Gå til innhold
  • Bli medlem

AASEDAASE

Aktiv medlem
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

19 Neutral

1 følger

Om AASEDAASE

  • Bursdag 10. aug. 1988

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Pudderkjøring, storfjell, topptur, seiling, fjelltur, telttur,
  • Sted
    Stavanger

Nylige profilbesøk

1 746 profilvisninger

Mitt turutstyr

Gregory Baltoro 95 Pro - oppgradert fra en Baltoro 75 som jeg likte veldig godt men den var for lang i ryggen for min del.

Helsport Lofoten Pro 4 Camp - et ypperlig telt for helårsbruk dog kanskje ikke de mest hårete vinterturene. Har også footprint som gjør det mer behagelig inne. 

Helsport Varanger 8-10 Camp - En ypperlig lavvo. litt drøy å pakke i sekken og gå på tur med kanskje dog den er lettere og bedre enn de gamle speiderlavvoene. God plass og med både innertelt, separat bunnduk og G`Stove lavvo ovn er vintertur en lek. 

Helsport Rago Pro - Etter en del år med blytung syntetisk pose var det deilig å få en 3 sesongspose i dun. Evt en mild vinterpose. (Etter flere års bruk er dette en dårlig deal hva gjelder vinterpose)

Helsport Rago Extreme - Kjøpt på finn (ubrukt som han sa) men et godt kjøp. Vært testet på tur ned i minus 30 men jeg og posen trives best ned til 10-15 minus. Bruker varmeflaske i kaldere temperatur enn 15 men har uansett minimalt med klær på i posen. Har ikke opplevd store problemer med fukt vinterstid i denne posen. 

Mammut Syntetisk vinterpose. Egentlig godt fornøyd med denne. God komfort, aldri hatt det kaldt i denne posen men blir mye vekt og ekstremt varm resten av året. 

Exped Downmat 7 - kjøpt nylig og ikke fått prøvd men tenker at denne vil gjøre nattesøvnen bedre enn tradisjonelt isoporunderlag. Men vil fortsette å ha isopor i bunn de kaldeste dagene. Hatt denne i flere sesonger nå og den er gull. jeg kjøpte SynMat til kona og hun digger den. Litt ulempe med fukt/vann og dunfyll i min men den har gjort jobben til nå. Neste gang blir det en bredere utgave. 

Jervehiet medium med innerfór til bikkja. Tidligere har jeg dratt med ullteppe til fjells. Fungerer bra men veier for mye. Puddel er moro hund med mye energi på tur men mtp kuldemotstand blir det nok malamute neste gang. 

Crispi Skarven fjellsko - En ypperlig og god sko til korte og lange turer i heia. Jeg hadde noen hundgamle som lignet en del i skinn som varte i 20 år. Disse nye er mer tettsittende og kjennes lettere ut. god støtte rundt ankel og er gode sko ved tung bæring. Tar sin tid og tørke skoene om de blir våte oppi men det er kanskje prisen å betale for å ha slike sko. 

Alfa Skarvet - Leitet etter skisko som var litt tilsvarende turskoene da de satt godt og var behagelige i lengden på foten. Føler jeg fant det i disse skoene. romslige nok for meg som plattfot og de er varme nok for normal bruk. Må bruke gamasjer utenom om snøen er for dyp.

Åsnes Finnmark - En fin fjellski for oss med hund. Ingen stålkant så de er naturligvis ikke de beste på hardt og skarete føre men er til gjengjeld gode allround. Kan brukes i oppkjørte skispor men vil da anbefale en BC binding da en 75mm binding med kabel vil ta kantene på sporet. Lette ski og gå pulk med. Og genialt med Åsnes sine kortfeller. 

Primus - standard primus med gass. Denne blir erstattet med en Omnifuel i disse dager da gass er ålreit 3 sesonger men kan være litt problematisk i de mørke mndene. Omnifuel er innkjøpt og brukt noen sesonger. Gjør en god jobb. enkelt med bensin men kan også brukes på parafin/diesel og gass. ulempen med min er at jeg evt må bytte dyse ved bruk av forskjellige drivstoff. Litt ugunstig i kjølig vær. Mulig man kan benytte samme dyse for gass og bensin da andre produsenter har en dyse for gass og bensin. Må forvarmes men er en skuddsikker konstruksjon og et must vinterstid. 

Utstyr på vei - Fjellpulken 168 Xplorer med teltpose og sleeper. Liker i utgangspunktet ikke dagsturer på ski men om man kan dra av gårde noen dager med telt håper jeg at jeg kan lære å like utflukter vinterstid også. 

Har ikke fått fjellpulken xplorer da kona mente det var lite vits når vi ventet barn for noen år siden. Da ble det en Fjellpulken barnepulk men den kan fint brukes til generelle turer og teltposen og sleeper får fint plass på toppen :) 

Ally 15,5 DR. DownRiver utgaven som er litt bedre for elveforseringer. Jeg er fortsatt livredd for å kantre etter flere års eie men nyter det mer og mer. Burde gått for 16DR eller lenger da denne blir i snaueste laget med hund, bagasje og kone. og nå er det kids i bildet også etterhvert. Men som en ego-greie eller med to stk i er den utmerket. stabil og pakker mye og man unner seg gjerne det lille ekstra med på tur. 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.