Gå til innhold
  • Bli medlem

Montarc

Passivt medlem
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Montarc

  1. Noen som har enda mer oppdatert info om veien er åpen helt til Nedalshytta? Forholdene kan etterhvert bli perfekte for bl.a å gå ryggtraversen relativt bekvemt og raskt. Går man tidlig på morgenen bærer snøen over ryggen godt og med en plastpose under baken gjøres den ellers slitsomme turen fra Syltoppen og ned til Syltjønna unna på 15 min. Det bør imidlertid ikke være for mye snø på myrene, nei.
  2. Selve helikopterutrykningen i seg selv er ikke så dyr. Det som koster er den faste beredskapen, det fastlønnede personellet og det faste vedlikeholdet. Ekstrakostnader ved utrykning utgjøres vel grovt forenklet hovedsaklig av drivstoffutgifter. (Den faste beredskapen må vi uansett ha) Ofte kjeder personellet seg og sjeleglade når det endelig skjer noe, slik at de kan rykke ut og få vedlikeholdt sin kompetanse/ferdigheter. Forøvrig kunne det kanskje vært artig å opprette en tråd hvor folk kan skrive om situasjoner hvor de har måttet få assistanse fra f.eks helikopter eller annen redningstjeneste, eller har vært på nippet til å trenge det.
  3. Med det siste bildet "passet kartet med terrenget",ja.
  4. Jeg klarer ikke orientere meg på bildet. Hva er toppen til høyre bak i bildet? Hvis Morka-Koldedalen er nede til venstre, hvor er i såfall Hjelledalstind? Hva er vannet/sjøen i bakgrunnen?
  5. Dette hørtes virkelig drøyt ut, ja. Ikke minst situasjonen tatt i betraktning. Misforståelser ute å går? Eller ønsker man å "motivere" folk til å bo innendørs inkl mer profitt?
  6. Skavlen på toppen hørtes skummel ut. Er det noen "triks" for best å komme seg over eller forbi? Hvor langt er det å gå fra der hvor veien er sperret til der hvor T-stien går innover mot Uranostind/Urdedalsvatnet? Kan man evt sykle hvis man kommer seg over evt. snøfonn som sperrer veien? Retter ellers en foreløpig hjertelig takk til alle som har respondert på min forespørsel.
  7. Vet noen hvordan forholdene er for tur til fots opp sørryggen til Uranostind. Hvordan er forholdene ned igjen vestflanken nord for toppen (Ned til Urdadalsvatnet)?. Er det fortsatt snø igjen som man kan "surfe" ned på og spare krefter? Stor vannføring i bekker som må krysses? Kjenner noen til forholdene på Falkbreen, med tanke på bestigning av Falketind via "pionerruta" Hvordan er anleggsveien innover Koldedalen. Åpen? Til bommen? Helt inn?
  8. Takk til Trond Erik for fint inntegnede navn på kartet over Sylane. Google bildet var heller ikke dumt.
  9. Kan noen avmerke på bildet fra Kristian_IV hvor eksempelvis storsylen, storsola og ikke minst syltjønna ligger. Selve "komplekset" virker da kjent med sin halvmåne/hesteskoform, men har likevel litt vansker med orienteringen.
  10. Fikk du noe inntrykk av hvordan det var å bevege seg bortover ryggen mot Storsylen på turene dine? Snødekket eller bar rygg?
  11. Tja Vi får se hva det blir til. Det blir langt å ta med alpinski dit.
  12. Takk for grei respons på spørsmål om forholdene i Sylane. Blir vel neppe noen tur på meg i høst. Er det noen som vet hvordan det vinterstid vil være å kjøre ned ura fra syltoppen og ned til Syltjønna. (Evt hvor greit er det å komme seg opp). Rasfare?
  13. Har noen oppdatert info på forhold i Sylane for tiden (Syltopp, Syltravers). Snø? Is? Har ikke blitt noen Syltravers på meg hittil i år, men håper fortsatt å rekke det, såfremt det ikke innebærer kilometervis med isglasert fjellrygg.
  14. Varder er vel ofte et greit hjelpemiddel for å finne veien ned igjen i vanskelige partier. På mer sjeldne ruter er jo derfor vardene bygd slik at man lettere ser dem ovenfra enn nedenfra. Kan være veldig tidsbesparende å gå etter disse på veien ned. Jeg synes det er kjipt hvis noen med en slags fjellfilosofisk begrunnelse skal rive ned slike ofte svært små og lite iøyenfallende varder og således medføre at en eller anne stakkars jævel ikke rekker å komme seg ned igjen fra en bratt steinur før høstkveldsmørket setter inn.
  15. Så ut som en flott, spennende tur. Hvor lang tid brukte dere totalt? (Og f.eks fra Geite til Saksi?) Har du noe bilde som viser svaet opp mot toppkrona og opptaket til selve toppen? Andre vanskeligheter underveis? (Hvor var det ønskelig med isøks?)
  16. Virket som en bra tur. Uvanlig mye folk?. Var det veldig bløtt innover myrene nå? Hvis du får anledning til å gå traversen vil du nok opplevene den som litt "freskere"
  17. Dette er en flott, men temmelig lang tur, som jeg har gått flere ganger. De fleste starter nok ved Nedalshytta, går så til "nødhytta" ved Ekorrdørren og begynner så på selve ryggen, hvor man etterhvert havner på Storsylen. Turen "avslutter" imidlertid slettes ikke ved Storsylen i det det etter ca 700 høydemeter ned fra Storsylen til Syltjønna fortsatt vel er lita mil å gå igjen til Nedalshytta. Motsatt vei er det verre å gå pga en hammer "bak" Storsylen som er vanskelig å komme seg ned i retning mot Ekordørren, men som går rimelig greit å klyve opp i retningen jeg først beskrev først. Jeg brukte ca 12 timer i kosetempo. Imidlertid har jeg sett at man har brukt ned i 9 timer. Fra Nedalshytta mot Ekordørren må du krysse noen elver/bekker, men disse burde ikke gi problemer. Brukbar sti innover her, (som nødvendigvis ikke følger skiløypemerkingen) Ved Ekordørren er det nok siste sjanse å fylle vann på en bra stund. (Muligens er det mulighet for å ta en snarvei opp til ryggen ved å svinge oppover til venstre en "siderygg "med ukjent navn, et bra stykke før Ekordørren, men jeg aner et hakk "oppi der".) Fra Ekordørren går man opp på selve ryggen som i begynnelsen er meget bred. Etterhvert er det noe bratt, delvis luftig, men ikke utsatt. Ikke vanskelig. Den siste delen av ryggen før hammeren opp til Storsylen er skikkelig luftig, men igjen ikke utsatt eller vanskelig. Den siste hammeren opp til Storsylen kan klyves rett opp. Bruk litt tid så finner du lett de rette takene. (Kun få meter). Ikke rot ut på sidene, nei. Ned fra Storsylen skal du holde ryggen et bra stykke før du begynner å gå nedover. Hvis du begynner å redusere høyden for tidlig vil du bomme på rødmerkene. Atskillig mindre slitsomt å følge traseen til rødmerkene. (Tar på lårene nok nedover her uansett). Grei sti fra Syltjønna og til Nedalshytta, men laaangt på slutten av dagen. Jeg ville absolutt tatt med en god pannelykt da det begynner å bli mørkt om kveldene. (Jeg har trengt den hver gang) I følge GPS'en er turen ca 30km! Absolutt en anbefalelsesverdig kremtur. Det hadde vært artig om du kunne skrive noen ord her på forumet hva du synes om turen hvis det blir at du tar den.
  18. Jeg har etterhvert erfart at hansker nesten er uunværlig ved tinderangling uavhengig av årstid. Naken hud på kalde , delvis våte stener er ikke gøy. Jeg har prøvd med f.eks både kostbare goretex-hansker med lær i grepet og neoprenbaserte padlehansker. Goretexhanskene blir vel mest våte av svette og tørker først etter evigheter. Neoprenhanskene blir raskt våte,men på tross av dette holder fingerene seg halvveis varme, slik at det er til å leve med, og de tørker raskt. Imildertid er jeg ikke fornøyd med noen av alternativene. Hanskene bør også være så tynne at de er egnet til klyving. Har noen gjort gode erfaringer med en spesiell type hansker? Noe anbefalelsesverdig?
  19. Takk for prompte svar, både visuelt og verbalt. Hvis været bli bra, blir det nok tur, ja. Hvor lang tid bør man påberegne hvis man går relativt langsomt standardruta fra bilveien?
  20. Vurderer evt. prøve meg på Store Austanbotntind til helga. Vet noen om hvordan det er ligger an med den problematiske snøfonna mot toppen. (Bortsmeltet?) Er det nødvendig å ta med med stegjern/isøks.
  21. Har hatt lyst til å gå Trollatraversen (Skarsfjell-Trolla-etc (Innerdalen)). Lurer på om det er kurant å ta turen alene? Skarpklatring eller klyving? Rapeller? Vanskelige partier? Tidsbruk? (Vistnok tidkrevende). Behov for sikringsmidler?
  22. Har hatt lyst til å gå Trollatraversen (Skarsfjell-Trolla-etc (Innerdalen)). Lurer på om det er kurant å ta turen alene? Skarpklatring eller klyving? Rapeller? Vanskelige partier? Tidsbruk? (Vistnok tidkrevende). Behov for sikringsmidler?
  23. Er det lett å finne godt drikkevann på den omtalte ruten? Hvordan er gåtur-forholdene (snøforholdene) pr dags dato? Begynner det å bli egnet for toppturer i Rondane?
  24. Når på vinteren (våren) er det best egnet å dra på topptur med ski i Rondane? Åpne tilfartsveier?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.