Gå til innhold
  • Bli medlem

DROMEDILLA

Aktiv medlem
  • Innlegg

    433
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av DROMEDILLA

  1. Syns de så meget bra ut. 10/10 . Spent på å høre erfaringer.
  2. Jeg føler parafin er litt tryggere enn bensin. De gamle brennere mine går i hovedsak på parafin også. Hvor kaldt er den laget for? Er vant til det på andre brennere. Da skal jeg prøve det.
  3. Jeg er mest vant til å bruke gamle brennere som Optimus 111. De veier en del, men det er få deler som kan gå i stykker eller som kan forsvinne. På skitur i helgen hadde jeg med meg en MSR XKG EX. Brenneren fungerer bra, uten om at man må drive å bytte fra vanlig til "vinterpumpe" når det er veldig kaldt. Det er uvant for meg. Avbildet her med standard pumpen på. Spørsmålet er hva folk gjør med pumpen på tur? Setter dere den i flasken og lar den stå der til man bytter flaske igjen? Jeg har pleid å gjøre det med andre multifuel brennere, men ble litt usikker siden den her har to pumper. Jeg tok i hvert fall ut pumpen og lå den i en pose på vei hjem. Når jeg var kommet hjem var det kliss vått med parafin i posen til pumpen. Det var også kliss vått i pakk posen til brenneren. Hadde tydeligvis rent ut rest parafin fra brenneren også. Noen tips til hva jeg kan gjøre? Hva gjør folk for å unngå grising med fuel?
  4. Leser at det er to typer dyser – ny og gammel. Hvordan vet jeg hva som er riktig? Min er kjøpt brukt, så vet ikke alderen på den.
  5. Hvor får man kjøpt ekstra dyser til MSR EX?
  6. Takk for svar. Kommer ikke til å sende så mye meldinger med den men greit å vite at man ikke blir ruinert.
  7. Hei, nei. Kjøpte det ikke. Syns det var litt dyrt også har jeg mer enn nok brennere. 😅
  8. Har lyst på en Inreach mini 2 til lengre turer i fjellet og på sjøen. Jeg tenker toeren siden den er oppgradert. Jeg lurer på noen ting. Jeg ser at for eksempel at det er 10 meldinger inkludert i billigste abonnementet. Går det an å sende flerer, og blir man da fakturert pr melding? Samme med sporings intervaller?
  9. I min krets er det mange som bare har positive erfaringer med Bergans og deres kundeservice. Som «Ellefjell» er inne på kan man også være uheldig å møte på feile personer. Likevel er hovedinntrykket at Bergans yter god service. De får også bra score i kundeundersøkelser.
  10. Jeg har ikke sjekket hvor mye teltet veier. Det oppleves ganske lett. Jeg får se en dag når jeg er hjemme om jeg kan veie det. Det oppleves i hvert fall mye lettere enn et vanlig tomanns tunelltelt. Det kan godt hende det går an å bruke vandrestaver i stedet for teltstenger. De to originale stengene har en tapp i enden som du skal henge innertelte på og stramme opp teltet med en bardun. Du plassere så ytteerteltet over innertelte og trer tappen på teltstenger gjennom to hull i ytterduken. Se bildet. Piggene på en vandrestav kan kanskje bli for kort eller tykk i forhold til hullene i duken, men kanskje det går.
  11. Jeg vil bare skryte litt av Bergans. Jeg har vært trofast kunde hos de i noen år nå. Jeg har nesten aldri opplevd problemer med tøy eller tur-utstyr. De få gangene det har skjedd noe har de ordnet opp. En gang vasket jeg en dunjakke. Den ble så stygg etter vask. Fikk ny. Nå sist leverte jeg inn jakken min som jeg har brukt nesten hver dag de siste to-tre årene fordi den har begynt å lekke litt i heftig regn. Fikk ny... Andre produsenter har jeg opplevd mye mer tull med, og der får jeg ofte beskjed om at garantien er gått ut, det er slitasje, feilbruk, at jeg ikke kan regne med at det skal holde tett hvis det regner for mye osv. God service gjør at man får lyst til å handle der igjen. Tips er å kontakte Bergans direkte hvis det er noe problemer. Enkelte butikker kan være vanskelig å komme noen vei med. Så lenge man har kvittering kan du sende varen direkte til Bergans når du har kontaktet kundeservice. Den fikser også turutstyr og klær rimelig hvis man har vært uheldig eller noe er slitt.
  12. Ok, er mulig det kommer til andre butikker snart også.
  13. Jeg har chair kit til liggeunderlaget mitt. Det veier bare 300 gram. Da får jeg en super stol i teltet av liggeunderlaget mitt. Jeg tenkte mer på noe ala vidda til dagsturer.
  14. Jeg hadde en liknende plate som magasinet, men brukte den ikke fordi jeg ikke fikk plass i sekken. Vidda kan rulles sammen og tar liten plass, men veier en del og koster også litt. Kanskje fordi den er utviklet i Norge?
  15. Det jeg er litt redd for. At det blir lite brukt altså. Jeg har chair kit til oppblåsbart liggeunderlag også, så det hadde gjerne ikke blitt tatt med på telttur heller. Det et i hovedsak tenkt på dagsturer, men på den andre siden blir det gjerne til at man vil bære minst mulig.
  16. Har bestilt fra den siden selv. Jeg fikk toll/moms gebyret ettersendt i en separat konvolutt fra fraktselskap. Varen ble derfor ikke billigere enn i Norge, men det var eneste stedet varen var tilgjengelig når jeg bestilte. Det kan lønne seg å bruke importkalkulator på toll.no for å se om man sparer noe på å handle fra de. Jeg fikk det jeg bestilte relativt raskt, men kundeservice var treg med å svare på det jeg lurte på i forbindelse med bestillingen min. Jeg fikk ikke svar før jeg hadde fått varen. De beklaget og skyldte på covid og mange bestillinger. Man må også være obs på at man har svakere forbruker rettigheter dersom man handler fra et utenlandsk selskap – dersom noe uforutsett skulle oppstå
  17. Kom over denne «stolen» på Facebook. Stort sett har jeg med meg en liten sitteplate i skumgummi eller et lett liggeunderlag på dagsturer for å spare vekt. Noen ganger hadde det vært godt å kunne hvile ryggen litt også. Jeg ble derfor litt nysgjerrig på «vidda of Norway» stolen siden det egentlig et et sitteunderlag med ryggstøtte. Minuset slik jeg ser det er 1. vekt og 2. pris. Stolen koster 899 og veier 700 gram. En sitteplate i skumgummi veier rundt 30 gram og koster fra 20 kroner og oppover. Til sammenligning veier Helinox Chair Zero 490 gram og koster bare 300 mer enn «Vidda» solen. Minuset med en stol som helinox er at det man må passe mer på hvor man setter opp stolen i forhold til en sitteplate. Noen som har erfaring med «Vidda» stolen, eller har noen andre gode tips til hvordan kan hvile ryggen litt på tur?
  18. Ser Exped har kommet med noen nye liggeunderlag. Jeg bare lurer på om noen vet hvor jeg kan finne målene på enden? Siden underlaget er smalere med fotenden kan det være det passer inn i enkelte telt som også er smalere med enden, men trenger å vite hvor brede de er. Det står bare at det er 197 x 65 cm, men da er det på den bredeste delen.
  19. Jeg vurderer å bytte min Bergans Helium Dome 3 og Helsport Fjellheimen Xtrem 3 ut til fordel for en Helsport Svalbard High 3 camp Xtrem. Bergans teltet et jeg glad i, men syns forteltet er lite. Jeg syns også det er tungvint å måtte ta på ytterduken etter innerteltet er satt opp. I vind blir det lett en utfordring. Helsport Fjellheimen 3 har jeg ikke noe negativt å si om. Eneste grunnen til at jeg vil bytte ut de to teltene et i hovedsak å få et telt i stedet for to. Svalbard Xtrem 3 har like stort fortelt som på et tunelltelt, men selve hoveddelen er i praksis et kuppeltelt. Jeg foretrekker kuppeltelt på turer hvor det kan være vanskelig å få teltet til å stå skikkelig. Svalbard teltet har riktig nok en tunell i forteltet, men det har også Bergans teltet (om ikke langt på nær like stor). Noen som har erfaringer med Svalbard Xtrem? Er det mulig å pakke teltet i en teltpose og ha på pulk siden det har kryssende stenger i hoveddelen?
  20. Jeg har et noen år gammelt Helsport Fjellheimen X-trem 2 telt. Jeg har muligheten til å bytte til meg en nyere modell med plass til 3 for et lite mellomlegg. Jeg har sett på begge teltene. Mitt eldre telt går en del ned mot fotenden. Det er også smaler i fotenden. 3 manns utgaven har jevnere takhøyde inne i teltet. Den er heller ikke smalere med fotenden. Det er heller ikke så stor forskjell i vekt. På vekten min skiller det ca 600 gram. Jeg har i hovedsak tenkt å bruke det alene og bærer det på ryggen. Av og til pulk. Tremanns utgaven veier 4450 med alt, 3 manns utgaven veier 3850 med alt (på vekten min). Ville dere ha beholdt 2 manns utgaven siden det blir mest brukt alene, eller ville dere ha oppgradert til 3 manns utgaven og fått litt mer plass?
  21. Tomt på lager? https://www.bergans.com/no/turutstyr/telt/kuppeltelt/wiglolt-4-persons-tent-red
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.