Gå til innhold

Tutogkjør

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2
 1. Tutogkjør

  Hardangervidda sommer 2018

  Sånn til info ang snøforhold, så var det denne vinteren generelt veldig lite snø i høyfjellet, men mye i "lavfjellet". Jostedalsbreeen ol har vel "aldri" hatt mindre snø enn det var denne vinteren. Dette ifølge virkelige kjentfolk! Jotunheimen rapporterter om "midten av juli"-forhold, en mnd tidligere osv. Og det skyldes ikke bare den varme og fine våren.. Bare følte for å si det
 2. Tutogkjør

  Lite hyggelig med hundebæsj i skisporene

  GJEEEEEESP! En hund har dritt i ett skispor: "Forby hunder". "De tisser gult i snøen også". "Hunder suger". Jeg har ikke sett en eneste hundedrit i ett eneste skispor hele påska. Nesten ikke en eneste en i hele vinter faktisk. Og jeg går mye på ski.. Men jeg bor ikke i Oslo-maurtua da. Hva med appelsin og bananskall foresten?
 3. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Det ble en tur i fjæra med kjæresten, kidden og bikkjene idag. Engangsgrill med hamburgere og NULL vind var digg! Kjenner nå at sola varmer! Superdeilig! Fjell fra venstre er; Ryssdalshornet(1201moh), Storevarden(1425moh), Svartekari(1220moh) og så Salen-massivet med Traudalen rett utenfor bildet .
 4. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Må jo ta sjansen når muligheten (været) er der! Vanvittig fin tur igår/idag også! Tok ei natt i telt for å smake litt på kuldegradene og for å kose meg litt. Ifølge svigermor var det 23 kalde grader. Lå på en haug i bjørkebeltet under Svinestranda og Blånibba. Og tok idag turen opp til Blånibba (1067moh). Kjempefin utsikt derfra i alle retninger. Vest mot fjorden eller sørøst mot Breimsvatnet, fjellet "Skjorta" og Snønipa. @
 5. Tutogkjør

  Påsketur Bykle/Setesdalsheiene

  Øyuvsbu er populær som helgetur fra Brokke og er nok langtfra "bånntæla". Gaukhei har flere løsninger for hvordan du vil bo, større og smått, med egne ovner, så tenker at kulde ikke er noe problem der heller. Langeidhytta(ubetjent) er ei gammel og flott(!) laftehytte, rett under tregrensa!! (Til info).
 6. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ny flott fantastisk dag i Sogn! Tok turen opp til Svartekari (1220moh). Her var det mer avblåst og mange skarete og isete partier. Ikke så rart når jeg tipper gjennomsnitts-vinden her har vært 15-20m/s siste mnd. Og det ga meg noen utfordringer nedover på mine slitte Breidabikk-ski. Men med å være litt forsiktig så pleier det å gå greit. Også idag. Flott utsikt fra Svartekari mot Mørefjell, Sunndalsfjell, Myklebystbreen, Gjegnen, Snønipa, fjord og fantastisk flotte Gloppen generelt! For oss her i vest, ser den Sibirvinden ut til å være perfekt! Kaldt og nydelig! Foreløpig uten vind. Det er 2 varder på Svartekari. Denne ligger 10-20m under toppen, men har finest utsikt. Sandane sentrum i skjul nede til høyre. Gloppefjorden og Nordfjorden. Mot Volda og sunnmøre: Mot Sunnmøre: Snønipa på Myklebystbreen. Gloppen og Jølster kommune sine høyeste topp(1827moh). Kjempetøft fjell, som jeg skal opp på i april/mai! Den høyeste "Firkanta boksen", bak til venstre er Gjegnen(1670moh). Gjegnabu som er Norges 3 mest utilgjengelige dnt-hytte ligger der. Samt Norges vestligste isbre. Skjønner godt at dette blir kalt trivselsfylket! !!
 7. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ny fantastisk dag på Vestlandet! Ingen plass i hele verden er finere, enn her, når været spiller på lag! Gikk en 4-5 timers dagstur over Nonstua(1140moh) og Svinestranda(1074) her på Sandane. Det ble en A til B tur hvor starten gikk fra Kleivane og mål ble ned mot Eids- og Leirstøylen. Dvs ca 1000høydemetere ned på fjellski i (nesten) urørt pudder! Først over tregrensen, så i fjellbjørkeskog, før en kommer ned i furuskogen. På Nonstua gikk jeg rett på ei singel Villrein-simle. Da vi oppdaget hverandre var vi mellom 10 og 20m unna. Så løp den og stoppet og betraktet oss på trygg avstand. Ganske så uredd villreinen i området her. Jeg utløste også ett lite flakskred. Skulle ned på østsiden av Svinestranda og det var en litt bratt kant jeg måtte ned fra. Da jeg fant en egnet plass så løsnet en rett linje på 20-30m og raste. Linjen startet 20cm under skiene mine. Det var ett "grunt" og kort ras. Absoulutt ikke dramatisk, men allikevel fasinerande å se rett ovenfra. Levende fjell og natur er gøy! (Alle bilder er tatt med en gammal og skrantete Iphone.. ) Oppe på ca 900moh , mellom Svinestranda og Eggene. Bikkjene er i "fyr og flamme" etter å hatt nærkontakt med ei Reinsimle. Dyret løp, stoppet og betraktet oss lenge. Utsikt mot Stryn + + Nonstua Svinestranda. Utsikt mot sørvest. Sninestranda. Utsikt mot øst. Miniskredet Dunheia i bildet Toppen er Svinestranda. Kikker tilbake. Fortsatt laaangt ned igjen. Bikkja Eidsstøylen Mål, rett før solnedgang idet fjerne.
 8. Tutogkjør

  Påsketur Bykle/Setesdalsheiene

  Normalt sett bra med mat på Øyuvsby og Gaukhei også. Populære hytter dette (Spesielt Øyuvsbu).
 9. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ny tur på Utvikfjellet. Sjeldent været er så fint, så det måtte nytes! Bilder av Eggenipa og mot vest/snøfjellet/Dunheia. Fantastiske forhold!
 10. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Stemmer det! Tøft fjell
 11. Tutogkjør

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke idag, men for ett par dager sida.. Som utflyttet sørlending i paradis som dette, gir det meg mange spektakulære opplevelser. Dårlig kamera og lys på bilder og sånn, men flott allikevel:) GLOPPEN! På Utvikfjellet. Villrein i bildet. Eggenipa i senter: Det blåser godt/mye/ofte her på vestlandet. Bildet tatt på Dunheia. Fjellet "Skjorta" til høyre.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.