Gå til innhold

Tutogkjør

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  20
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Tutogkjør vant dagen sist Februar 28

Tutogkjør hadde mest likt innhold!

Om Tutogkjør

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tutogkjør

  DNT

  Jeg meldte meg også ut av dnt for noen år sida. For meg handlet det da mest om at dnt fikk meg til å føle meg uvelkommen, siden jeg går med hund på tur. Og at det da ihvertfall var for dyrt å bruke penger på. Bruker jo mest telt uansett. Likte heller ikke måten dnt dreide fokuset bort fra det enkle fjell-livet, til å lokke på dem som krever FULL tilrettelegging på alle plan (De som f.eks klager på at det er for få røde Tér og at det er alt for langt å måtte gå 4t mellom to hytter). Dessverre er det vel ofte den kundegruppen, som har tjukkest lommebøker også... Og det er disse som dnt tekker, gjennom å lytte til deres behov. Og resultatet blir mer og mer kommersialitet! Nei, enig i at det er alt for dyrt! Bruk heller inatur, så får du også fred og ro på kjøpet.
 2. Tutogkjør

  Oversikt over gapahuker og åpne koier i Norge

  Bare bruk bilder. Det var en stor type parafinovn der inne, men den så ut til å være ute av drift. Reagerte også på veden, men den eneste plassen den så ut til å være brukt var utenfor. Den ligger på 1040moh 32V 345923 6849261 (UTM)
 3. Tutogkjør

  Salgsmesse, Ålesund

  Noe overskuddmateriell fra forsvaret supplert med masse ræl (fake m-77 sko osv)! De reiser overalt i landet disse her.. Jeg fant ingenting brukandes.
 4. Tutogkjør

  Pass på hvor du har kniven!

  Jeg rydda i bilen for ett par mnd siden. Og under hundeburet (Har en slags kasse der) så lå det ei øks, en fiskekniv og en leatherman. Og det har ligget der leeeenge! - Kan bare undre over potensielle reaksjoner fra lovens lange arm 😵 Tullepoliti altså!
 5. Tutogkjør

  Pass på hvor du har kniven!

  Denne fyrens største feil var at han sa at kniven hadde ligget i bilen "lenge". Hadde han sagt at han akkurat hadde vært å brukt den i en sammenheng, så hadde det ikke skjedd noen ting. Da hadde det ikke fantes hjemmel for beslag og bot. Forøvrig så bør politiet være veldig forsiktige med å oppføre seg slikt. Det er med på å skape forakt!
 6. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Sommereferien så stort sett slik ut (Saaaavn...) : Men det var godt å få flyttet fra Norges sydenparadis (Sørlandet), sånn at en kan få gått litt oppoverbakker, i regn og kuling på vestlandet også.. Hehe Denne turen gikk til Nibba og Traudalsnibba, i Gloppen!
 7. Tutogkjør

  Hvordan kombinere fjellturer med jobb!

  Siden du bor i Oslo, så bor du jo utrolig sentralt til ift til å nå hele sør-Norge på en enkelt og grei måte. Jeg har ofte misunt Oslo-boere for nettopp det. Dere er nærme Hardangervidda(Finse med NSB), Jotunheimen(Buss), Vestlandet(buss), Femundsmarka(tog/buss) og alt det som finnes immellom der. Enkelt å komme seg til maaaange plasser kollektivt. Sjekk Valdresekspressen og Sogn&fjordane-ekspressen (Nettbuss.no) Jeg bodde på Sørlandet og bortsett fra at det er verdens fineste plass i juli mnd, så er det stusselig resten av året, når man foretrekker fjellene. 7-8 timers kjøring til Beitostølen, 6-7 timer til Geilo, 9 timer til Sogndal, 9 timer til Femund osv.. Og man er egentlig avhengig av egen bil. Sørlandet har egentlig "kun" Setesdalen (Og kanskje Haukeliseter med 4-5timers kjøring), og det tar ofte ca 2 timer++ å kjøre til ett utgangspunkt der også.. Så kanskje ett tips kan være å se mulighetene du har, istedenfor begrensningene:)
 8. Tutogkjør

  Hvordan kombinere fjellturer med jobb!

  Turnusjobb! Jeg har studert (bachelor, deltid) og jobbet 100%(fast ansatt) de siste 4 årene. Har nok samtidig ett snitt på 50-70 netter i telt pr år, i tillegg til mange dagsturer. Og i løpet av siste året så flyttet jeg til nordvestlandet, for å få fjellene og de ekstra fine turene lettere tilgjengelig. Gikk litt lei av indre Agder og setesdalsheiene, som er flotte, men ikke akkurat spektakulære:) Nå har jeg omtrent hele Norges fineste område tilgjengelig innen 2 timers kjøring. Inkl vestre del av Jotunheimen, Møre og Romsdal og hele Sogn&Fjordane. Og det føles fantastisk!! Men det var ei jente, som fikk meg til å ta steget med å flytte.... Må innrømme det - Men i bunn og grunn handler alt om prioriteringer...
 9. Tutogkjør

  Oversikt over gapahuker og åpne koier i Norge

  Nibbehytta på ca 1000moh, på vei til Traudalsnibba (1175moh), på Sandane i Gloppen kommune, I Sogn&Fjordane. Uten vedovn. Trang køyeplass til 4. Fin utsikt! Nibbehytta ligger rett bak toppen, på dette bildet. Traudalsvatnet foran.
 10. Tutogkjør

  Hardangervidda sommer 2018

  Sånn til info ang snøforhold, så var det denne vinteren generelt veldig lite snø i høyfjellet, men mye i "lavfjellet". Jostedalsbreeen ol har vel "aldri" hatt mindre snø enn det var denne vinteren. Dette ifølge virkelige kjentfolk! Jotunheimen rapporterter om "midten av juli"-forhold, en mnd tidligere osv. Og det skyldes ikke bare den varme og fine våren.. Bare følte for å si det
 11. GJEEEEEESP! En hund har dritt i ett skispor: "Forby hunder". "De tisser gult i snøen også". "Hunder suger". Jeg har ikke sett en eneste hundedrit i ett eneste skispor hele påska. Nesten ikke en eneste en i hele vinter faktisk. Og jeg går mye på ski.. Men jeg bor ikke i Oslo-maurtua da. Hva med appelsin og bananskall foresten?
 12. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Det ble en tur i fjæra med kjæresten, kidden og bikkjene idag. Engangsgrill med hamburgere og NULL vind var digg! Kjenner nå at sola varmer! Superdeilig! Fjell fra venstre er; Ryssdalshornet(1201moh), Storevarden(1425moh), Svartekari(1220moh) og så Salen-massivet med Traudalen rett utenfor bildet .
 13. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Må jo ta sjansen når muligheten (været) er der! Vanvittig fin tur igår/idag også! Tok ei natt i telt for å smake litt på kuldegradene og for å kose meg litt. Ifølge svigermor var det 23 kalde grader. Lå på en haug i bjørkebeltet under Svinestranda og Blånibba. Og tok idag turen opp til Blånibba (1067moh). Kjempefin utsikt derfra i alle retninger. Vest mot fjorden eller sørøst mot Breimsvatnet, fjellet "Skjorta" og Snønipa. @
 14. Tutogkjør

  Påsketur Bykle/Setesdalsheiene

  Øyuvsbu er populær som helgetur fra Brokke og er nok langtfra "bånntæla". Gaukhei har flere løsninger for hvordan du vil bo, større og smått, med egne ovner, så tenker at kulde ikke er noe problem der heller. Langeidhytta(ubetjent) er ei gammel og flott(!) laftehytte, rett under tregrensa!! (Til info).
 15. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ny flott fantastisk dag i Sogn! Tok turen opp til Svartekari (1220moh). Her var det mer avblåst og mange skarete og isete partier. Ikke så rart når jeg tipper gjennomsnitts-vinden her har vært 15-20m/s siste mnd. Og det ga meg noen utfordringer nedover på mine slitte Breidabikk-ski. Men med å være litt forsiktig så pleier det å gå greit. Også idag. Flott utsikt fra Svartekari mot Mørefjell, Sunndalsfjell, Myklebystbreen, Gjegnen, Snønipa, fjord og fantastisk flotte Gloppen generelt! For oss her i vest, ser den Sibirvinden ut til å være perfekt! Kaldt og nydelig! Foreløpig uten vind. Det er 2 varder på Svartekari. Denne ligger 10-20m under toppen, men har finest utsikt. Sandane sentrum i skjul nede til høyre. Gloppefjorden og Nordfjorden. Mot Volda og sunnmøre: Mot Sunnmøre: Snønipa på Myklebystbreen. Gloppen og Jølster kommune sine høyeste topp(1827moh). Kjempetøft fjell, som jeg skal opp på i april/mai! Den høyeste "Firkanta boksen", bak til venstre er Gjegnen(1670moh). Gjegnabu som er Norges 3 mest utilgjengelige dnt-hytte ligger der. Samt Norges vestligste isbre. Skjønner godt at dette blir kalt trivselsfylket! !!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.