Gå til innhold
  • Bli medlem

construct

Aktiv medlem
  • Innlegg

    181
  • Ble med

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om construct

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ble det Denali på deg? Hva er i så fall dine tanker om sekken? Har du bært tungt og langt i den?
  2. Kona skal ha ny storsekk og jeg er veldig interessert i å høre hva du endte opp med, og hvor kort er du i ryggen (hoftekam til C7)? Kona er 179 cm høy med rygg på 48 cm.
  3. Den lange korkholen på Swix Mountain Extreme tror jeg du kan få på alu-staver om du kontakter Swix. Ser på bilder at Ousland og Skog går med slike.
  4. Sportscenteret i Longyearbyen fører Gator og sender gjerne per post. Jeg kjøpte min der og fikk den tilsendt. [email protected] Her er svaret jeg fikk per e-post når jeg kontaktet de per e-post i fjor på denne tiden:
  5. Mange velger de lette karbonfiberstavene på langturer for å minimere belastningen på armene når det skal tas 50 millioner stavtak. Da er det vanlig å ha med en reservestav i pulken - gjerne en teleskopstav. Når det er sagt så har jeg inntrykk av at de fleste som lever av å dra på ekspedisjoner bruker aluminiumsstaver for å redusere risikoen for brekkasje. Om du har råd til det, og kan ha med en reservestav, tror jeg du kan ha stor glede av karbonfiberstaver. Edit: En bekjent av meg har gjort feltreparasjon av en brukket karbonfiberstav ved hjelp av en 50 cm snøplugg for telt og to slangeklemmer.
  6. Kanskje denne kan være til hjelp? http://greenlandexpedition2010.com/v/technical/sled/pulkpreparation Om du ikke har sele kan du ta 1,5 meter tau og knyte endene sammen så det blir en løkke. Deretter kan du tre løkka rundt hoftebeltet på sekken og så hekter du taudraget fast i tauløkka med en karabin.
  7. Den var helt fin, men jeg har alltid skumunderlaget øverst. Synes det er lunere. Nå skal det nevnes at siden sist jeg postet i denne tråden har vi valgt å gå vekk fra Exped Downmat til fordel for Thermarest sine. Vi har fått mange tilbakemeldinger fra folk som har hatt problemer med Downmaten under store temperatursvigninger. Vi går med ferdig oppblåste liggeunderlag i en pose på pulken så om vi fyller den i -30 og så øker det til 0 i løpet av dagen, samtidig som vi går opp 100 høydemeter er det visst en risiko for at sveisen i kantene slipper. Dette er jo et ekstremt eksempel men det tjener til å illustrere poenget. I påsken var vi på en øvingstur hvor vi testet to forskjellige Thermarest-matter med luft, og kom fram til at komforten er tilstrekkelig. Thermarestene har også den fordelen at de isolerer bedre uten luft enn det Downmaten gjør. Så Downmat er ut, Thermarest Prolite Womens er in (I alle fall for denne turen)
  8. Hei igjen Ann-Kristin, Kort oppsummering: Forsikringsagenten PJ Hayman brukes av nesten alle norske ekspedisjoner denne sesongen. Trenger kun medisinsk egenerklæring. Koster rundt 3000 for to personer for en måned. Det er frivillig å bære våpen på Grønland utenfor nasjonalparken. Om dere skal gå fra Tasiilaq til Kanglerlussuaq er dere godt sør om parken. Fra Grønlandske myndigheter er det ikke noe krav til dokumentasjon fra Norske myndigheter for å få våpentillatelsen på Grønland. Norske myndigheter, derimot, må gi deg tillatelse til å eksportere og gjenimportere våpnet. Jeg gjetter at du må ha jegerprøven for å få lov til dette men jeg tør ikke si for sikkert. Ring tollvesnet og spør. Det er snakk om grovkalibret jaktrifle eller pumpehagle med slugs. Håndvåpen får du ikke tillatelse til å importere til Grønland. Noen velger å ikke ha med seg våpen da den statistiske sjangsen for å møte en bjørn du ikke klarer å skremme med knallskudd/signalpistol er veldig liten. Jeg er ikke en av disse
  9. Filmen omtales som en dokumentarfilm. Jeg er skeptisk. Et debattinnlegg på aftenposten.no fikk meg til å stusse: Gleder meg uansett til å se filmen.
  10. Vi bruker begge typer. Thermarest RidgeRest DeLuxe (20mm) oppå en Exped DownMat 7. For oss er det en avveining mellom søvnkvalitet og risiko. For å øke sikkerheten har vi med lappesaker og et ekstra skumplastunderlag om vi ikke skulle lykkes i å lappe. Det liggeunderlaget vi hadde problemer med i filmen ble ødelagt da Petter skulle feste "pumpa" til ventilen i en gammel DownMat 9 DLX med alt for hard hånd. I sin frustrasjon over å ha pumpet på underlaget i 10 minutter uten å merke at ventilen var lukket vred han for hardt på ventilen og dermed skadet han den. Jeg har for et år siden, og Petter skal nå gå over til den nye typen med innebygd pumpe. Vi er ikke de første til å bruke oppblåsbare liggeunderlag på lange kalde turer. Som et eksempel kan jeg nevne at Rune Gjeldnes solo-krysset 4800 km Antarktis med et Thermarest luftunderlag i tillegg til et av skumplast.
  11. Heisann, Noen ekspedisjon har det til gode å bli ennå, men vi har filmet en del av forberedelsene til en tur over innlandsisen på Grønland vi skal gå i mai. Det er mest vinteraktiviteter men også et klipp fra en kosetur i Rondane i høst. Vi satser på å lage en litt lengre film av selve kryssingen. Fram til da blir det bare korte klipp av forberedelser. http://greenlandexpedition2010.com/video
  12. Ousland selger denne for 198 på websiden sin. http://www.ousland.no/shop.html
  13. Vinterrutene er ikke tegnet inn i GPS-kartene for Garmin fra Belanor. De er imidlertid inntegnet på Ugland IT sine turkart som er de papirkartene du får kjøpt hos DNT og i de fleste sportsbutikker.
  14. Det er et godt poeng. Det må jo bety at turkartene fra Ugland IT kan være misvisende? Man må vel uansett stole på sin egen dømmekraft hva rasfare og isforhold angår. Takk for tipset!
  15. Hei Jakob, Veldig flotte bilder. Det så ut som en fin tur. Jeg tar gjerne en kopi av sporloggen din. Jeg sender deg PM med e-postadresse. Takker og bukker.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.