Gå til innhold

Trond Erik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  332
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Trond Erik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Det virker som samtlige betjente turisthytter er stengt denne helga (Gjendesheim, Krossbu, Leirvassbu, Spiterstulen og Juvasshytta). Bessheim og (formodentlig) Turtagrø er åpne, men vet ikke om Besseggen er grei å gå så tidlig i år eller om det er egnete toppturer i Turtagrø-området så tidlig. Noen forslag?
 2. Hei, Dette blir min første post siden 2009 (!). Uansett, jeg får besøk av en venn fra Nederland. Vi skal ,øtes på Otta nå på fredag, overnatte et sted, og så ta oss en dagstur på lørdag. Jeg innser nå at det meste (alle?) av betjente tursthytter ikke har åpnet ennå. Kan dere foreslå et overnattingssted og en tur (helst en fin topptur) som lar seg gjennomføre så tidlig på sesongen? PS: Nyyydelig layout og generel overhaling av forumet. Godt jobba!
 3. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  Hehe. For fotografier tror jeg Photoshop er det mest fornuftige fra Adobe, dét er det egentlig liten tvil om. Men når det er snakk om å lage grafikk, altså tegne der et foto ikke er utgangspunktet, tror jeg de fleste velger Illustrator (av Adobe-programmene). Ja, de logoene jeg har lagt er utelukkende laget i Illustrator.
 4. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  Dette er jeg også usikker på . Men jeg lar ikke usikkerhet stoppe meg fra å uttale meg!: Jeg tror Adobe Illustrator er mer ideell for tegning av grafikk enn Adobe Photoshop som er utviklet for fotobehandling. Jeg tror derfor at de fleste som driver med grafisk design, inkludert logo-mekking, vil velge Illustrator. Adobe sier selv om Photoshop: " the ultimate playground for bringing out the best in your digital images and transforming them into anything you can imagine" og om Illustrator: "a comprehensive vector graphics environment (...) that invite you to explore more efficient ways to design". Se for øvrig: http://desktoppub.about.com/cs/software/f/logo_software.htm
 5. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  Jau, men jeg tror ikke layers-konseptet er unikt for Photoshop (eller Illustrator). Det som derimot kan være unikt er andre elementer i hvordan deres proprietære formater leses. Derfor kan det være dumt å bare spare på en PSD-fil, for den kan man få problemer med å jobbe videre med om 10 år. Det beste vil være å spare på en EPS (óg ev en PSD-fil dersom grafikken ble laget i Photoshop, eller en ai-fil dersom det var Illustrator, etc). Det jeg vil fraråde er å bare ta vare på en bitmap-fil, uansett om den er aldri så stor.
 6. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  Jeg er langfra en ekspert på dette, men tror dette problemet kun gjelder når grafikken lages i Photoshop og i deres proprietære format PSD. PSD-filer vil uansett ikke være kompatible med andre vektor-program. Det beste er å lage logoen i et format som kan deles mellom forskjellige vektor-program (slik at man om 10 år kan pusse på logoen selv om Adobe har gått konkurs). Men jeg er ingen ekspert.
 7. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  En ren generell kommentar fra meg: Alle forslagene mine er laget som vektorgrafikk i Adobe Illustrator i .ai-formatet. De er så konvertert til .jpg elns for å kunne vises her på forumet. Selv om store bitmap-bilder stort sett viol gå greit er det min erfaring at ved utprinting blir det hakkete. Da er vektor best (samt når man skal skalere bildet). Dersom dere velger ny logo vil jeg sterkt anbefale at dere satser på vektor fra starten av for å unngå problemer senere.
 8. Da vil jeg gjerne benytte anledningen til å takke dere for arbeidet dere la ned i sidene. Jeg har hatt mye glede av www.etojm.com og har satt stor pris på innsatsen deres!
 9. Interessant artikkel i siste utgave av Nature ("Unnatural selection" av Nils Chr. Stenseth og Erin S. Dunlop). Forskerne har sammenlignet de studier som finnes på jakt og hvilke genetiske konsekvenser jakt kan ha for dyr. Noen utdrag (beklager at jeg ikke oversetter): "Harvesting by humans exerts tremendous pressure on wild populations, resulting in both ecological and evolutionary change." "The recorded rates of change in harvested populations were astonishingly high, outpacing changes arising from natural agents by 300% and those from other anthropogenic causes by 50%. The changes were both rapid and dramatic in magnitude: declines in morphological traits (such as body size) averaged about 20%, and shifts in life-history traits (such as reproductive age) averaged nearly 25%." "Natural mortality rates of young or small individuals are usually much higher than for old or large individuals, for example because predators are often limited by the size of their gape. Human predators are different, usually preferring to hunt and capture large prey for sport, profit or sustenance. Mortality from trawl fishing increases with a fish’s body size because the smallest fish can escape through the trawl mesh. Similarly, many recreational fisheries have size limits that ban the taking of small individuals, and trophy hunters often preferentially target large game with, for example, impressive antlers." "One implication of this study1 is that natural-resource management should include consideration of evolutionary responses to fishing and hunting. (...) Nonetheless, a precautionary approach13 requires that management strategies be designed under the assumption that harvesting-induced evolution might occur. The potential costs of ignoring that possibility are severe — most notably, the resulting changes may be difficult or impossible to reverse." Med andre ord: Jakt kan medføre store problemer når det brukes i stedet for rovdyr for å skjøtte bestander av dyr.
 10. Trond Erik

  Besseggen og bæremeis

  Kø? Dersom du med kø mener enn viss sannsynlighet for å kontinuerlig ha mennesker innen synsrekkevidde så kan jeg være enig. Men nå er det ikke sånn at alle mennesker ser det på dette som en vederstyggelighet. Du har vel problemer med å forstå at folk skal opp på Storen også da? Jeg kan godt forstå at folk vil gå Besseggen. Det er en virkelig flott tur med lett adkomst.
 11. Trond Erik

  Sylane, syltraversen - snøforhold?

  Har forsøkt, selv om det blir litt upresist pga vinkel og skyggeeffekter. Syltjønna vises ikke, men er omtrent der jeg har merket av. Storsylen mener jeg vises som den markante spissen. De øvrige toppene blir ca-plasseringer. Sjøene kommer tydelig frem, Nedalshytta burde være ganske presis plassert. Dette bildet fra Google Earth viser massivet sett mer sørfra.
 12. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  Endret på det forrige innlegget mitt og la til nr. 23 etter at du skrev dette, med andre ord var din favoritt nr. 22.
 13. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  Nå tror jeg at jeg gir meg innti ev flere konstruktive forslag kommer.
 14. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  I og med at de er stort sett små variasjoner over samme tema er det nok vanskelig, ja . Tusen takk for ros
 15. Trond Erik

  Forslag til ny logo for forumet

  Dum-di-dum.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.