Jump to content

MarteR

Aktiv medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

About MarteR

 • Birthday 06/19/1994

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1,086 profile views

MarteR's Achievements

 1. Hei! Vi er to jenter som tenker å gå klassikeren Alta-Karasjok ila. perioden 25.februar-5.mars. Eksakt dato bli bestemt litt nærmere, ut fra værmelding, etc. Kjører oppover fra Tromsø, og tenker å starte fra Øvre Stilla. I den forbindelsen sjekker vi ut muligheten for å leie/låne pulk i Altaområdet. Er det noen som har en pulk det hadde vært mulig å få leie i den perioden?
 2. Hei! Jeg og en venninne var og gikk turen nå på torsdag. Fantastisk tur som virkelig anbefales! Anbefaler som de andre å starte fra sør, da du på Kvasstind må opp og ned igjen samme vei, før du videre må "rundt" på baksiden av Kvasstind for å komme deg på Tvillingene. Seig etappe å ha helt på slutten. Som Kjell Iver sier er det ganske langt ned igjen fra Botnkrona, men utrolig hvor radig det går når man er full av adrenalin og gledesrus over å ha vært på alle toppene. Vi parkerte ved Søvikskaret og sov over i bilen. Men det er også fint/muligheter for å sette opp teltet. Ellers ligger Sandnessjøen Campingplass ikke så veldig langt unna. Er ikke noe problem å sykle tilbake når en kommer i mål. Tipper det er rundt 8km langs veien tilbake. Starter en fra sør, går det stort sett nedover i trillefart også Vi hadde litt kontakt med Sandnessjøen turistforening på forhånd, og fikk en helt utrolig service med skyss tilbake til start. De fortjener all ros de kan få, både med merking av turen, kart og tilgjengelighet. Når det gjelder skotøy gikk vi i de samme skoene hele turen. Halvhøye lette fjellsko. Var mye snø i fjellet enda, så ble en ekstra utfordring. Hadde med terrengsko i sekken, men var godt med sko som støttet opp anklene litt. Samt at det føltes litt tryggere dersom en gikk gjennom snøen. Vi var utrolig heldig ved været og hadde fantastisk utsikt hele veien. Regnet og var litt skyet fra morgenen av, men værmeldingen viste at solen skulle komme utover dagen. Startet derfor ikke før kl. 09.30, noe vi ikke angret på. Brukte 14 timer og gikk i midnattssol den siste delen av turen. Går en senere på året, må man selvfølgelig ta høyde for at det blir mørkt på kvelden. En nydelig tur som virkelig anbefales!
 3. Tusen takk for gode svar! Vanskelig valg, da alle skolene virker veldig gode. Men alltid hatt lyst til å oppleve Nord-Norge på ordentlig, og heller litt mot Øytun og Alta nå. Kun små ting, som nok kommer til å avgjøre valget (fasiliteter, beliggenhet, muligheter på fritiden, osv.). Hvordan opplevde dere fritiden på Øytun? Ble det lange dager/kvelder dagene det ikke var undervisning/opplegg på kveldstid? Spesielt i mørketiden? Hvordan var treningsmulighetene, utenom gode skiløyper, klatrevegg og sykkel-/løpeterreng (vektrom/gymsal)? Reiste dere hjem i ferier?
 4. Hei! Vurderer å gå ett år på folkehøgskole neste år, før jeg tar fatt på et 6år langt studieløp. Har søkt på flere ulike skoler med friluftslinjer, og fikk idag plass på samtlige. "Problemet" er dermed; hvilken skole skal jeg velge? Lurte derfor på om noen her har erfaring med noen av disse folkehøgskolene, og om noen har noen gode råd å komme med i valget.. Skolene som pr. nå troner høyest er; Øytun (Arktislinja), Lofoten (Fjell og Ekspedisjon), Nordfjord (Friluftsliv/Ekspedisjon), Hardanger (Arctic) og Høgtun (Topp 30). Setter stor pris på alle erfaringer/meninger, både om skole, linjer og områdene de befinner seg i!
 5. [Hidden Content] 24.12.2014 - Julestemning og ro i sjela
 6. MarteR

  MarteR

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy