Jump to content

Pattron

Aktiv medlem
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

About Pattron

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,011 profile views

Pattron's Achievements

 1. Hei! Akkurat det samme skjedde med begge våre packrafter. Løsner litt i begynnelsen, men så virker det som om det stopper opp. Jeg hadde ikke brydd meg så mye om det med mindre med mindre det løsner såpass mye at det er fare for lekkasje.
 2. Jeg er 184cm høy og gikk for en Denali lama. Er veldig fornøyd med valget. Har en ørliten knekk i beina når jeg sitter i den, noe jeg synes er behagelig samt at jeg innbiller meg at jeg får noe mer kraft i padlingen når jeg har noe som holder fast bena. Dette er kanskje mer relevant ved aktiv elvepadling. Kjøpte også min fra Sverige. Passet bra da jeg skulle en tur til Stockholm, og fint å prøvesitte de forskjellige før jeg handlet.
 3. Tror det lureste er å teste posene. Har selv 2 Mountain equipment poser. 1 Everest i regular og 1 Xero 550 i XL. Begge posene føler jeg passer perfekt i lengden, selv om Xero posen i teorien skulle vært for lang og Everest posen akkurat. Veldig fornøyd med begge posene, men gir litt minus for at de ikke har en liten lomme innvendig til småstæsj. Jeg er forøverig 184 cm.
 4. Gratulerer med ny Packraft! Håper du får mye glede av den:) Tenker at det er lurt å kjøpe noe rep-set hvis du skal være uheldig å punktere. (har heldigvis ikke skjedd meg enda, men uflaks går det jo an å ha). Ett ekstra lokk til ventilen kan og være lurt å ha i bakhånd. Snora den er festet i har løsnet ett par ganger på min og da kan den seff bli borte. Er ikke akkurat hyllevare hos den lokale XXL, så er greit å være føre var tenker jeg. Ellers så har jeg Packtach for å feste baggasje foran på båten. Synes den fungerer fint, men her kan du selvsagt også improvisere med andre typer Stropper. Hvis du ikke har noe vekt foran iform av feks en sekk/bag kan packraft'n virke noe vinglete å padle. Hvertfall til å begynne med. Jeg løste dette ved å ha med en vannpose ala denne: https://www.fjellsport.no/sts-packtap-10-liter-vannblaere.html?gclid=Cj0KEQiAzNfDBRD2xKrO4pSnnOkBEiQAbzzeQSEQz6zEEfxozqo-43Q2OVUZiWa1ukaEsLktcL-nxtAaArAs8P8HAQ. Som jeg har fylt med vann og stroppet fast foran. Vet at noen bruker stein som balast, men fordelen med vannpose er at den ikke vil trekke ned båten HVIS du punkterer. Veier egentlig null og niks uten vann også. Jeg synes også pakksekken som packraft'n kommer i også er helt utbrukelig. Jeg pleier å gjøre som denne karen. Tar mindre plass da. Skal du ha med veldig mye baggasje, går det også an å feste en drybag på tvers bak på packraft'n med ett par karabinkroker. Blir fin plass til sovepose, tørre klær etc Glemte nesten å nevnte 2 vesentlige ting åre og Flytevest.... Jeg bruker en 4 delt alu åre som er ganske bred. Mener å huske at den er 235 cm bred. Jeg synes den fungerer veldig bra og har en teori på at det blir mindre vannsøl i båten når man kan ha mindre vinkel på åra for å få den i vannet. Når det gjelder Flytevest bør du helt klart finne en som ikke har flyteelement på ryggen. Har den det, vil den oppleves veldig klumpete og ukomfortabel å ha i en packraft. Ellers får du bare rope ut hvis det er noe mer du lurer på:)
 5. Har selv en Denali lama, som jeg synes passer perfekt til meg på 184. Jeg tenker at den passer perfekt fordi at jeg når helt frem i packraft'n med bena uten å strekke de helt ut. Tror at packraft'n kan virke litt mer "vinglete" og at man får mindre kraft i åra hvis man ikke har noe å ha beina mot. Derfor tenker jeg at en Yak (som er helt lik Lama bare mindre) kan være mer riktig størrelse for deg. Meeen.... Nå har jeg ikke prøvd å ha hund i båten. Er det en stor hund, må du kanskje velge en som er større enn det som er mest ideelt for deg.Uansett hvilken båt du velger, så er det uproblematisk å ha med seg en stor sekk.
 6. Er selv i tankeboksen hvorvidt jeg skal velge Ingstad eller Nansen. Har egentlig mest lyst på Ingstad, men har fått inntrykk av at Nansen er hakket mer fornuftig til "allround" bruk. Uansett blir det en av de, så lurer da litt på hvilken lenge jeg bør velge? Har forstått det sånn at Ingstad bør være noe kortere enn Nansen. Jeg måler 184cm og veier 91 Kg. Har foressten kjøpt Crispi Bre 75 mm hvis det skulle ha noe å si.
 7. Pattron

  Pattron

 8. Punkt 1 du har satt opp er direkte feil. De eneste UV strålene som har noen praktisk effekt på bakterier, virus etc er i spekteret UV-C som har en bølgelengde mellom 100-290 nm. Disse bølgelengdene er i praksis ikke tilstedeværende nede ved jordens overflate grunnet at de blir filtrert ut av ozonlaget og atmosfæren. Skal du filtrere med UV lys må du generere det selv ved hjelp av feks spesial pærer /lystoffrør.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy