Gå til innhold

Astrid H

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  61
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hei, du bør være klar over at brefallet på selve Smørstabbreen reknes for å være farlig med stort sprekkområde. Det er tryggere å gå opp og ned Leirbreen og da ligger jo Krossbu mer lagelig til. Det var visstnok et par som datt nedi en sprekk der under krigen og kom fram igjen for en del tiår siden. Til teltplasser. Det finnes en mengde bare rabber opp igjennom på våren. Pinsen er i midten av Mai og jeg tror du vil finne både telplass og vann hvis du tusler litt oppover mot Leirbreen. Hilsen Astrid
 2. Astrid H

  Barn og klatring

  Steinbukk, du har en imponerende meritliste, men som du selv sier - den er ikke noe argument i denne saken. Det går fint an å bli for sløv i "trygge" situasjoner når en har vært med på så mye som du har. Men du mener at siden det var stramt tau hele tiden og at tyngdepunktet kom relativt høyt så var faren liten. Heldigvis skjedde ikke noe galt, men jeg tror at det kunne være mulig å falle ut av selen, og da nytter det ikke å henvise til at klatring er farlig og at alt mulig kan skje.
 3. Astrid H

  Ritualer ved toppen

  Tar helst i varden, evt. pikker i den med skistaven. Fotoapparat har jeg som oftest glemt å ta med så det blir så som så med bilder.
 4. Astrid H

  DeLillos på Romsdalshorn

  Jeg er glad i rockemusikk og jeg er glad i fjellet, men jeg har ikke det inntrykket at DeLillos er spesielt fjellinteresserte. Dette er nok bare et pr.stunt som sikkert blir filmet og brukt i all slags reklame. Hadde deLillos hatt et forhold til fjellet så hadde det vært noe annet, men ikke opp der med helikopter. De burde da bruke beina. Jeg håper de ikke får landingstillatelse. Dette er etter min mening et latterlig og teit tiltak. Men jeg synes det er greit med Vinjerokk. Hadde tenkt å dra for å høre Sivert Høyem og Blood Sveat and Tears, men kutter det på grunn av dårlig værmelding.
 5. Astrid H

  Barn og klatring

  Greit at det kommer litt støtte til Steinbukk også. Jeg er enig i at kroppssele bør brukes til små barn, men for meg så det trygt ut etter at sitteselen ble strammet opp. Jeg synes problemstillingen kanskje kan koke ned til om hvorvidt det er mulig å falle ut av en sittesele som er alt for stor. I dette tilfellet dobbelt så stor, og når man går med stramt topptau. Det var ikke her snakk om å ta imot noe fall av betydning, slik at ryggen kunne bli skadet.
 6. Astrid H

  Fjell-quiz

  Nei forresten, det kan ikke være Store Memurutind til venstre. Den har ikke en slik stor fonn som leder opp til toppen(østtoppen). Dessuten når jeg ser nærmere på forstørrelsen så ser det som om kladeisen i bakgrunnen går i ett med der de to gutta står. Astrid
 7. Astrid H

  Fjell-quiz

  Hei. jeg tipper at den store kladeisen du ser bak er Leirhø og at fjellet til venstre da blir Store Memurutind. Dere er da på Østre Memurutind. Hilsen Astrid
 8. Astrid H

  Barn og klatring

  Nylig var jeg ved Hauktjern i Østmarka. Der var jeg vitne til at en erfaren klatrer skulle sikre et par små jentunger 6 og 8 år gamle opp en av rutene. Jeg synes i utgangspunktet at det er veldig all right å la barna få prøve seg, men i denne situasjonen hadde de på seg voksenseler. De var dobbelt så store som barna. Jenter i den alderen er gjerne syltynne. Jeg blandet meg inn og sa at jeg mente det var en mulighet for at en kunne falle ut av en slik sele som var så løs, og fikk til svar at det var sørget for stramt tau hele tiden, og at det derfor ikke var noen sjanse for å falle ut av selen. Jeg syntes allikevel at dette så ille ut og etter litt om og men ble selen strammet opp med karabiner. Dette virket på meg som en mye tryggere løsning. Til orientering så var ungen minst 10 meter oppe i veggen og det var en hylle der. Det var også en del om og men med nedfiringen. Det er ikke så lett for et lite barn å forstå at hun skal holde i tauet og samtidig sette fotsålene inn i fjellveggen. Jeg har lyst til å dra igang en diskusjon om dette. Var dette forsvarlig?
 9. Enig med deg der larspet. Forøvring håper jeg at du ikke blir påvirket av Toms og Håvards uhistoriske syn på Eidsvoldsforsamlingen.
 10. Astrid H

  Gått mye langs stier i Jotunheimen?

  Gjelder det kun området rundt Gjende og Besseggen? Eller er dere interessert i området rundt Vettismorki f.eks. Hva med gode historier? Av området rundt Gjende kan jeg nevne at jeg sammen med min svigerinne gikk Gjende på langs på råtten våris, etter å ha vært på Olavsbu ei uke. En annen interessant tur er oppgangen til Surtingsui på ski fra øst, men det er vel for en topptur å rekne. Ellers var vi tre damer som gikk fra Olavsbu til Vettismorki en vårdag. Det burde være mulig å gå fra Glitterheim til Vettismorki (Jotunheimen på skrå) på to dager, med overnatting på Olavsbu. En interessant tur er også fra Vetti - inn Vettisgjelet og opp langt Fleskedøla til Vettismorki. Å ta seg inn i Vettisgjelet på vinterstid er også spennende. Vormelids venner har gått helt fra Vetti til Vormelid flere ganger. Selv har jeg bare gått inn i Styggegjilet på ski. Gamleveien til Avdalen gård (Avdalsskåri) er også en artig og luftig tur.
 11. Astrid H

  Trening (tåle høyde)

  Hei, du kan jo begynne å trene i høydehus, men det har vel ikke vi vanlige folk tilgang til. Kanskje vi kan oppholde oss i rom med dårlig luft og gjerne sove i rom med dårlig luft. Hva med å svømme langt under vann?
 12. Astrid H

  Alle norske 2000-metere - hva med Beerenberg?

  Var faktisk inne på tanken om å dra til Jan Mayen for en del år siden. En dame jeg jobbet sammen med på den tiden hadde en svoger som jobbet i forsvaret. Hun mente at det ikke ville være umulig å få lift med et av forsvarets Herkules-fly som tar turen dit med jevne mellomrom. Men Behrenberg er jo en vulkan med en kraterkant. Det som ville ha vært aktuelt var å gå hele kraterkanten og også måle opp primærfaktorene på de enkelte småtoppene. Jeg tror ikke det er gjort. Hermed er dette en utfordirng til yngre krefter.
 13. Astrid H

  Merkelig...

  Apropos hunder som gjør. For mange år siden hadde vi to hunder som vi en natt tok med oss på en nattlig skitur over vidden i Bergen. Det var måne av og til, men også et skydekke som reflekterte lysene fra byen, slik at det var mulig å gå uten hodelykter. Stemningen var veldig spesiell - kanskje litt nervøs - og det var ingen andre mennesker der. Så begynner den ene hunden plutselig å gjø veldig, stiller seg opp med halen rett ut. Det viste seg å være et kjelkehus (for de som ikke er kjent i Bergensfjellene så er det plassert ut redningskjelker mange steder i populære løyper. Mange av disse ligger i store bokser som står på fire bein) Det viste seg at det var en slik redningskjelke hunden hadde bjeffet på. Den kunne i skumringen se ut som et stort dyr. Hvis vi ikke hadde oppdaget hva den egenlig gjødde mot hadde det vært lett å forestille seg at det kunne ha vært noe "overnaturlig". Jeg er ganske jordnær og har den holdningen at en skal være veldig skeptisk til "overnaturlige" forklaringer. Jeg tror også at hunden kunne merke vår litt nervøse stemning.
 14. Astrid H

  Merkelig...

  Så et program på fjernsynet i går kveld om en hvit elg. Kan det ha vært noe liknende dere så? Kanskje en hvit elg som sloss med en annen mørk elg som ikke var synlig? Jeg har stor tro på at det kan finnes naturlige forklaringer på det meste, men jeg tror nok jeg hadde blitt litt skremt i en sånn situasjon.
 15. Astrid H

  Gullfjellet - Anton Bergs travers??

  Ja, jeg mener dette er bilder av Glumregjilet. Hvis du ser på det siste bildet, mener jeg at Anton Berges egg er helt til høyre, Anton Berges renne eller Pilatusgjilet om du vil er rennen rett til venstre for eggen. Den neste rennen er det lette uten navn.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.