Gå til innhold
 • Bli medlem

Sbente

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har venner som har prøvd både Breidablikk og Kongsvold og erfaringen de har gjordt seg, gjorde at jeg valgte Breidablikk og har ikke angret på det. De bærer godt i løssnø, lette å svinge. Opplever at jeg har god kontroll på skiene selv med en trekkvillig hund foran.
 2. Hvorfor lettpakke???? Kan være mange grunner til det. Behøver ikke bare være ønske om se hvor langt ned i vekt en kan komme. Dårlig helse kan være en annen grunn til at en ikke kan bære for tungt. Ønske om å nyte naturen rundt seg uten behøve å konsentrere seg om hvor en setter bena pga at vekta av sekken gjør en ustø. For min del så har jeg etter mange år fått øynene opp for hvor fint det er å være på tur, og skal jeg nyte turen er det viktig for meg at jeg ikke bærer for tungt. Med det til følge, er noe av utstyret byttet ut med lettere alternativer uten at det går på bekostning av s
 3. Jeg har LW og elsker liggeunderlaget. Er noen cm kortere enn deg og noen kg lettere. Har smalere underlag, men velger LW på tur Sover nok litt urolig og har av den grunn lett for å bli liggende utenfor de smale underlagene, Har fortsatt til gode å gjøre det når jeg bruker LW. Liker ikke å bære for tungt, men den ekstra vekta på LW bærer jeg med glede ettersom komforten når jeg legger meg for kvelden har økt mange hakk etter anskaffelse.
 4. Helsport Rondane 3 - er noen år gammelt Frisport Extrem 4 lavvo - brukes på vinteren når det er føre for pulk.. Helsport Lavvolight nyinnkjøpt. Gleder meg til å bruke det på sommeren. Magasinets tarp 3x4m - utenom myggsesongen og vekta spiller en rolle.
 5. Dette er jeg spent på hvordan fungerer. Har selv ei schæfertispe som er med på tur. Kan ikke si at hun bidrar med særlig ekstra varme der hun ligger i fotenden. Derimot har hun lagt sin elsk på Jerven Hunter duken og bruker den som liggeunderlag selv om hun har dekken på seg. Når det gjelder Downmat tror jeg ikke du behøver å bekymre deg. Har 9 cm LW som hun tråkker oppå uten at det har gått hull. Passer på å klippe klør noen dager før tur slik at de ikke er skarpe, men avrundet.
 6. Quilt kan absolutt være noe å prøve. Er litt skeptisk til bruk av dampsperre da jeg er redd det blir veldig klamt, men om Børge Ousland bruker det så burde det fungere for andre oxo. Har hørt flere som har samme problemet med bruk av Grevling derfor sunn skepsis. @RAS når jeg brukte teltet så var det kondens fra duken som var problemet. I lavvoen er det kondens i selve posen som er problemet. Sjekket ut TYIN exp5 på XXL og den var stor og kompakt. Hvordan legger den seg rundt kroppen når det er så mye fyll i den?
 7. Er dessverre ikke mulig å lufte bedre. Synes jeg ser 40 kg schæfer på tur ut gjennom inngangen etter at hun har tatt seg en runde rundt lavvostanga. Nå slipper jeg å binde henne, da hun ikke stikker ut. Men det spørs om ikke fristelsen blir for stor til å ta seg en runde på egen hånd om døra står åpen
 8. Hva slags dampsperre tenker du på? Har bunnduk, men er litt skeptisk til fyring inne i lavvoen. Har en Frisport extrem 4 og synes den blir litt liten for å fyre i. Skal sjekke ut Tyin exp 5 oxo. Koster jo ikke all verden. Takk for mange fine svar. Greit å få tips av dere som har mer erfaring enn meg.
 9. Bruker pulk på vinterturene, så vekt er ikke noe stort problem. Spørs om jeg må gå til innkjøp av ny vintersovepose i syntet og la dunposen kun bli med på turer hvor det er spådd stabilt kaldt vintervær. Noen som har tips om sovepose som utpreger seg for vinterbruk? Jeg er 170cm høy, normalvektig. Ingen frossenpinn, men vil ha en pose med glidelås og god halskrage.
 10. Fryser ikke, men liker ikke at posen blir fuktig. Temperaturen har vært fra minus 16 til plussgrader på samme tur. På den turen klappet posen sammen av fukt. Brukte telt og pga endring i været ble det mye kondens i teltet som dryppet ned på posen. I helga har det vært fra rundt null til minus 10 på natten. Er nøye med å ikke komme inn på lavvoduken og har god lufting - tror jeg da. Opplever at posen blir fuktig utenpå først og så trekker det seg inn i posen i løpet av dagen. Lar den ligge slik at den får luftet seg, men synes ikke det er nok. Har ikke forsøkt silk liner utenpå po
 11. Har den siste tiden fått øynene opp for vinterturer, men det er ikke like hyggelig å våkne og kjenne at det er kondens på posen. Posen er noen år gammel, men er en ren vinterpose med komfort temp på -25. Har forsøkt å bruke et vannavisende trekk utenpå, men pga kompresjon av duna opplever jeg at posen mister noe av sin isolasjonsevne. Trekket utenpå posen har ikke de samme vannavisende egenskaper som på poser en får kjøpt i dag, men jeg liker posen godt og sover godt uten å fryse. Turene er på 3-4 dager, så det er en fordel om posen holder alle nettene. Har DownMat 9LW liggeunderlag og so
 12. Har ei svart schæfertispe på snart 4 år. En ypperlig følgesven som elsker å være på tur. Bærer kløv om sommeren og er til god hjelp som trekkhund på vinteren. Stor, tung (40 kg) og sterk som en bjørn. Min beste venn, som forhåpentligvis skal blir en ressurs i redningstjenesten etter hvert.
 13. Sbente

  Tips til sele?

  Slenger meg på de som anbefaler sele fra Seleverkstedet. Har ei tispe på 40 kg og har prøvd flere typer seler, men det er trekkselen fra Seleverkstedet som er best. Prismessig er det ikke noe å si på. Kan fort bli dyrt om en skal prøve ut flere seler. Selv om det ser ut til at de passer bra i butikken, er det noe helt annet når hunden er i arbeid.
 14. Er fortsatt i tenkeboksen når det gjelder kjøp av telt. Har nok blitt bitt av grambasillen og ønsker et lett telt. Er det noen som ha erfaring med bruk av Helsport Fjellheimen superlight telt til vinterbruk? Turene er planlagt både til fjells og i skogen. På vinteren er det stort sett snakk om helgeturer, Vil prøve å få til en tur i måneden. Har noen gode erfaringer med andre telt, kom gjerne med dem Pris er jo også interessant. Greit om det ikke koster skjorta.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.