Jump to content

KjetilO

Aktiv medlem
 • Posts

  109
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by KjetilO

 1. Jeg har et slikt jern. Perfekt til alt annet å sveise tubene sammen, da blir den for bred for mitt bruk. Men mine første diypackraft ble sveiset med et sånt jern da jeg ikke hadde noe annet.
 2. Det er ingen forringelsen av materialet fra diypackraft. Packraftene som ble lagd først er fortsatt i bruk uten noen forringelsen hverken på stoff eller sveisingen. Extremtextil vet jeg ikke, den packraften som en gang i tiden ble lagd ble aldri sjødyktig og ble kastet for noen år tilbake etter å ha blitt liggende uten at det ble noen fremgang der.
 3. Jeg kjøpte en MSR Whisperlite universal nå for noen uker tid siden. I hovedsak fordi jeg har MSR multifuelbrennere fra før og vet at MSR er omtrent bombesikker. Har en 22 år gammel XGK 2 som funker den som snus ennå, kun normalt vedlikehold gjort opp gjennom årene. Samme med en Whisperlite International fra 2006, still going strong. Whisperlite universal kan i likhet med Optimus Polaris brukes med både gass, bensin og parafin. Dog så krever den dysebytte mellom disse tre drivstoffene og bytte av hodet på drivstoffslangen. Forøvrig en kjapp og enkel sak. Dette er vel Optimusens fordel at den ikke krever. På den andre siden er Whisperliten mye mere stille i bruk enn Optimus Polaris. Så vidt som jeg vet så er Optimus Polaris endel bedre på simmering enn Msr så det kan jo være greit med mye matlaging. Skulle jeg valgt Optimus så hadde jeg valgt Polaris framfor Nova, ene alene for at Polaris har mulighet å brenne gass også, noe Nova ikke har. Men ønsker du å slippe å høre bråket som brenneren(Optimus) lager ved bruk så går du for en annen brenner som er mere stille i bruk. Eller kjøper en silent cap også, deg hjelper betraktelig på støyen.
 4. De bruker MSR xgk 2, omtrent bombesikker brenner. Har hatt min i 21 år og den fungerer fortsatt problemfritt den dag i dag.
 5. Supert. Du finner de der i alle prisklasser osv. Se forrøvrig forumtråden "Hvorfor bruker ikke alle kvistbrenner?" om jeg husker riktig.
 6. https://www.outnorth.no/stabilotherm/wood-stove-aztek?gclid=EAIaIQobChMI5sGH3JO97QIVCQB7Ch39CQF9EAQYAiABEgIDbPD_BwE#StainlessSteel
 7. https://fjordviewoutdoor.no/nettbutikk/16-pyramide-telt/63-titan-vedovn/ https://www.tobe.no/products/buschcraft-essentials-bushbox-xl?variant=30895598764168&currency=NOK&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic er kanskje noe sånn her du mente. Googlesøk på "firestove" så får du opp en haug med noe tilsvarende produkt.
 8. Litt om CO, interessant lesning for oss som er fascinert av turbrennere😀
 9. 111T er særdeles stille hvis jeg ikke husker feil, mindre lyd enn Whisperliten. Det med tidsforbruk når du skal koke opp vann er egentlig lite viktig når man er på tur, i alle fall slik jeg ser det. Som innlegget «oksen» skriver så er det flere faktorer som spiller inn. Det være seg effekt på brenneren, avstand fra flammen til kjelen, type kjele du bruker - stål, titan eller aluminium, lokk på eller av og str på kjelen. Trangia sin spritbrenner bruker ca 8-10 minutter på 1 liter vann, omtrent helt lydløs. Jetboil Flash ca 3 minutter, Whisperlite universal på gass brukte tett opptil fire minutt, Whisperlite International på renset bensin brukte 3 minutt og 40 sekunder, bål ute som brant særdeles godt tok det 1 minutt og tredve sekunder. Alle med 1 liters kaffekjele, untatt jetboilen, og lokk på. Men på tur er det jo ingen stress, så i mitt hodet har det ingenting å si. På sommeren foretrekker jeg gass, vinteren er bensin det beste til mitt bruk. Sånne små gassbrennere med konsentrert flamme, nesten som en jet er egentlig lite brukende til alt annet enn å koke vann med fordi de omtrent ikke sprer varmen utover.
 10. Har ikke Omnifuel så det nærmeste du kommer å sjekke dette blir da YouTube hvis ingen andre her på forumet har begge brennerne og kan legge ut video av dem i sammenligning.
 11. Tenker at jeg hadde ventet til det blir juletilbud før jeg hadde handlet noen ny turbrenner fra nettbutikk. Men en helt grei kombinasjon den du referere til.
 12. Etter å ha brukt Optimus 111 stillebrenner gjennom deler av 90 og 2000 tallet i forsvaret, kjøpte jeg en slik i 2012. Overbevist om at det var akkurat hva jeg trengte. Hadde glemt at i -99 kjøpte jeg en Msr xgk 2 som bare hadde blitt liggende siden. I 2012 begynte turlivet å ta seg opp igjen og telting har siden vært mere og mere kjærkommen frislipp fra hverdagens «jag». 111 var ofte med på tur med det irriterte meg det lille sølet som ofte ble med parafin, enten på fingre, klær eller underlag. Dermed ble den solgt i 2014 og fra da har det kun vært gass og bensin som gjelder. Har nå et greit utvalg av brennere, jetboil, Trangia(både gass og rødsprit) BRS(Kina) og MRS. Alt til sitt bruk og litt fascinasjon for turbrennere generelt. Ja jeg vil ha det stille og minst mulig summing når jeg fyrer i gang en brenner enten det er for å koke vann eller lage mat, men i den lille tiden det tar å skal få noe varmt så er det ingen krise om det bråker litt. Generelt tror jeg alle brennere som er type stillebrennere funker bra, spiller ingen rolle om de heter Primus, Soto, Kovea, Optimus eller Msr som er de jeg kjenner til på stående fot, de gjør sansynligvis jobben like bra alle som en. Og de brennere som jeg ser som aktuell lar seg greit pakke ned, inklusive optimus 111 også. CO er ikke noe jeg tenker på, da de skjelden eller aldri for mitt bruk er noen krise. Det skal uansett ikke tas på for lett da det helt klart er et dramatisk utfall om man ikke har dette i bakhodet når man holder på med brennere inni teltet. Det enkleste rådet er å kjøpe det man føler for, pris-utsende-pakkbarhet er vel nesten omtrent lik for alle, samme gjelder bruksmåten og forvaltningen(minus gass som tenner med en gang). Jeg gikk hovedsakelig for en ny Whisperlite Universal fordi jeg liker MSR og har to brennere fra de fra før av, samt pris. Men jeg kunne like gjerne gått for en Optimus, Soto, Kovea eller Primus brenner.
 13. Legger ved en liten video av nyeste whisperliten, universal som jeg brenner på bensin. Kokte en kjele kaffe på den, må jo testes og brukes selv om man ikke kommer seg på tur akkurat nå. Kjøkkenviften summer mere enn turbrenneren, måtte slå den av. Brenneren ble Kjøpt via VPG på blakk fredagtilbud, god pris og god service fra dem👍😀 IMG_3975.MOV
 14. Har brukt min Whisperlite i telt i døråpningen og det har gått helt fint. Men har dårlig erfaring med en gassbrenner fra Kina, med den så holdt det nesten på å gå galt, så det er selvsagt ikke nokka å skimse av det CO utslippet. Men har også brukt den i lagstelt slik forsvaret har, da er det som regel ikke nokka å snakke om, du skal fyre hardt med mange brennere samtidig før det skjer noe. 111 har jeg vært med på at den gikk fri for parafin og da sotet den teltet pga trykk i tanken, vi våknet og var svarte i nesen alle mann(Forsvaret). Alle kilder som gir varme og lys som må antennes og har direkte åpen flamme gir CO i telt, det kommer vi ikke unna åkke som. Ikke uten grunn at det står Outdoor use only på de fleste brennere jeg har og har vært borti i 30 år. Så får man bruke hodet litt og tenke gjennom hva man holder på med når man fyrer i gang en brenner inni teltet, enten den går på gass, rødsprit, parafin eller bensin og for den saks skyld tørrved eller kull i lavvo også.
 15. Har brukt rødsprit selv til forvarming men opplever at det soter like mye som når jeg bruker alkalytbensin(4-taks bensin), så da bruker jeg like godt bensinen jeg har på flasken til brenneren.
 16. Har hatt en 111 og den ble solgt når jeg ble lei av parafinsøl og dårlig lukt. Syns også den var litt klumpete å ta med seg om den skal i sekken. Kjøpte en brukt Whisperlite International for noen år siden, helt suveren med tanke på lite støy, brukervennlighet og det å kunne stue den i sekken. Oppgraderte på blakk fredag til en Whisperlite universal og eneste ankepunktet er dysebytte og bytte av koplingen på slangen når du skal skifte mellom gass og bensin, alt annet lever den opp til forventningene. Med 325 ml brenselsflaske så tar dette lite plass, eller du tar med deg en middels stor gassboks så tar det ikke mye plassen det heller. Vekten MSR med brenselsflaske eller gassboks blir vel omtrent halvparten av en 111, uten at jeg skal påstå bastant da. Har også en MSR xgk 2 fra slutten av nittitallet, den har fungert upåklagelig i mange år, bråker noe jævlig men er omtrent bombesikker, samme opplever jeg på den Whisperlite international og den er vel fra 2006.
 17. Måtte selvsagt ryke på nokka blakk fredag tilbud hos vpg, ble en ny Msr Whisperlite universal m/fuel bottle.
 18. Jeg startet på søndag også var jeg i Sjusjavri på fredag formiddag. Men da hadde jeg to dager stopp hos mor på Mollisjok. Den går fint på 4 dager vil jeg tro, kanskje tre om man er jækla effektiv.
 19. Du kan jo gjøre som meg, padle til innerst på gjerdevann, gå inn til Iesjavri og padle derifra til sjusjavri via mollisjok. Bra tur det. Og som sagt, Altaelva funker bra for turen sin del.
 20. Den Charen jeg hadde ble for stor for meg, den ble solgt. Hadde da en MSR alligator 2s på hånden som jeg kjøpte og padlet tvers over en del av Finnmarksvidda med. Super tur og super packraft. Ble solgt den og. Nå er det DIY packraft på neste tur. Har jo padlet endelig i Altaelva og omkringliggende vann her i Alta med de diy packraftene min og det funker som bare det. Så neste tur er det en av disse som skal til pers.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy