Gå til innhold

dogsoldier

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Til ettertanke Neste tur blir det nok innkjøp av GPS, og 1:50 000 kart. Det er langt i fra optimalt å gå på 1:100 000 kart. Spesielt de første dagene overvurderte vi tilbakelagt distanse på dette kartet. GPS-en kunne vært greit for å sjekke hvor i løypa vi var i periodene med “white-out”, eller i en eventuell nødssituasjon. Vi skulle nok også hatt med oss flere typer skismurning. Hadde det ikke vært for all nysnøen hadde nok de to boksene vi tok med både vært oppbrukt og til tider vært av feil type. Vi burde også hatt med oss klister og glider, noe som også var meningen, men som av en eller annen grunn ikke kom med i sekken. Tatt i betrakting at dette er min første tur på smøreski, gikk det tross alt ganske greit De siste tingene jeg kan sette fingeren på er at gass ble litt slitsomt i kulden. Vi fikk ikke skikkelig guff på flammen de første dagene, før vi ble flinkere til å varme opp gassbeholderene enten på kropp eller i soveposen. Multifuel med flytende brensel blir nok med på neste vinter tur. Siste punktet er å ikke stole på temperaturen som er oppgitt på soveposen. Jeg valgte den mellomste soveposen jeg har, som sier at den skal fungere komfortabelt ned til –4 grader, og kan brukes helt ned til –14. Vel, det er herved vedtatt at dette er en løyn, da jeg frøs hver natt i denne soveposen. Til og med når jeg lå med fleecejakke på, og fjellduken over posen våknet jeg i 4 tiden på natten kald som F. Alt i alt var det en fantastisk tur som bydde på det meste av vær fjellet har å tilby. Vi la ut på denne turen uten å ha gått på ski de siste 10-12 årene, så det trenger ikke være en forutsetning å være god på ski for å gå over vidda. Erfaring fra teltliv og det å være ute i kaldt vær er nok en stor fordel allikevel. Skjemaet vi hadde lagt opp viste seg å bli litt for tøft med de forholdene vi fikk. Skulle vi gjort det igjen ville vi nok lagt opp til å bruke en ekstra dag, og dermed fått litt mer tid til andre ting enn bare å gå, sove og spise..
 2. Varming av gassen på kropp og i soveposen fungerte ypperlig. Tror allikevel at neste gang jeg kjøper brenner så blir det en type som både kan gå på gass og flytende. Da får en vel det beste av to verdener ved at en kan kjøre gass om sommeren og flytende på vinteren.
 3. Da var vi hjemme igjen. Det er lagt ut bilder her: http://my.opera.com/borge-ostrem/albums/show.dml?id=2584441 Uheldigvis så røk batteriet på kameraet etter kun 2 dager, det er dermed ikke bilder fra hele turen Men godværet var på de første dagene uansett, så helt krise var det ikke. Selv om vi mistet noen fine øyeblikk som burde vært fanget med kamera, spesielt ned dalføret mot Røldal. Jeg har også skrevet litt mer om turen på blogen min: http://my.opera.com/borge-ostrem/blog/2010/03/27/hardangervidda-basecamp-dag-1 Her er et utdrag: Buss- og togturen via Bergen er eneldig unnagjort. Vi ankom Finse 18:15 som planlagt. Hurra for NSB På Finsehytta ble det en siste sjekk av utstyret, fylling av vann i Camelbacker, smøring av ski også bar det rett.... i baren Vi nøt solnedgangen på terrassen med hver sitt glass øl (ok, det ble Cpt. Morgan og Cola på meg..). Ca klokken 20:00 la vi ut mot Kjendebu. Været var fantastisk, fullmåne, kaldt og vindstille!! Det ble kun noen få kilometer sørover før vi slo leir i 22:00 tiden. En utrolig bra start på turen! Vi var ikke fremme før torsdag 1. april, så turen ble 1 dag lenger enn antatt. Mest pga mye løssnø som gjorde turen noe tyngre enn først antatt.
 4. I morgen braker det løs. Vi starter 0845 i Stavanger, og tar Kystbussen opp til Bergen. Videre tar vi tog opp til Finse. Satser på å oppdatere blogen min underveis: http://my.opera.com/borge-ostrem/blog/2010/03/26/hardangervidda-fra-finse-til-haukeliseter-ferdig-pakket Her har jeg også lagt ut pakkliste. Kommer nok også til å legge inn litt mer tekst her etter at vi kommer hjem igjen. Er spent på forholdene, i og med at det har vært en snøfattig vinter over hele landet. Men det ser ut som om vi er relativt heldige med været denne uken. Litt snø, lite vind og noen få minusgrader. Vi er tre mann som klemmer oss inn i et 3-manns telt.
 5. Lovet pakkliste etter turen, men hadde trøbbel med å finne den igjen. Driver nå å planlegger en tur på ski over Hardangervidda, fra Finse til Gullingen, og kom tilfeldigvis over pakklisten. Den er ikke helt komplett, men de viktigste tingene er med. 1. Dagstursekk 2. Vannflasker 3. Camelback - vannbeholder 4. Samekniv 5. Leatherman 6. Lykt 7. Hodelykt 8. Batterier 9. Lighter 10. Fyrstikker 11. Jokkastikke - "flint" 12. Kart 13. Kompass 14. Kartmappe 15. Kikkert 16. Toalettpapir 17. Våtservietter 18. Solkrem 19. Solbriller 20. Myggolje 21. Førstehjelpsskrin 22. Gnagsårplaster 23. Sportstape 24. Jervenduk/fjellduk 25. Soveposer 26. Liggeunderlag - oppblåsbart 27. Sitteunderlag 28. Puter - oppblåsbare 29. Termos 30. Gass ca 600g (brukte kun beskjedne mengder av dette) 31. Brenner - Primus Easy Fuel 32. Kokekar, panne og tekoker 33. Bestikk 34. Ytterjakker / bukser 35. Shorts 36. Strømper – flere par 37. Undertøy 38. T-skjorter 39. Tannkost 40. Tannkrem 41. Såpe 42. After Sun 43. Talkum Mat: o Havregryn (4 porsjoner) o Rett i koppen o Risgrøt (4 porsjoner) o Tørrmelk o Eggnudler o Smør o Brød 2 stk o Kaviar o Sjokoladepålegg o Rosiner o Kanel o Spagetti o Potetmos o Kavring o New energy o Knekkebrød o Tørket kjøtt o 2 middager, REAL o Nøtter o Tørket frukt o Sjokolade o Kakao o Kjeks o Cafe Latte o Tunfisk o Tapas kjeks o Supper x8 Sekkene ble som resultat av dette 16kg, og 27kg. Skulle vi gått igjen så hadde vi droppa litt mat og hatt med mindre klær.
 6. Hei, Vi er 3 stk som skal legge ut på en 4 dagers telttur i påsken. Jeg har en Primus EasyFuel som går på gass, som jeg har vært meget fornøyd med, men har dog aldri testet denne i temperaturer under 2-3 grader. 1. Vil den klare seg i inntil 8-10 minusgrader? Har lest noen her inne som sier det er mulig å forvarme bøylen på denne, for å gjøre det lettere å få den i gang når det er kaldt... 2. Hvordan forvarme denne? 3. Under hvilke temperaturer er dette aktuelt?
 7. Helt i orden, forteller bare om mine erfaringer. Generelt sett så har jeg bra inntrykk av hyttene jeg også.
 8. Dette er ruten vi følgte: http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Route+44%2FHillev%C3%A5gsveien&daddr=Route+7%2FHallingdalsveien+to:61.833209,8.568878&hl=en&geocode=FVp5gwMdkqJXAA%3BFdgmngMdtGOIAA%3B&mra=mi&mrcr=1&mrsp=2&sz=9&sll=61.659899,8.599548&sspn=1.066558,2.48291&ie=UTF8&ll=61.601172,7.278442&spn=2.137393,4.96582&z=8 Vi valgte denne ruta pga GPS-en sa at det var den korteste. Veien kunne vært av bedre kvalitet, og jeg ville muligens kjørt E16 via Bergen hvis jeg skulle gjort det igjen (ikke at jeg vet hvilken stand E16 er i...).
 9. Det var da bare 2 av dagene vi lå ved turisthytter også. I utgangspunktet skulle vi ikke innom hytter i det hele tatt, men været tatt i betraktning, samt det faktum at vi møtte et hyggelig par som fikk oss til å legge om ruten midtveis for å slå følge, gjorde at vi endret planene. Er det virkelig for mye forlangt å få tørke skoene mens en sitter inne å drikker kaffe? Dette var iallfall null problem på Skogadalsbøen som var den andre hytta vi betalte for å benytte.
 10. Vi betalte da for både teltplass og dusj, samt andre varer. Totalt la vi igjen nok penger til å kunne bo på de rimeligste rommene på hytta, så det var definitivt ikke pengene det stod på. Men vi ønsket å bo i telt som planlagt, ikke legge oss inn på et rom bare for å kunne starte med tørre sko dagen derpå. Og en strategi om å tørke sko i de forholdene som var blir tullprat. Lykke til med å tørke fjellsko i 4 grader og 40mm regn. Du kan si hva du vil om våte teltere, men dette var slett service!
 11. Ang. tørkerommet tror jeg nok dette var for å motivere oss til å betale for å ligge inne, da de hadde mye ledig kapasitet. Tørkerommene var ganske fulle, men ikke så ille at det ikke var plass til 2 par sko! Når det gjelder ting vi hadde pakket for mye var det for min del en fleecejakke (jeg hadde også med meg en fleecegenser som ble flittig brukt), 2 sett ull/superundertøy hvor jeg bare brukte ett av settene. Hadde også med meg 2 T-skjorter og en shorts, disse ble det naturligvis ikke bruk for da det regnet og var 3-10 grader stort sett hele turen. Dama hadde med seg 3 par sokker, kunne vel strengt tatt klart seg med 2 og ekstra sports BH som heller ikke ble brukt. Hadde også med oss to lykter, en lommelykt og en hodelykt, men det ble vel strengt tatt aldri skikkelig mørkt, hadde holdet med hodelykt til bruk inne i teltet. Vi hadde også beregnet for mye mat, kanskje forde de 2 brødene vi hadde med oss rakk litt lenger enn først antatt. Følgende var savnet: Skokrem/imprignering. Mer sjokolade Sandaler kunne vi også hatt bruk for både ved kryssing av elver og til bruk mens vi lånte tørkerom ved hyttene. Komplett pakkliste har jeg ikke tilgjengelig nå, men kan se om jeg får postet den i løpet av helga.
 12. Var i Jotunheimen en liten uke sammen med dama, bilder og en liten logg kan finnes her: http://my.opera.com/borge-ostrem/blog/jotunheimen-dag-1-transport PS! Loggen er delt inn i 6 dager, med et lite kart over ruta til slutt.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.