Gå til innhold
  • Bli medlem

Aslak

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Aslak

  1. Hei. Om du har tilgang på bil så er mulighetene uendelig. Tamokdalen er et skieldorado til ut i juni. Lyngen er heller ikke langt borte. Ellers er som nevnt tidligere både Istind og Storala fine toppturer. Boka toppturer i Norge (tror jeg den heter, utgitt av Friflyt) bra lektyre som har førere for de nevnte fjell og områder.
  2. det er flere fine flatvannsturer å gjøre i det området du sikter deg inn på. Om du kjører innerst i Sjomen kommer du til fjells etter anlegsveiene der. Flere fine vann og padle på Norsk og Svensk side. En annen tur er Volos-sjøene. Dette er et sjøsystem som går fra Tornetäsk til Jukkasjärvi utenfor Kiruna. Noe bæring mellom vannene, men ikke avskrekkende. Fin tur med villmarkspreg. Og gode sjanser for nok mygg i Juli Se http://www.kanotguiden.se/lappn/index.htm for mer info. Aslak
  3. Når det gjelder hvordan du pakker maten, dagsrasjoner kontra alt i ett er det en smaksak. Selv har jeg aldri pakket i dagsrasjoner. Har målt opp hvor mye f.eks 150 gr mel, ris etc er i en kopp, og bruker den på tur. Siste turen vi var på hadde vi alt melet (30 kg) rett i en pakksekk ( vel, hadde det i en søppelsekk først). Min erfaring er at dersom du er redd for å gå tom etter 25 dager blir resultatet at du har mat for tre-fire dager igjen etter 30 dager. Er altid en fordel å dele opp maten i frokost, middag osv. Dette krever gjerne fler pakksekker enn du strengt tatt trenger.
  4. Hei. Heldig er du som får enn slik mulighet. Blir rent missunelig jeg. Kommer meg ikke ut på langtur med kano i sommer, men kan jo gi deg matlista mi fra en tidligere tur. Var ute i 30 dager siste turen. Denne lista inneholder den maten jeg har funnet mest hesiktsmessig. I tillegg kan det være greit å ta med noen suppe-poser til dager med lite fisk (de kan komme). Bruker bare å ta med mel, aldri brød. Hvorfor drasse med seg vann når en forflytter seg på vann? Brød/mel kan erstatte en del havregrøtfrokoster. Nystekt brød til frokost er ikke direkte ekkelt. Husk vantette pakksekker! VARE PR/PERS/MÅLTID Mel 150 gram Havregryn 150 Ris 150 Pasta 150 Sukker Matolje Tørrmelk ( Kaffe ) Pulverkaffe Te Salt Kvitløk Div krydder Honning Ost Nøtter Tørka frukt Sjokolade Granolabars Div supper Syltetøy Ziploc Fyrstikker Myggspiral
  5. Var på Mt Blance for to år siden. Over morgenkaffen i Geneve bestemte vi oss for å ta en tur på Mt Blance, ringte hytta ved Aguil du Midi, og fikk plass samme kveld. Dette var rundt 25-26 juni. Så jeg tror ikke det er noe stress så fremt dere ikke skal opp de mest trafikerte dagene.
  6. Kanoen desinfiseres med klorin. Trenger ikke sterk blanding, ca en dl på ei 10 liters bøtte. Gyro, som er den store skrekken, klarer heller ikke sjøvann. Så det er ikke noe problem å ta farkosten fra sjø til elv. Med en Ally-kano er det viktig å desinfisere da konstruksjonen er slik at det er mange plasser du ikke får den tørr om den ikke demonteres helt og tørkes. skal ikke mye fuktighet til for at mr Gyro skal overleve. Aslak
  7. Take a look at friflyt.no. This site is for dedicated skiers and those that like it steep and fast.
  8. Nå koster heller ikke Pakboat 160 50% mer enn ally 16,5dr heller da. På amfibi.no får du den til 12500,-. og vekta er 23 kilo. De tre kiloene betyr ikke all verden.
  9. Alt er en smaksak, og for min smak passe Pakboat bedre. Det er en del detaljer som gjør at jeg går for Pakboat. Seteløsningen er bedre, men stor mulighet for å flytte setene. Dette gjør at du kan sitte på et bra sete midt i båten når du padler solo. Min erfaring er og at materialet i bunnen er sterkere på Pakboat. Den langsgående spanten i sidene på den orginale Allyen skaper et slitepunkt. Dette har Pakboat en bedre løsning på.Kanoen har ikke et knekkpunkt her. I tillegg har den oppblåsbare flotører på innsiden i sidene. En annen stor fordel om en reiser mye med kanoen er at Pakboat har et mye mindre volum sammenpakket. Padleegenskapen for de to båtene er relativt like, men Pakboaten er noe bedre på flatt vann uten at det går utover egenskapene i stryk.
  10. om du skal bruke kanoen på strømmende vann, og har bestemt deg for en Ally er det 811 16,5dr du skal ha. 18 fotingen blir lett for lang om du skal ha full uttelling av strykpadling. Har ikke prøvd 16,5 fotingen med 2 unger og utstyr for ei helg. Men jeg vet at det går inn utstyr for padle-ekspedisjoner på opp mot 2 månders varighet i 16,5 fortingen. Sjøl padler jeg en 17 fots Pakboat (også sammenleggbar). Etter min mening en bedre kano enn ally, men ikke så lett å få tak i i Norge. Det er mulig å kjøpe direkte fra USA, og med dagens dollarkurs blir ikke prisen alt for avskyelig. Padlespesialisten www.padlespesialisten.no fører disse kanoene i Norge. Tror outdoor trading også fører denne kanoen, men deres websider er ikke oppe å går.
  11. Det du trenger er en 16,5 fot Ally DR
  12. Har brukt kano fra Pakboat i fire år nå. Har bl.a brukt kanoen på to lengre turer i Canada i tillegg til flere ukesturer i Nord-Skandinavia. Har og brukt Allykano tidligere, men foretrekker Pakboat sin kano. Har en del løsninger samt en form som gjør enkelte detaljer bedre. Den har mindre volum sammenakket enn Ally, men like bra, om ikke bedre oppdrift. Med luftputer i sidene får de og en strammere kano uten den skarpe "bøyen" Ally har på langs i siden like over vannlinja. Dette er et slitepunkt på ally som du slipper på Pakboat. Fordelen med en Ally for oss som bor i Norge er at det er lettere å få tak i reservedeler når man har padlet litt over evne.
  13. Deliverance/Picknik med døden - en gammel klasikker. Heftig kanopadling Kjælighetens Kjøtere - hundekjøring på Grønnland og fangsmannsliv. 7 år i Tibet- der er de jo og ute en tur.
  14. Aslak

    Valg av trekkhund

    Det er riktig at Alaskahuskyrn ikke er en registrert rase, eller en rase slik man vanligvis tenker på det. innenfor Alaskanhuskyen(Ah) finnes flere grunnlinjer etter bruksområde. I sprintlinjer finner en veldig mye innblanding av hunder som vhorster, pointer og grayhound. For langdistanse er det forskjellige grader av hvor fremtredende disse rasene er prosentvis. Det er stor variasjon innen langdistanselinjene mht størrelse og trekk- kontra løpeegenskaper. Om en leter litt lar det segt gjøre å få tak i Ah på mellom 25 og 30 kg som kan trekke tunge pulklass. En mulighet er å lete etter f.eks en blanding mellom Grønnlandshund og Ah. Dette slår i de fleste tilfeller positivt ut, selv om en må regne med en litt mer stri hund enn en "ren" AH
  15. Aslak

    Valg av trekkhund

    om målet er å skaffe seg en god turhund til trekking av pulk og bæring av kløv, sammtidig som en ønsker en hund med lite sykdom og en sosial hund vil det beste valget være Alaskan Husky. hunden bør kjøpes fra en oppdretter/hundekjører som har holdt på en stund. seriøse hundekjørere selekterer fort ut hunder som ikke er sosiale eller mangler arbeidsvilje. Problemet med reinrasa hunder som Malamut og Akita er bl.a at de avles på rasekriterier, altså utsende og farger, fremfor bruksegenskaper.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.