Jump to content

volla

Passivt medlem
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by volla

 1. Hehe, jaså? hvem er denne mannen? Takk for det. Jeg ble mektig imponert når jeg hørte den selv.
 2. Jeg kjenner en kar som har gått Storen alene uten tau. Jeg selv har gått Storen og husker Heftyes renne godt. Han jeg snakker om har aldri drevet noe særlig med fjellsport, men var på Turtagrø og fikk øye på Storen. Slik forteller han: Jeg la i vei på en tur jeg trodde skulle ta 5-6 timer. (Han hadde ikke spurt noen om turen, og hadde ingen peiling på hva han gikk ut på) Jeg snakket med noen på veien og fikk høre at enkeleste vei var å følge dalen helt til toppen (Bandet) og skrå opp derifra. Veien opp her var litt kronglete men etterhvert så jeg toppene på fjellene rundt, og skjønte at jeg nærmet meg toppen. Jeg synes det ble vanskeligere og bratt der oppe, og fant ingen annen vei en å gå litt ut mot høyre. Her var det styggbratt et lite stykke før jeg så ei renne og tok meg opp i denne. Jeg hadde kun fokus på toppen og tenkte ikke på returen. Toppen ble nådd, og jeg kom meg nedover et lite sva og tilbake i renna. Først nå skjønte jeg at det var et lite problem å komme seg ned igjen. Det var ingen andre på toppen nå. Jeg tok meg foriktig ned den øverste del av renna, og under meg så jeg bare ei lita fjellhylle før dalen langt nedi der, kanskje en halvmeter brei, så jeg tenkte jeg måtte prøve å henge meg ned etter armene her, og deretter å legge meg rett ut i lufta for å havne på innpå fjellhylla. Dette gikk bra, og turen videre tilbake var grei uten større vanskeligheter. Kjerringa som venta på Turtagrø var helt ifra seg når jeg ikke kom igjen før etter 13 timer. " Det skal sies at denne karen (f. rundt 1950) var av meget god form på dene tiden og hadde null respekt for farer ( Det sies det i bygda), samt eventyrlysten. Om hele historien er oppspinn kan hver enkelt få gjøre seg opp en mening om, men jeg har vanskelig for å tro det. Jeg kjenner denne personen og han snakker sant om alt vi har diskutert (som jeg har hatt en mulighet til å undersøke) Videre så forklarte han ruta som om han hadde vært der selv, jeg har også vært der og kjente meg i gjen hele veien. Hvis historien er sann så beviser det at Storen er gått uten tau, noe som ikke hver og enmannsen gjør. (Galskap...) Ta gjerne kontakt hvis noen lurer på hvem denne mannen er.
 3. Har noen anbefalinger på et bra fjelltelt til 2-3 mann? Det bør være stabilt mot vind, tåle regn bra, kunne brukes om vinteren og ikke veie så altfor mye. Prisen er også vesentlig. Har noen anbefalinger på telt i denne klassen?
 4. Jeg og en kompis gikk ut på Skeie i helga, da som topp nr. 4 den dagen. (Sokse, St.Bjørn, Velsebjørn) Vi traff en eldre fyr fra Sogndal, sikkert 60 år. Jeg og kompisen er relativt spreke, men en slik fart i klyving har jeg aldri sett. Vi startet samtidig med han fra laveste punkt på ryggen mellom skeie og Veslebjørn. Vi hadde kanskje gått 5 min da vi så han var ferdig med hele ryggen og straks oppe på toppen. Gubben måtte ha jogget der det var mulig og klatret i en vanvittig fart opp hamrene. Likedan på vei ned igjen. Vi traff han på østre toppen av skeie, vi skulle ut til Vestre. Etter 15-20 min var vi tilbake på østre, og da var han allerede nesten oppe ved bjørneskaret igjen! Vi tror gubben nesten hadde hoppet ned hamrene og jogget bortover eggen. En vanvittig fart! Alikevel, vi syntes ikke vi kunne gi oss, så vi dro opp til Bjørneskaret og fikk med oss Bjørnungen også. 5 Topper er greit på en slik flott dag!
 5. Hmm, vi er ei lita gruppe som har tenkt oss på Mont Blanc til sommeren. Vi tenker å ta en to ukers periode i Sveits, med mål om å komme opp. Har du noen bra forslag til avklimatiseringstopper, gjerne litt alpine og enkel klatring. (Ikke mer enn grad 5) Jeg personlig har VELDIG lyst å nå Matterhorn, men med mitt og gruppens nåværende nivå, så tror jeg ikke det er realistisk i år. Men uansett, har noen her noe erfaring med å klatre Matterhorn fra Iialia? (ryggen på baksiden av Zermatt) Jeg har sett på ulike førere/nettsider o.l. og det ser ikke så veldig krevende ut, så defor spør jeg om noen har noe erfaringer med denne ruten?
 6. Jeg leser flere steder at vanlig reiseforsikring ikke dekker fjellklatring, men det finnes alternativer som er nokså dyre. Finnes det noen form for forsikring igjennom noe forbund e.l. for en rimelig forsikring på utenlandske klatreturer? Har hørt om noe igjennom en tysk alpeklubb, men vet ikke noe mer om det. vet noen hvordan det er med utrykking av redningshelikopter? Dekker forsikringer dette? (I norge) Håper noen kan svare på dette
 7. Et rimelig kamera som Nikon D40 (x), eller Canon 350D/400D bør gjøre susen. De er brukervennlige, tar ikke all verdens plass og fungerer greit. Til turer så er 18-55/18-70 el. lignende greie objektiv, men i naturen er det ikke alltid like lett å komme nær alt, så et teleobjektiv bør du også ha. F.eks 55-200/ 70-300mm. jeg vil ikke anbefale å kjøpe noe mer enn opp til 200mm i første omgang. det blir fort uskarpe bilder når du kommer over 200mm, håndholdt selvsagt. men som de andre her i tråden sier, sjekk ut foto.no. Der kommer det stadig ut go-biter for en billig penge!
 8. Vi er ei folkehøgskole linje med 10 personer som skal på studietur til Korsika rett etter påske -08. Våre daglige aktiviteter er klatring og toppturer, og ende lengre gåturer. Har noen da noe forslag/ erfaringer/anbefalinger fra lignende turer på denne øya? Evt. andre fasiliteter på øya som er verdt et besøk? Tar i mot nesten alle forslag, men det er begrenset hvor mye museer og lignende vi har planer om. vi blir der vel i en periode på 10 dager, så ingen forslag er for dårlige.
 9. Bildet er tatt med 200mm zoom fra Sogndalsfjellene. Nærmere bestemt rett opp fra dalavatnet eller noe sånt. Alle fjellene rundt der er på 12-1600 meter, så når du er på 1600 meter der så er hurrungane et kjempemotiv fra den kanten. Trond Erik: Jeg sender deg noen flere bilder av dette motivet, så får du plukke ut det du liker best.
 10. Skulle gjerne gjort det, men har ikke lyst å legge det ut i offentligheten med tanke på å kanskje selge det som postkort eller lignende. Har noen her forresten peiling på noen som kunne tenke seg å kjøpe slike motiver? Har du en epostadresse så kan jeg jo sende det til deg?
 11. Fikk et bilde av Hurrungane i det månen sto opp her en kveld i høst. Jeg selv synes bildet ble flott!
 12. Jeg og noen kamerater skal til Jotunheimen fra onsdag til søndag denne uka. ønsker fra gjengen er å være innom galdhøpiggen en tur, muligens også glittertind. Gjengen er forholdsvis sprek, med bla en tidligere fallskjermjeger iblandt oss, så vi er klar for lange dagsmarsjer. Har noen noe gode forslag til topper/ruter for en tur fra onsdag til søndag? De fleste blandt oss har liten klatreerfaring, og lite slikt utstyr, så noe veldig utsatt klatring blir uaktuelt. Jeg tar imot alle tips!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy