Gå til innhold

bekkeslusken

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bekkeslusken

 • Bursdag 10. juli 1962

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fluefiske,naturvern,hund, tur sommer og vinter
 • Sted
  Jevnaker

Nylige profilbesøk

494 profilvisninger
 1. Hei .Takk for mange og gode svar. Jeg går på en diett som er satt opp av ernæringsfysiolog og lege. Problemet er at selv om væskeinntaket er etter forholdene. (varmt nok de siste dagene), føler jeg at jeg "går tom" . Har hatt med matpakke på turene, da jeg har faste spisetider som må følges, og jeg har jo fettreserver så det monner (foreløpig ) men alikevel har jeg følt meg helt utbrent de siste kilometerne. Føler også at lengden på turene er tilpasset formen min. Før hev jeg innpå noen raske karbohydrater i form av sjokolade ,tørket frukt o.l. ;men det er jo ikke gunstig for en som skal krympe vekta så mye som målet mitt er.
 2. Er av medisinske årsaker på en diett på 1500 kalorier daglig. Går en del dagsturer i Nordmarka. Har i det siste besøkt de fleste "toppene" på over 700 meter. Har tenkt å prøve meg på turer over 2-3 dager og i den forbindelse lurer jeg på hvordan man regner ut energi inntak/ forbruk på en best mulig måte. Regner med at det finnes apper ,men er lite bevandret i dette. Pga helsa (fikk slag i 2011 og er 25 kg tyngre enn den gang)skal jeg også unngå sukker og mettet fett i størst mulig grad og tar gjerne i mot tips angående "sunt drivstoff). Har mye fett og ta av på kroppen ,men regner med at kroppen trenger påfyll ved belastning allikevel. Tips mottas.
 3. Gammel tråd ,men skal man ha all round bolig er telt å anbefale. Viktige ting vinterstid er god duk, gode sømmer ,god ventilasjon og glidelåser som ikke hekter seg opp/blir utsatt for vann. I fjellet og vindutsatte flater er det gambling med liv og helse og bruke enstangslavvo. På den annen side har jeg en billig lavvo 4-6 som jeg bruker på mc treff og mc turer vinterstid, men da kun i skogen. Veksler mellom å bruke parafinovn fra Jula og Frisports "krylling" vedovn . Trivselfaktoren i varm lavvo er hakket høyere enn i telt med en bråkete omnifuel som fyres hver gang man skal ut av posen. Fyrer aldri når jeg sover,hverken med ved eler fritidsparafin.
 4. En litt snodig tråd,synes jeg ,da man vi alle heldigvis er forskjellige. Hvis man som har som utgangspunkt å gjennomføre flest mulig toppturer i løpet av et år ,eller bevege seg i terreng uten stier,er det vel greit å tenke gram. Og noen har rett og slett fancy utstyr som en del av hobbyen.Og for all del:dem om det. Selv tilhører jeg nok den typen som liker å ha en komfortabel basecamp,og ha det som utgangspunkt for opplevelsene,men da jeg som fluefisker, ofte liker og følge bekker og elver som ligger i veldig ulendt terreng, må jeg ofte minimalisere på det som kan minimaliseres for at turen i det hele tatt skal la seg gjennomføre. Jeg kjører motorsykkel hele året, og på vinteren fyller jeg sidevogna med lavvo, parafinovn , 10 liter fritidsparafin, campingstol mm .nettop for å kose meg. På mine fisketurer med fast base,er det god mat ,whisky, rødvin mm som er greia... Skal jeg en kveldstur i elva pakker jeg en altfor stor kaffekjele ned i min Bergans sekk fra 50 tallet,selv om ungene sier de er flaue fordi jeg bruker den.Så det viktigste er vel å kose seg uansett om man bærer tungt eller superlett, det viktigste er vel å trives med det man gjør. Og meg bekjent ,så er vel interessen frivillig?
 5. Hei. Jeg har et Nanok Domus Duo telt av den første typen m stort fortelt. Dette teltet har jo i følge tester noen barnesykdommer. Selv er jeg fornøyd med teltet, da det stort sett blir brukt i Nordmarka hvor det er husvære for meg og bikkja. Vinterstid er det derimot et problem at glidelåsen i inngangspartiet på forteltet enkelte ganger fryser pga kondens. Det ser ut som om regnklaffen over glidelåsen holder regn ute og kondens inne. Er det noen som har erfaring med hvordan man unngår dette? Metoder /produkter mm?
 6. Har gamle modellen av Nanok Domus Duo og er kjempefornøyd. Hadde litt problem med glidelåsen på forteltsåpningen (iset ved væromslag), men dette blei ordnet ved å gni inn glidelåsen med en starinlys stump. Har lest om stangkopper som løsner,men ikke hatt noe problem med dette selv. Jeg bruker dette teltet vinterstid i marka, men har ikke prøvd det i fjellet. Sommerstid bruker jeg Bergans trillemarka 2 som tidligere nevnt, men dette er kun fordi det er litt mindre, og dermed lettere å sette opp i ulendt terreng. Fornøyd med begge, men ikke prøvd noen av de i kraftig vind/storm.
 7. Har Bergans trillemarka 2. Et telt som er perfekt vår sommer og høst for EN person. Har brukt mitt i fire år og synes jeg fikk veldig mye for pengene. Lite fortelt med lav takhøyde gjør det imidlertid skummelt eller direkte farlig med bruk av primus. Har brukt gasslykt til oppvarming på høsten , noe som fungerer meget bra i et så lite telt. Teltet virker etter min erfaring solid og velprodusert og er et perfekt 3 sesongstelt for en person . Vinterstid bruker jeg et Nanok telt med plass for fyring/matlaging.
 8. Har to "billigtelt",da det stort sett blir turer i nordre del av Nordmarka. Bergans Trillemarka 2 til sommerbruk og Nanok Domus Duo på vinteren.Små telt, men helt greie for meg ,da det stort sett er meg og bikkja.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.