Jump to content

Shaug

Aktiv medlem
 • Posts

  156
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Shaug

 1. Bruker alltid å ha meg en lengre biltur i Norge i perioden juni/juli. Og har allerede begynt å planlegge neste års rute. Hovedfokus for neste år er fjelloverganger Siden dette er et fjellforum så finnes det vel ikke bedre plasser å spørre om tips til bortgjemte perler, enn her. Bor i Oslo og tenkte å bruke en liten uke på å kjøre oppover mot Sunnmøre. Tenker ikke på de "vanlige" fjellovergangene som Valdresflya, Sognefjellet, Hardangervidda, Grotli, Stryn etc.. Men mer stikkveiene og de litt mer bortgjemte overgangene. Da i hovedsak i Sørnorge/midtnorge Noen som har noen tips på noen pene fjelloverganger som må oppleves?
 2. Har en liten diskusjon gående på jobben her ang skjegg eller ikke skjegg når det er kaldt ute. Alle vet at man ikke skal barbere seg samme dagen, eller dagen før man skal ut i kulden. Men hva er best dersom man skal oppholde seg ute når det er veldig kaldt? Glattbarbert hud som ikke er nyvasket? 3-dagersskjegg? Fullskjegg? Tenker da på hva som er ideelt for å unngå forfrysninger i ansiktet.
 3. Takker for svar.. Jeg tror hunden blir hjemme. Hun er godt trent og har god vilje, men er ikke kjekkt om hun skal gå og slite i to dager
 4. Heisann. Har nettopp kjøpt med en Garmin Montana 650 og har med det et lite spm. (Har lest litt rundt, men fant ikke svar) Dersom jeg feks skal starte på en parkeringsplass, og skal gå til en koie, og vet kartreferansen til denne koien. Kan jeg da skrive inn kartreferansen på gpsen og så vil den finne ruten til meg? Og dersom dette går. Hvordan gjør jeg det? Har innstilt gpsen på UTM UPS og WGS84. Kartreferansen jeg skal oppgi er i utm..
 5. Heisann Tenkte meg en tur til fjella rundt Sollia i Stor-Elvdal kommune nå til helgen. Jeg bryr meg ikke om hvor mye snø det er, men den lille terrier-tispen min er ikke glad i 4meter snø Så er det noen som vet hvordan snøforholdene er i området? Går det greit å ha med hund? Eller må den bli hjemme? Takker for svar
 6. Tenkte å dra med meg madammen på tur til helgen. Hun er ikke noe friluftsmenneske, så overnatting i telt er uaktuellt. Men en liten hytte på en campingplass eller lignende får jeg henne nok med på Bor i Oslo og er tilflyttet, så har ikke så mye kunnskap om området her nede. Målet med turen er å kanskje gå noen små timer(max 2-3timer) for deretter å finne seg et fiskevann og sette seg ned og grille og fiske litt.. Tenkte på området Hardangervidda, eller kanskje en annen Nasjonalpark i området Noen som har noen tips på område,campingplass og fiskevann sånn ca3-4timer utenfor oslo? Takker for svar.
 7. Shaug

  NPL 2010

  Starter fra Lindesnes Juni 2011.. Kanskje vi møtes dersom du bli liggende værfast en stund hehe
 8. Heisann.. Noen som vet om mulighetene for å være avlastningshjem / midlertidig hjem for hunder som skal omplasseres i Ålesund? Er student med to år igjen på skolen, så har av hensyn til hunden ikke gått til anskaffelse av hund. Men har nå et år med praksis hvor jeg skal ut i arbeidslivet. Kunne gjerne tenkt meg å vært midlertidig hjem, eller avlastet noen som kanskje ikke alltid har så god tid til å ta seg av hunden.. Når jeg bodde i Tromsø så var jeg slik avlastning for en familie som hadde lite tid til hunden sin, og synes dette fungerte meget bra. Men jeg har ikke funnet ut om det er muligheten til dette i Ålesund.. Noen som vet noe rundt dette? Takker for svar
 9. Den såg relevant ut.. Tror jeg tar meg en tur på biblioteket i morgen og tar en kikk på den.. takk for tips.
 10. Heisann.. Er det noen som har en bok om "kartlære"/ orientering å anbefale? Jeg har fra før ganske grei kunnskap om kart og orientering, men har lyst til å lære mer om emnet. Jeg har planer om å gå til innkjøp av en GPS, og da vil jeg gjerne lære litt om soner, utm, breddegrad, lengdegrad etc etc... Finnes det bøker som forklarer dette feltet godt uten å bli alt for avansert?? Takker for svar.
 11. Takk for svar.. Hvor får jeg kjøpt jaktkort til disse områdene? Lokalt?
 12. Det har jeg vettu.. Eneste som kommer opp der er Trollheimen, Statskog oppi Molde og Sunndalsfjella... Det må jo finnes andre plasser å jakte rype i m&r enn oppi der?? Eller er det ikke det?
 13. Dersom vi ser bort ifra Dovrefjell, Trollheimen, Sunndalen og de områdene som ligger langt inn i landet.. Finnes det noen brukbare jaktområder ute ved kysten? Bor i Ålesund og har hatt meg to, tredagers-turer til Sunndalsfjella denne sesongen. Har begge gangene kommet tilbake uten fugl. Så no tenkte jeg å rette fokus mot de mer ytterligliggende strøk.. Finnes her noen områder som er verd å prøve?? Har hørt at det går ann å jakte litt Rype etc i Haram. Men hvor kan jeg få kjøpt jaktkort her? Og hvor kan jeg finne informasjon til hvilke områder det går ann å jakte i? Takker for svar
 14. Tror nok du må ut med mellom 4-4500kr. Dersom du har god tid og er villig til litt "adm" så bestiller du den fra USA. Det kan du fort spare en 1500-2000kr på.
 15. Hva jakter du? Og hva fisker du?
 16. kjøp den største..... bora har gode innstrammingsmuligheter på sidene, så dersom du ikke bruker alle literne så kan du stramme inn og få en tight og fin sekk. Jeg kjøpte 80literen og angrer på det.
 17. irc er fortsatt veldig stort innen online-gaming.
 18. Jeg har Bora 80.. Angrer som en hund på at jeg ikke kjøpte 95 utgaven. Det er gode kompresjonsmuligheter på sekken, så jeg tror ikke du vil merke så veldig mye av de ekstra literne dersom du ikke fyller den helt opp. Er bare å stramme på sidene etc. Er en helt råå sekk. Anbefales på det varmeste.
 19. Har kompiser som jobber på sjøen. Noen jobber 1mnd på og 1mnd av. Noen 6uker på og 6uker av. De er fri og frank, har ingen forpliktelser, godt med peng og er eventyrlystne. Når de er hjemme så er det noen som er på fylla 1mnd i strekk, noen drar på fjellet 1mnd i strekk, og andre reiser til all slags eksotiske land. Misunner disse gutta litt...
 20. Har en MSR flaske som har vært ute i hardt vær. Det er en et par småbulker her og der, og en solid (2cm dyp) lang oval bulk i bunnen av flasken. Har dette noe og si på sikkerheten/effekten av flasken? Burde jeg gå til anskaffelse av en ny?
 21. Vil anbefale Ajungilak Future 3-sesong. Den er kanskje i overkant dyr dersom du kjøper den til orginal pris (ca 1600,.)
 22. LinnLinen, for å svare på den første posten din. Jeg ser hva du prøver og si, og er til en viss grad enig med deg. Jeg har planer om å gå npl i 2011 når jeg er ferdig med studiene mine. Jeg har lest en del npl-blogger, og er selv overrasket over mye av det de skriver. Jeg går myye i skog og mark, både sommer og vinterstid, så jeg har etterhvert opparbeidet meg et lite "depot" med utstyr. Når jeg skal planlegge npl-turen min så ser jeg ikke for meg at jeg kommer til å bruke mer enn max 5000,- på utstyr for å komplementere. De dyre tingene som, telt,pose,pulk,ski,sko,sekk og ytterklær har jeg allerede, så her blir det minimalt med innkjøp. Dersom folk ikke har en dritt, så kan jeg forstå at de bruker 30k på innkjøp. Når det kommer til trening, så er jeg enig med deg at du trenger ikke å være i topp fysisk kondisjon, men du burde ha vært borti litt styrketrening. Dersom jeg skulle prioriert mellom kondisjonstrening og styrketrening så hadde jeg valgt styrketrening. Det er sjelden jeg blir anpusten når jeg går i fjellet. Jeg tror ikke jeg kommer til å opprette en blogg, men heller skrive dagbok underveis. Jeg tror verdien av å skrive dagbok er større, mtp senere lesing. Og, ja jeg er enig med deg i at enkelte npl-blogger er penisforlengere, og/eller for å tiltrekke seg oppmerksomhet.
 23. på glomset? hmm. er vel ikke mye fisk i de to vanna som ligger der? prøvde meg på det nederste vannet nærmest veien rundt juni ifjor. fikk ingenting der er det noe fisk i det?
 24. jeg ser du kommer fra Ålesund.. hvilken skogstjern tenker du å fiske i`?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy