Gå til innhold
 • Bli medlem

bst

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hei. Kom over en bok om Elbrus her om dagen. Sier litt om sikkerhetssituasjonen og hvor en evt kan søke for oppdatert info, deriblant nevner de [Hidden Content]. Boka er en reiseguide om alt du trenger å vite om du reiser på egenhånd eller med operatør. Har selv planer om turen på sikt og syntes jeg fikk mye og god info om det meste jeg trengte. I tillegg er den på norsk... Den heter Elbrus på ski - Europas høyeste topptur.
 2. Det var trist. Møtte han i sommer og snakket om høye fjell. Hyggelig kar.
 3. Var der nå i sommer, vår første tur i høyden. Vi valgte å dra "tidlig" i sesongen med tanke på "renna" opp mot Gouter, dvs. siste uke i juni. Vi gikk over renna sent på dagen og så ikke antydning til steinras. Vi var også heldige med været i forkant av vårt opphold da det hadde snødd tett i flere uker, slik at alle bresprekker var nedgravd og uten betydning for oss. Vi var 7 personer, hvorav 2 ikke hadde klatreerfaring og valgte derfor Gouter ruta fremfor traversen fra Aguille du Midi som innebærer en lengre etappe, klatring opp en kort "isvegg" samt raspotensialet opp Tacul. Tacul er kjent f
 4. www.fieldtouring.com arrangerer turer for under $10 000, uheldigvis gikk dollaren opp forrige uke. Glad jeg rakk å kjøpe sovepose før det. Lyngve www.distantpeak.com brukte dette selskapet, sjekk på hans side om erfaringer. Hørt at de er gode. Vedr. www.ecoexpeditions.no så skal jeg til Aconcaua med min kjære til jul, så jeg satser på at det går bra. Traff 4 nordmenn på Kilimanjaro i september som brukte eco, de var storfornøyd. Vi reiste på egenhånd men hadde guide fra den samme operatøren som eco og det var en av de største og mest erfarne der nede. Regner med at det er slik de også arra
 5. Jeg er ingen ekspert, men jeg går selv med vage tanker om å ta meg en tur, muligens blir det med et selskap. Jeg har sjekket litt rundt med folk som har vært der og tidspunktene de forskjellige selskapene bruker, og de fleste reiser ned august slik at de kan toppe ut i månedsskiftet sepember-oktober. Som det står på summitpost så er det fordeler og ulemper med tiden før- og etter monsoon, men når de fleste selskapene, deriblant www.himex.com (eies av Russel Brice) velger tiden etter monsoonen så er det sikkert med god grunn.
 6. Sjekk denne: [Hidden Content] Mye og god info. Hvorfor våren?
 7. Finnes bare ett alternativ: Dynafit støvler og bindinger. Vridningsstive som f.., ekstremt lette og svært gode å gå på flatmark med. Har prøvd fritchi og div., men der vrir bindingene seg om du drar på skikkelig. Marker Duke er gode, men svært tunge å gå med før nedkjøringa starter. Jeg er superfornøyd og de har fungert feilfritt til topptur i Romsdalen, Jotunh., Oppdal, løssnø og skareføre, samt langtur med pulk Krossbu-Leirvassbu. Kan bruke fatski og smalere ski. Dynafit har støvler som er alt fra svært myke til like stive som alpinstøvler (120-140). Har aldri fått gnagsår på flatmark. Inner
 8. Teflon er et belegg som påføres ved varmebehandling. Belegg vil pr. def løsne over tid ved bruk i sterk varme og med friksjon fra diverse kjøkkenredskaper. Vi har vel alle hatt erfaring fra dette med stekepaner til hjemmebruk. Uansett hva de lover og pris, det går av etter noen år. Har hatt MSR Alpine Classic Cookset i snart 10 år. [Hidden Content] Svært lett og solid. Lett å vaske selv hvis det svir seg.
 9. Mange som assosierer fælt her. Tilbake til spørsmålet, her er noen teltstangprodusenter på nett: www.polesforyou.com, www.questoutfitters.com/Lightweight.htm www.shelby.fi i Finland selger også stenger ut fra Hillebergs dim., men kan mod'es.
 10. Mange som assosierer fælt her. Tilbake til spørsmålet, her er noen teltstangprodusenter på nett: www.polesforyou.com, www.questoutfitters.com/Lightweight.htm www.shelby.fi i Finland selger også stenger ut fra Hillebergs dim., men kan mod'es.
 11. bst

  Arc'teryx Alpha

  Heisann. Har Alpha SV og brukt den hardt i 1 år. Det er en solid jakke med gode løsninger. MEN, jeg har mange erfaringer ifht. bruksområder, som i stor grad gjelder stoffet, Gore-Tex: 1. Jakken er laget til vinterbruk, puster dårlig og er tung, lite egnet til sommer og høst. Gore-tex puster gen. dårlig ifht. svært mange andre tilsv. tekniske stoff. Har Patagonia bukse (Stretch Element) som jeg har brukt paralelt, og egenskapene i stoffet er ekstremt bra i forhold. Hadde Element jakken passet meg ville jeg aldri kjøpt Alpha. 2. Jakken må vaskes og impregneres jevnlig om du bruker den mye
 12. Har prøvd å gå gjennom forumet, men ikke funnet info om når og hvor man kan bestille hytter på rutene opp Mont Blanc. Hører at det i juli kan bli trangt om plassen og at det er lurt å være tidlig ute. Min fransk er dårlig og har brukt altavista Babelfish og oversatt noen franske sider om temaet, men finner ikke noen nettsider som sier noe om bestillingstider. Noen som har kjennskap til dette? På forhånd takk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.