Gå til innhold

IvarJS

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om IvarJS

Profile Information

 • Sted
  Bergen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Enig her. Jeg vill nok hatt en tynn sovepose og et greit liggeunderlag uansett. Min erfaring er at natten uansett vil oppleves som litt kjølig fordi man ligger i ro. I hengekøye merker man også eventuell vind og vær bedre.
 2. Jeg har en stund tenkt at jeg skulle skrive noen ord om erfaringer fra turer med barn de siste årene. Det er ikke ment som noen fasit, men litt tanker rundt de turene vi har hatt. Det har vært mye gode tips å finne på forumet her, så det har vært til stor hjelp. Vi er en familie på fem med barn på 2, 4 og 6. Vi har vært på telt-turer med barna fra de var små, som oftest alle sammen, men har også delt oss litt opp. Det har vært viktig for oss at barna skal kose seg og få en mestringsfølelse, og ha lyst til å bli med på neste tur. Vi har derfor gått kort og dratt på tur når værmeldingen har vært bra. Utstyr Jeg har ikke tidligere hatt spesielt fokus på lett-pakking, men har de siste årene tatt vekt inn som et kriterie når utstyr har blitt byttet ut og supplert. Ved å bruke litt tid på research og å planlegge i god tid har vi kjøpt det meste på salg (bruker da prisguiden.no), i outlet eller brukt på finn. Vår erfaring er at en overkommelig sekk for voksne og barn øker både trivselen og rekkevidden. Vi har nå to telt, et firemanns og et tomanns, og vi har også to hengekøyer. Dette bruker vi litt i kombinasjon avhengig av hvor vi skal på tur og hvor mange vi er. Vi er veldig fornøyde med en gassbrenner som står på bakken. Vi har en Optimus Vega, men her er det mange gode varianter. Dette er stabilt og om ikke 100% barnesikkert reduserer det sjansen for velting. Vi har også hatt med thermos på en del av turene, og kokt opp vann på kvelden. Da har det vært enkelt å ordne varm drikke på morgenen uten å måtte fyre opp primusen. En vattert fjellduk har vært topp, både til rastepauser, men også som lekeprosjekt/mini-telt for barna. Generelt på utstyr så har voksne vært trygge på å bruke det, spesielt telt og primus. Prøv å sette opp teltet noen ganger og sjekk at du får primus til å fungere og at gassboks og brenner passer sammen før du drar. Vi har også opplevd at det er en stor fordel at barna er fortrolige med egen sovepose og gjerne telt/hengekøye også. Mat Her har vi prøvd å gjøre det enkelt, men å variere fra pølser. Pannekaker, laksewrap eller pulled pork i pitabrød har fungert fint til middag. Til frokost/lunsj er polarbrød med enkelt pålegg popluært. Popcorn en slager, og ellers fokus på snop og kos. Vi har ikke brukt mye tid på å planlegge aktiviteter til turene. Etter at vi har satt opp telt har vi brukt tiden på å utforske nærområdet rundt teltplassen Tanken er at de enkle turene nå også kan legge grunnlaget for litt mer krevende turer etter hvert, men foreløpig er det enkle turer som gjør at både voksne og barn sitter igjen med en god følelse. Vi tar gjerne imot innspill fra andre på tips og triks til tur med barn.
 3. På Lofoten er stangkanalene integrert i ytterduken, så innerteltet kan ikke settes opp alene. Med små barn på tur ha jeg satt pris på å kunne sette det opp effektivt med alt i en "pakke". Har også footprint/bunnduk klipset ferdig på, så alt kommer opp i ett.
 4. Absolutt en oppgradering, god romfølelse og takhøyde. Med åpen front er det lett for barna å gå inn og ut. Har brukt det med to voksne og to små barn og det gikk fint. Nå deler vi oss gjerne litt mer opp med noen i telt og noen i hengekøye. Har ikke opplevd det som noen problem at det smalner litt bakover siden barna uansett ikke bruker full lengde.
 5. Vi har Lofoten Pro 4 Camp, og er godt fornøyd med det. En av forskjellene mot Fjellheim er slik jeg forstår det at Lofoten smalner litt av i fotenden. Bredden på teltet er såpass at jeg (176 cm) kan sove på tvers i forteltet hvis innerteltet blir "fullt". Ellers er det veldig kjekt å kunne åpne hele fronten.
 6. Teltet var fra ca `95, og ble mye brukt i alle fire sesonger. Behovet endret seg så jeg solgte det for noen år siden, selvom det satt langt inne. Da var det helt og fint, og holdt vannet fint ute etter det var impregnert og sømmene var tettet. Teltet hadde nok mange gode år igjen, og gikk fort unna på Finn.no. Kjøpte oss et Lofoten Pro 4 Camp (og senere et Ringstind 2, begge fra outlet'en til Helsport) og har vært veldig fornøyd med de. Liker spesielt godt at det er enklere å sette opp for en person siden det bare er stangkopp på den ene siden og "pose" som stangen går rett ned i på andre siden. Det har skjedd endel på telt-fronten på de 25 årene, så min opplevelse var at løsningene var enda mer praktiske, og at materialer har blitt sterkere og lettere.
 7. Jeg hadde samme telt og med samme alder. Jeg brukte en spray for å re-impregnere det og det fungerte fint. Mener den jeg brukte het Nikwax tent & gear solarproof . Når jeg var i kontakt med Helsport angående dette tilbød de seg å sende en tube med sømtetter/-forsterker som jeg også brukte.
 8. Jeg har kjøpt en lang stang på e-bay og tenkte å dele den i to passe lange og en kort. Der er det ymse ledd-lengder og tykkelser å velge i. Har ikke fått testet det ut ennå, men tror det skal fungere greit.
 9. Har vært på utkikk etter en lett og kompakt sommerpose, så endte opp med å teste denne, Aegismax nano. LINK Førsteinntrykk er at vekten er som oppgitt, spensten virker fin, kvaliteten virker bra og innerstoffet relativt behagelig. Skal legge ut mer erfaringer når jeg får testet den noen netter.
 10. Vi har god erfaring med Rago Junior her. Har vært brukt vår/høst fra null grader og oppover av en som fryser lett, men brukes også om sommeren. Et pluss er at den er relativt lett og kompakt. Har brukt den i kombinasjon med et godt liggeunderlag, så det har nok hjulpet.
 11. Etter min erfaring fungerer dette veldig greit på e-bay. Har handlet endel derfra i vår (alt under 3000,-). Moms har blitt lagt på automatisk, så ingen adminstrasjon for kjøper. Leveringstiden kan variere endel, men jeg har bare gode erfaringer med kjøp via E-bay.
 12. Vi er 5 og har gått for 2 mindre telt, så tilpasser vi etter hvor mange som skal på tur. Har et Lofoten Pro Camp 4 og et Ringstind Pro 2. Har gode erfaringer med begge to, og er fornøyd med fleksibiliteten to telt gir. Det blir litt enklere å justere etter hvor mange som skal på tur. Vi kombinerer også av og til med hengekøyer til noen, litt avhengig av hvor vi skal.
 13. + 1 på Optimus Vega. Har samme erfaring her. Lett, stabil, enkel i bruk og mulighet for å snu gassboksen. Har fungert veldig fint for min del både vår, sommer og høst.
 14. Litt usikker på akkurat bredde, men den fungerer fint til voksen her. Den har blitt brukt ned til rett under null og det har gått fint. (Har da hatt et godt underlag.) Kort oppsummert veldig fornøyde med den her.
 15. Helsport Rago Junior er ikke så dum. Den er relativt varm, og lengden (165 cm) gjør at det ikke blir så mye kulde i fotenden. Den har fungert fint som 3-sesongssovepose her i huset, både i telt og hengekøye. En bonus er at den er relativt lett og kompakt. https://www.helsport.no/rago-junior
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.