Gå til innhold

LinnLinen

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å gjøre noe stor greie ut av det. Om det er noe spesifikt du lurer på springsteen så er det bare å spørre:) Odd-Arne; du har helt rett. Mangfoldet av naturopplevelser og mennesker er det som sitter best igjen. Jeg var heldig og unngikk "turist-rushet", og opplevde til tider å gå i flere dager uten å møte en eneste sjel -- ganske fin opplevelse. Til gjengjeld møtte jeg en hel rekke.. forskjellige mennesker
 2. Hei, tenkte jeg skulle gi en liten update. Norge på langs turen ble gjennomført, med bravur i egne øyner, i 2009. Jeg opprettet ingen blogg, og tok ingen sponsorer. Kostnadene forbundet med turen underestimerte jeg, så til de grader. Dette kommer nok av et ganske avslappet forhold til både penger og bruk. Dessuten koster god drikke på (høyfjellshollet) Haukelisæter ganske mye penger, og når du tillegg trives så godt at du blir der to netter så er det klart at kostnadene blir høye. Når du i tillegg må vente på pakker på Abisko, og holder på å kjede deg i hel langs veien forbi Skaidi -- da er det klart det er forlokkende med en dyr seng Den lengste provianteringen jeg gjorde var for elleve dager. Sekken veide på det meste nesten 30 kg -- dette var ikke noe stort problem, men la merke til at det gikk en grense mellom 25 og 30kg en plass på hva som var behaglig, og hva som var litt på grensen. Av utstyr kjøpte jeg meg ikke mye nytt, men to nye skopar måtte til. Det er helt sikkert en god ide å få noen kilometer på bena med sekk på ryggen før en sann tur, men jeg presterte relativt godt uten de hardest øktene. Om man går til skolen, eller jobb for de som har det, og pakker mesteparten av helge-shoppingen i en sekk tror jeg man kommer langt. La merke til at jeg gikk en god del raskere enn de som hadde planlagt turen i lengre tid. Følte ikke at jeg stresset, med det er begrenset hvor mye naturen forandrer seg for hver 10nde meter. Om du har planer om å gå Norge på langs og velger å bruk DNT-stier: ikke bruk hytteboken som din egen blogg. Dette var en gjenganger, og jeg hadde svært lite glede av å lese om dere. Skriv heller litt om vèret og hva som har skjedd den dagen, hvor langt du har gått eller hvor store gnagsår du har er uinteressant. Det ble litt mer vei-trasking enn jeg hadde håpet på, men det gikk igrunn fint.
 3. Tusen takk for mange gode tilbakemld. Har planlagt litt, og har valgt å hovedsaklig følge DNT-stier opp til Trøndelag, men her stopper de. Hvordan kommer man seg gjennom Trøndelag (Tynset/Røros) og nordover på en slik måte at man slipper å proviantere for flere dager(les 5+) av gangen..?
 4. Forstår veldig godt hva du mener med "train-as-you-fight"-mentaliteten, men denne "treningen" er en følge av mitt daglige virke som bynyter, og er nødvendigvis ikke lagt opp som rene treningsturer.
 5. Stort mer enn 10-15 kg er vel strengt tatt ikke nødvendig? Sovepose (2-3kg) Liggeunderlag (1kg) Mat (3kg) Kokeutstyr (1kg) Litt klær+forskjellig (2-3kg) Sekk (2-3kg) Trenger jeg noe mer? Jeg har vært svært romslig på målene da litt ekstra pikkpakk kommer med. Aldri vært noen fan av sann detaljstyring.
 6. LinnLinen

  Fugletittere (Ornitologer) - SE HER!

  Nei, unnskyld kraftuttrykket men; faen heller! For turister og nyskjerrige, (dette sier jeg med all respekt for flinke turister) det vil som regel si bytullinger og dårer, så vil det selvsagt være forlokkende å få se på ørnen! Disse folkene makter ikke å begrense seg og ødelegger som oftest faunaen i slike områder. Vold over turister! (se bare på hva som har skjedd ved Evje)
 7. Mange gode poenger, Gunnar! Vi er nok uenige når det kommer til verdien av å trakte Bogstadveien -- det å kunne peile ut en kurs, og å velge riktig veivalg fra A(les Marinka) til B(les David-Andersen)kommer godt med på en slik tur, vil jeg tro. Økonomisk sett vil jeg tro at jeg vil bruke betraktelig mindre penger i løpet av de mnd. på tur, enn om jeg skulle hatt ferie. Når det kommer til belastningsskader og den slags ser jeg for meg at jeg, med flere hundre timer på Alexia, ikke kommer til å slite så mye med det. Og 25kg på ryggen? Jeg tror du er gal -- jeg skal på fjellet, ikke på Lørdags-shopping! Forstår ikke helt hvorfor jeg absolutt må ha "treningsgrunnlaget" mitt i naturen(?!). Jeg antar at du mener ulendt terreng -- noe som gjør tankerekken din enda mer uforståelig. Et par mil på hard asfalt og brostein må da være enda bedre trening? Jeg har levd i urbane strøk langt mer enn noen mnd., og har da vitterlig trakket noen mil i løpet av de.. Herlig å høre fra noen som har gått en slik tur -- og som ikke svartmaler hele prosessen!
 8. Hei! Har søkt litt rundt på nettet for å finne ut hva som kreves for å gå Norge på langs i løpet av en sommer (2-3mnd). Det kan virke som om at det er en vedtatt sannhet blant det fleste NPLer at det kreves et budsjett på minst 30 000,- (noen har tom. budsjettert med over 80') , og vertfall ett års planlegging. I planleggingen inngår det selvsagt å skaffe seg en drøss med sponsorer, opprette en blogg, og ikke minst mye trening! Trenger man virkelig så mye trening for å tusle et par mil om dagen? Burde ikke en person som går på Lørdags-shopping med venninder i timesvis hver helg, og frekventerer kaféer helt på andre siden av byen også være i stand til å gå Norge på langs? Og hva skal man med alle sponsorene? Burde det ikke være greit nok med sekken, soveposen, og teltet man finner i skapet hjemme -- eller får lånt av venner og bekjente? Det som får meg til å riste på hodet aller mest er de som går ut å proklamerer at NPL-prosjektet slettes ikke er noen penisforlenger, eller et ønske om å tiltrekke seg oppmerksomhet, men presiserer at det er turen det handler om. Paradoksalt nok ender hver bidige NPL-blogg, som for all del ikke må tolkes som et skrik om oppmerksomhet, med setninger som
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.