjen, og foreløpig er det bare over nett... men han sku vist få det i butikkene igjen. Kompis av meg snakket med han, da han bestilte den storpakken....
 15. Kalorier henter jeg andre plasser enn i drikke. Uansett er det bra med litt smak i vannet iblant..
 16. Husker tidligere for mange år siden, at vi brukte å ha med oss Ja-Da pulversaft på fjellet... Lenge har det vært borte fra hyllene, men nå er de vist tilbake igjen. Snubla over nettsiden igår ved tilfeldighet.. å må vel kjøpe en pakke for å ha med på fjellet, og kanskje prøve seg igjen på en dram av den gamle sorten (selv om man ikke husker hvordan smaker) http://ja-da.no/index.php
 17. Jeg har to hagler, en O/U star baikal... hatt den i 15 år... kjempehagle... billig å... 3000 kroner betalte jeg. Aldri hatt noe feil eller problemer med. Så har jeg en en Diamond Kombihagle med kikkertsikte, dæven den kan ruste... den ruste i telte av kondensen som e i telte av pusten... over natte. Dela dett av den, generelt dritt... Det e ikke prisen på hagla som avgjør kor mye rype du får... det e kor bra hagla e tilpassa dæ, og kor god du e å skyt. Baikal hagla har æ tilpassa selv med å kappe kolben til rett lengde... å det hadde stor forskjell på antall treff... Gå for kaliber 12, de fleste har 12, å går du tom for ammo, så kan du låne fra andre med samme kaliber... 16 e ikke vanlig.
 18. Ingen fisketurer, jobber 14 timer om dagen. Været er kaldt:(
 19. Ifjor hadde vi en veldig flott høst, med lite regn og mye opphold/sol. Det er fine høstfarger både på sørøya, og seiland.. men skog er det heller lite av. Både Seiland og Sørøya er bebodd, og har hytteområder... men straks du er på fjellet... føler du ikke noe som helst nærvær av folk eller fe... bortsett fra høyspentlinja som går langs hele sørøya. Skal du ikke se noe tegn til bebyggelse, folk eller noe som kan stamme fra dette årtusenet, bør du finne andre øyer enn seiland og sørøya. Selv når jeg går på jakt på sørøya, er det veldig sjelden jeg møter folk... å vis jeg møter jeg noen er det stortsett fjellfinn som er å ser etter reinene sine. Vil ikke tro du vil føle deg brydd av noe, eller noen når du går på fjellet... Hvorfor det heter Sørøya, er jeg ikke sikker på, men samiske navnet på Sørøya er Sallan... som betyr noe som "den grønne øya". Å har du vært her på sommern, å sett øya fra båt(f.eks til hasvik), skjønner du hvorfor den blir kalt grønne øya. Jeg har masse bilder fra forskjellige årstider fra Sørøya vis du vil se.
 20. Ny sommer straks, med ny sommerplan Tidligere har jeg både gått sørøya på langs, og tvers... samt kjørt scooter langs og tvers. Jeg har jaktet med fra den ene fjorden, til den andre, og fisket meg fra vann til vann. I år skal jeg rundt sørøya, altså sjøveien.... Ifjor kjøpe jeg meg båt, og har i år utstyrt den for å mestre en tur rundt norges fjerde største øy. I år skal jeg få det beste av både hav og fjell...på en tur. Planen - Halv uke for havfiskefestivalen på Sørvær starter vi fra Hammerfest Havn - Ankre opp i Øyfjorden - Gå opp til Gjerdtrud/Mattisvannet for å slå camp for noen dager, å fiske i disse to vannene. - For å så videre kjøre innom enten Hasvik eller Breivikboten for drivstoff til både båten, og kanskje turfølget - Videre til sørvær for å delta i havfiskekonkuransen, og vinne - Derfra går turen Dønnesfjord for overnatting på ei hytte. - Herfra går turen innom interessante fjorder på vei østover - Innom Sandøybotn, eller Båtsfjord for evt drivstoff. - Ankre opp ved Værstaumen, og prøve lykken i Elvavannet som ligger på 2 meter over havet - På tur ut Kamøysund, tar vi oss en tur rundt Lille og store Kamøya, samt bondøya... her skal det vistnok være mye kobbe. - Så går turen til Storsand, som er å finne i Finnvika. - Vis vær og hav tillater det, vil vi ankre opp ved tarhalsen, å gå opp til enden av Tarhalsen. - Så innom Akkarfjord for en tur på den lokale butikken - For å så avslutte turen på hytta som er på Langstrand Hjelp/tips Om turen blir akkurat som jeg har skrevet, avhenger av vær og føreforhold. Det kan hende noen av dere vet plasser, og ting jeg bør få med meg i en eller annen fjord, da jeg ikke har vært i hvert fjord på Sørøya. Vi vil selvfølgelig svinge innom flere av fjordene, selv om jeg ikke har nevnt dem. Mye flott natur sjøveien vet jeg. Kunne også trengt ett godt tips hvordan jeg skal ankre en båt sikkert, uten fast fortøyning eller kai/brygge, da min erfaring ikke strekker til akkurat der. Har dregg, kjetting, blytau og lang line, og en lettbåt. Forøvrig kan jeg få tips om hva jeg bør ta med meg i båten, selv om jeg tror jeg har det meste under kontroll. Båten... en 18 fots daycruiser med kalasje, ingen soveplasser, pantry eller toalett. 90 hester utenbordsmotor, som gjør 33 knop med 2 om bord, og rundt 25 marsfart med 4 om bord. Har alene i båten brukt rundt 18 liter timen, med marsfart på 26-27 knop, men regne med vi kommer til å holde 20-22 knop under turen.
 21. Erfaringsmessig er det best vær i slutten av juli, begynnelsen av august, men nå skal det sies at det va en usedvanlig dårlig sommer her ifjor. Med første snøfall 15 august. Jeg gikk 19 august i 2008, og det var samme dag som havfiskefestilvaen på sørvær startet... kanskje du vil kombinere dette ? Vi hadde fint vær halve turen, og rettogslett drittvær resten. Vær e vanskelig på planlegge Skal jeg gå turen igjen, vil jeg startet i breivikboten, ved krysset til dønnesfjord. Men vil du oppleve sørvær, kan du jo alltids starte der... følte liksom ikke turen vår startet noe særlig før vi kom på veien til dønnesfjord. Må også planlegge litt iforhold om du skal gå nordsia av sørøya, eller sørsiden... vi gikk nordsiden(yttersiden).
 22. kan du ta bilde av den, å legge ut her... litt spent korsen den ser ut...
 23. Det finnes ett 2 siffret tall med knivtråder på forumet her,vis du prøver å søke. Her er en med noen bilder. https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=15384&highlight=weidemann
 24. Da har man vært en uke på jakt, og vil si at det har gått over all forventing. Lørdagen 25 september skjøt vi en elg på tur hjem fra fjellet... en kalv på 48 kilo Søndagen rakk vi ikke komme på fjelle før vi skjøt ei ung ku på 98 kilo Mandagen postet vi 300 meter fra camp og fikk drivlos der en 11 taggers okse på 236 kilo gikk i bakken. Tirsdagen hadde vi fridag med stell av vilt og camp.... men såg 4 elg. Onsdagen hadde vi los på 3 elg, som fostsvant over fjellet, samt såg ei svær ku på 400 meter. Torsdagen va det jakt på 2 tilleggsdyr (fri+ungdyr), der jeg skjøt min første elg, en kalv på 49 kilo, 50 meter med kombien... En time senere fant vi igjen kua til kalven, men også en okse med fire tagger... å jeg var nok engang den heldige med å poste og skjøt oksen på 186 kilo på 25 meter. Vi har fått enda ett tileggsdyr (ungdyr), men har reist hjem for helgen for å ta vare på kjøttet. Vi har sett 29 elg(noen er de samme), på 6 dager... der vi har skutt 5 av dem. Jeg har også vært på tur på post, der jeg har vært så nært en brunstokse at jeg luktet den, men den tette skogen gjorde det jeg ikke fikk sett den, men hørt den. Ble også funnet, noe jaktleder, kalte den største elgbæsjen han hadde sett. Det går rykter om en 24 tagger i området vårt. Våpnet mitt.. kombien, har fungert som ventet... dyrene har daua med engang på første skudd. Men da jeg har truffet bein har kula hatt en pingpong effekt inni dyret, endel kjøttødeleggelse. Hjerteskudd på begge dyrene. Siktet har fungert veldig bra, og 4 ganger forstørrelse er mer enn nok. Når jeg skjøt elgene hadde jeg bare på 2 ganger. Nå er jeg totalt hektet på elgjakt, og vil nok gå til anskaffelse av en 30-06 siden resten av jaktlaget har slikt våpen. Er noe usikker på hvilket merke på våpen og optikk... men regner med jeg finner ut.
 25. Har prøvd meg på slugs her om dagen, på 50 meter på blink. Merkelig nok går alle slugsene til høyre... og ikke uventet litt ned... men innfor en 20 cm radius. Jeg kommer kanskje til å ha med slugs med på jakta, men om jeg kommer til å skyte med det, tviler jeg på. Jakta begynner å nærme seg med stormskritt, og alle papirer, prøver og utstyr er klart. Neste helg er det tur for å finne en fin campplass der vi skal jakte. Rifleskytingen er også under kontroll... skyter ennå 5 skudd serier med liten samling,og treffer der jeg sikter Skuddene er selvladdet, og har en utrolig presisjon... så kan ikke anna enn å klappe laddern min på skuldra Nu må bare elgan komme, å høsten bli flott...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy