Gå til innhold
 • Bli medlem

Montarc

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  47
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Montarc

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen som har enda mer oppdatert info om veien er åpen helt til Nedalshytta? Forholdene kan etterhvert bli perfekte for bl.a å gå ryggtraversen relativt bekvemt og raskt. Går man tidlig på morgenen bærer snøen over ryggen godt og med en plastpose under baken gjøres den ellers slitsomme turen fra Syltoppen og ned til Syltjønna unna på 15 min. Det bør imidlertid ikke være for mye snø på myrene, nei.
 2. Selve helikopterutrykningen i seg selv er ikke så dyr. Det som koster er den faste beredskapen, det fastlønnede personellet og det faste vedlikeholdet. Ekstrakostnader ved utrykning utgjøres vel grovt forenklet hovedsaklig av drivstoffutgifter. (Den faste beredskapen må vi uansett ha) Ofte kjeder personellet seg og sjeleglade når det endelig skjer noe, slik at de kan rykke ut og få vedlikeholdt sin kompetanse/ferdigheter. Forøvrig kunne det kanskje vært artig å opprette en tråd hvor folk kan skrive om situasjoner hvor de har måttet få assistanse fra f.eks helikopter eller annen rednin
 3. Med det siste bildet "passet kartet med terrenget",ja.
 4. Jeg klarer ikke orientere meg på bildet. Hva er toppen til høyre bak i bildet? Hvis Morka-Koldedalen er nede til venstre, hvor er i såfall Hjelledalstind? Hva er vannet/sjøen i bakgrunnen?
 5. Dette hørtes virkelig drøyt ut, ja. Ikke minst situasjonen tatt i betraktning. Misforståelser ute å går? Eller ønsker man å "motivere" folk til å bo innendørs inkl mer profitt?
 6. Skavlen på toppen hørtes skummel ut. Er det noen "triks" for best å komme seg over eller forbi? Hvor langt er det å gå fra der hvor veien er sperret til der hvor T-stien går innover mot Uranostind/Urdedalsvatnet? Kan man evt sykle hvis man kommer seg over evt. snøfonn som sperrer veien? Retter ellers en foreløpig hjertelig takk til alle som har respondert på min forespørsel.
 7. Vet noen hvordan forholdene er for tur til fots opp sørryggen til Uranostind. Hvordan er forholdene ned igjen vestflanken nord for toppen (Ned til Urdadalsvatnet)?. Er det fortsatt snø igjen som man kan "surfe" ned på og spare krefter? Stor vannføring i bekker som må krysses? Kjenner noen til forholdene på Falkbreen, med tanke på bestigning av Falketind via "pionerruta" Hvordan er anleggsveien innover Koldedalen. Åpen? Til bommen? Helt inn?
 8. Takk til Trond Erik for fint inntegnede navn på kartet over Sylane. Google bildet var heller ikke dumt.
 9. Kan noen avmerke på bildet fra Kristian_IV hvor eksempelvis storsylen, storsola og ikke minst syltjønna ligger. Selve "komplekset" virker da kjent med sin halvmåne/hesteskoform, men har likevel litt vansker med orienteringen.
 10. Fikk du noe inntrykk av hvordan det var å bevege seg bortover ryggen mot Storsylen på turene dine? Snødekket eller bar rygg?
 11. Tja Vi får se hva det blir til. Det blir langt å ta med alpinski dit.
 12. Takk for grei respons på spørsmål om forholdene i Sylane. Blir vel neppe noen tur på meg i høst. Er det noen som vet hvordan det vinterstid vil være å kjøre ned ura fra syltoppen og ned til Syltjønna. (Evt hvor greit er det å komme seg opp). Rasfare?
 13. Har noen oppdatert info på forhold i Sylane for tiden (Syltopp, Syltravers). Snø? Is? Har ikke blitt noen Syltravers på meg hittil i år, men håper fortsatt å rekke det, såfremt det ikke innebærer kilometervis med isglasert fjellrygg.
 14. Varder er vel ofte et greit hjelpemiddel for å finne veien ned igjen i vanskelige partier. På mer sjeldne ruter er jo derfor vardene bygd slik at man lettere ser dem ovenfra enn nedenfra. Kan være veldig tidsbesparende å gå etter disse på veien ned. Jeg synes det er kjipt hvis noen med en slags fjellfilosofisk begrunnelse skal rive ned slike ofte svært små og lite iøyenfallende varder og således medføre at en eller anne stakkars jævel ikke rekker å komme seg ned igjen fra en bratt steinur før høstkveldsmørket setter inn.
 15. Så ut som en flott, spennende tur. Hvor lang tid brukte dere totalt? (Og f.eks fra Geite til Saksi?) Har du noe bilde som viser svaet opp mot toppkrona og opptaket til selve toppen? Andre vanskeligheter underveis? (Hvor var det ønskelig med isøks?)
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.