Gå til innhold

ULøringen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Må bare nevne at disse snellene jeg nevnte må bestilles fra Japan.
 2. Hvilken snelle du bør velge kommer jo mye an på hva slags stang og snøre du skal bruke. Vekta på snelle og stang bør harmonere sånn at settet er balansert. En del av disse nyere snellene som f.eks. Shimanos CI4 er veldig lette. Prøvde en Stradic CI4 1000 snelle på 9 fots speedmaster stanga mi og syntes den var for lett, og gikk derfor over til en Exsence ci4+ c3000m som gir mye bedre balanse. På 6 fots UL stanga derimot har jeg en Soare 500s, hele settet veier bare 220 gram. Syns også det er en fordel med grunn spole så jeg slipper å fylle opp med backing siden jeg bruker 0,06 nanobraid på den.
 3. Jeg ville nok valgt den 3-15g. Jeg bruker selv en 9 fots Speedmaster stang på 3-14g når jeg trenger å kaste til andre siden av vannet, eller hvis det blåser mye. Men for det meste blir en 6 fots ul stang med 0,5-3,5g kastevekt brukt. Da er det virkelig morsomt å kjøre fisk selv om den ikke er over kiloen. Helt enig med det Anders sier i posten sin over her 😊
 4. Den inline kroken ser ikke så dum ut! Tusen takk for alle tips!
 5. Ja, det var den / jeg gjorde feil på 😂 Men altså, krokstørrelsen jeg gjerne vil ha er noe lignende disse VMC krokene jeg bruker til mark. De er i størrelse 8, så derfor tenkte jeg at størrelse 2 må bli litt store. Det er jo også skuffende lite utvalg på det norske markedet for ul fiske.
 6. Ser bra ut, men er ikke disse krokene litt store? Nå må jeg altså innrømme at jeg ikke har blitt helt fortrolig med standarden på krokstørrelser. Bestilte i fjor noen bittesmå gummireker og kroker jeg trodde passet.. endte opp med kroker som passet bedre til stor kveite enn lett sjøørretfiske 😂😂
 7. Etter ei tung uke på jobb er det godt å slappe av litt med å hive på seg en 50 kilos tung sekk og streve seg opp til hytta. Hytta ligger like ved et vann med mye små fisk. Typisk fangst ligger rundt 150- 250 gram, men det finnes noen større eksemplarer. Etter flere års forsøk lykkes det endelig å lure en til å bite på. Dagen før fikk jeg noen kinasluker på 3 gram som måtte testes. 22 kroner for 5 stk og gratis frakt! Hehehe.. Var litt skeptisk til krokene som var skarpe men utrolig tynne. Etter et par timer fiske fra land begynte jeg å bli kald og satte meg i båten for å ro over til hytta. Det var mye aktivitet i vannet så kinasluken ble slengt ut og fisket sakte med hyppige stopp. Hver gang sluken stoppet kjente jeg fisk som forsiktig var bortpå og snart satt den. Siden jeg satt i båt og ikke brydde meg om å ta med håv var jeg veldig i tvil om jeg skulle klare å lande fisken. Fisken ble sliten og la seg til rette ved ripa så jeg tok tak i selve sluken og løtet den ombord. Resultatet kan sees på bildet, kroken rettet seg selvfølgelig ut. Må se om jeg finner sterkere kroker å sette på disse slukene. Tips til valg av enkelkrok av bedre kvalitet mottas med stor takk! 😊 Utstyret forøvrig er ei 180 cm lang Pezon & Michel Redoutable Sting 0,5-3,5g stang, Shimano Soare CI4+ 500s snelle, og Sufix nanobraid 0,06 snøre. Stanga og snella veier vel ca 220 gram til sammen. Dette oppsettet er en fryd å fiske med, og det er til og med morsomt å fiske småfisken jeg vanligvis får her oppe. Jeg bruker forøvrig samme stanga til å fiske makrell, da med ei 1000 snelle og litt tjukkere snøre.
 8. Lillauren i kobber/rød/grønn er min absolutte favoritt og helt klart den jeg har fått mest fisk på, bare veldig synd den ikke er å få i 4 gram. Iløpet av fjordåret ble den nesten utdanket av den grønne Aura Flake, som virker for å være spesielt bra på klare solfylte dager. Har også med ett par Tasmanian Devil, Rogerdraget, den svarte sebrastripete Toby'n, og Møresilda i ørretfarger. Som nevnt over så er det skuffende dårlig utvalg her i norge av små sluker for ultralett fiske. Spesial og Møreungen er vel bortimot de eneste som er å få tak i i 4 grams vekt, og det virker nesten som 4g Møreungen nå er utgått av produksjon 😢 Biter ikke fisken på noe av det der så tas Panther Martin og Vibrax spinnere frem, ikke like morsomt å fiske som skjesluker men fisken liker dem 😊 Hva slags poppere bruker du til ørret?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.