Gå til innhold
  • Bli medlem

Nidarosa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om Nidarosa

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Interests
    Langveisvandrer og lettere gramfiksert hulder i beste alder, glad i å sove i telt!
  • Sted
    Chester, UK

Nylige profilbesøk

703 profilvisninger
  1. Ikke noe problem, jeg er litt utstyrsnerd for tida fordi jeg har flere turer på tapetet og må slanke sekken i varierende grad avhengig av hva jeg forventer å trenge. Dessverre ble turen vår lagt på is denne gangen da turkameraten min ikke får tatt fem uker sammenhengende ferie i sommer, og vi har for øyeblikket prioritert å gå hele i en jafs heller enn å dele opp turen. Så vi prøver igjen neste år, og i mellomtida skal vi begynne på The Welsh Coast Path og jobbe oss sørover så langt vi kommer på to-tre uker. Samme utstyr, samme vekt i sekken - minus et kilo her og der etter litt finsliping på utstyrsliste - og samme plan om å ligge innomhus når det er ønskelig eller praktisk. Jeg har kjøpt meg en litt tyngre sovepose (1kg) fordi det viser seg at jeg fryser veldig lett og mye på natta, men til gjengjeld kan jeg da legge igjen silkeposen jeg trengte inni den gamle, fleecegenseren osv. Kjøpte en lett ullsinglett, for vi damer har visstnok en fysiologisk betinget tendens til å fryse på ryggen, og en ull-buff til hals/nakke/ører/bruke som lue. Det funket! Har også lett, oppblåsbart underlag som gjør alt mye varmere. En god natts søvn er gull verdt på lengre turer, og det er ikke så mange naturlige steder å ta seg en hviledag på på vei opp til Trondheim, så vi tenkte heller å ta det litt langsommere og med kortere etapper, også for å unngå slitasjeskader. Jeg vil veldig gjerne høre hvordan det går på turen deres, og hvis du har noen spm eller kommentarer eller hva som helst, så er det bare å ta kontakt på PM - jeg har ikke gitt opp tanken på Olavsleden. Jeg er fra Trondheim også, så det hadde vært ekstra spesielt å komme fram dit til fots. Lykke til, Linda
  2. Jeg og en venninne prøvde å gå Vestfoldleden som oppvarming og utstyrstest i fjor (2013) før planen var å gå Olavsleden fra Oslo til Trondheim i sommer (2014). Sekkene våre veide hhv 10 og 12 kg, og da hadde vi mer enn nok greier med oss: klesskift - mye ull! - heldekkende Altus regnponcho med pukkel til sekken (gamasjer under), hvert vårt lette telt, underlag, dunpose, gasspatron med liten brenner på, minikjel (vi kokte bare vann i kjelen for enkelhets skyld), hver vår kopp, spork og plastskål, vann, tørrmat osv. Satte oss ofte utenfor butikker og spiste, så vi slapp å bære på ting og kunne spise det vi hadde lyst på uten å tenke på hvor mye det veide. Det går fint an å få sekkene ned i vekt på den måten ved å legge igjen alt som ikke kan brukes til minst to ting. Enig i å dele på fellestingene, men på en så lang tur ville jeg heller hatt mitt eget telt enn å dele. Jeg har et Terra Nova Laser Competition 1 som veier under en kilo, og da er det jo ikke noe å tenke på. Vi er enige om å ligge innomhus når vi føler for det og i telt når vi føler for det eller må. Jeg ville også ha veid hver eneste ting og ført inn i regneark, rett og slett, så ser du umiddelbar virkning på totalvekten hver gang du fjerner en overflødig ting eller bytter noe mot noe annet. Men jeg ville ha begynt å trene med sekk nå med det samme, bare på korte turer til å begynne med, og også gå ut i regn og drittvær for å få en følelse av hvordan det er å bære tungt når det ikke engang er hyggelig å gå tur. Vi holdt på å regne bort, men med lette sekker og kaffepause i telt underveis, gikk det bra. Dere får sikkert en fantastisk pilegrimsferd! Men en advarsel - guidebøker. Let etter info på nett og sett sammen deres egen. Vi kjøpte de 'offisielle' to bøkene, en fra Tønsberg til Hamar og en fra Hamar til Trondheim, men glemte kardinalregelen for alle guidebøker: Sjekk utgivelsesdatoen! Den ruten vi skulle følge var merket opp for over ti år siden, og så merket på nytt og endret to år etter det - pluss at beskrivelsen ikke hang på greip og kartene var håndtegnet - og hadde vi ikke hatt GPS og sunn fornuft, kunne det gått riktig galt. Kanskje er ruten lenger nord mer brukt og mindre utsatt for endringer, men jeg kan ikke anbefale noen å prøve å gå Vestfoldleden slik den var på tidligsommeren i fjor. God tur!
  3. Jeg har brukt en Exped 8 liters pose til tørre/fuktige klær, og med litt luft i blir det en fin pute. Kan til og med trekke en buff over den til putetrekk!
  4. @Lompa - takk for svar, du har så evig rett, det Easton-teltet har blitt arkivert som sommertelt og skal få være med på korte overnattinger i Wales på sommeren, når vi vet at været skal være bra. Det er plass til to i det også, i motsetning til de andre. Når det gjelder Olavsleden står det mellom to stødigere og mer fjelltilpassede Vango-telt som skal prøves ut før de får bli med på langtur i Norge. Jeg brukte barduner til å spenne duken på Easton-teltet ut i stedet for ned, og da funket ventilasjonen bra, men det er ikke like forlokkende som tilfluktssted når det virkelig blåser og regner - for ikke å snakke om hvis det skulle begynne å snø ...Tror jeg stirret meg litt blind på kalenderen (sommer) og vekta (minst mulig) men med så mange fornuftige råd har jeg heldigvis bestemt meg for å bruke det tyngre, men tryggere. Skal bruke høsten til å teste ut telt i værharde Wales - og være oppmerksom på barduneringen også. Vango-teltene har såkalt Tension Band System som kan være smart i vind, men er i veien ellers. Må lære meg å bruke det også før jeg bestemmer meg. Men takk for innspill, det setter jeg veldig pris på!
  5. Det hadde sikkert ikke vært så dumt! Tror det er mange erfarne folk som er så vant til å gjøre ting på smarte måter at de glemmer at de oppdaget det for første gang en gang. Pluss at vi nybegynnere lærer underveis og kan hjelpe hverandre å slippe å prøve og feile så mye.
  6. Enig med deg, @ost, jeg forstår ikke hvorfor nasjonalitet skal være utslagsgivende her. Vango - og spesielt deres Force Ten-serie - har laget telt for skotske (les: værharde) forhold i flere tiår, og for meg er Storbritannia faktisk 'her i landet', så det er naturlig at jeg handler her. Det er minst like bra, og billigere også, og selv om jeg kanskje ikke har like mye turerfaring som enkelte andre, så har jeg i hvert fall lest meg opp på hva jeg trenger og kommet fram til hva jeg vil ha. Sist jeg var på telting i Norge, var det både varmt og kaldt og tørt og vått og langt og oppoverbakke, og reisefølget mitt hadde med et Helsport Ringstind superlight som både var vanskeligere å sette opp, var lavere på innsiden og hadde puslete plugger - pluss at det kostet mer enn dobbelt så mye som mitt, for omtrent samme vekt. Og jeg sov bedre, fordi jeg hadde bedre ventilasjon. Så jeg beholder heller begge teltene mine selv enn å kaste dem etter noen som helst. @Grimner, takk for råd, jeg har allerede oppgradert fra en tynn 2/3 lang oppblåsbar matte, hvor jeg i teorien skulle legge sitteunderlaget under føttene, til et som er lengre og i tillegg tykkere, og det ble uendelig mye varmere og mer behagelig. Og når jeg sov bedre på nettene, ble dagene bedre også. Jeg sparer heller på vekta ved å spise utenfor butikkene, feks, så jeg slipper å gå og bære på mer enn tørrmat - og da kan jeg kjøpe hva jeg vil og kose meg med også!
  7. Å, nei, er det sånn det begynner?? Jeg har allerede både en syntetisk og en dunsovepose, og prøver å ikke kjøpe en større sekk, fordi jeg bare kommer til å kjøpe mer greier og ha i den ... Har jeg havnet på enda et nettsted hvor folk aksepterer nerding, impulskjøp og ethvert argument for å skaffe seg flere og bedre ting? Jaja. Da er det vel for sent å kjempe imot. En får ta skikken dit en kommer! ;D
  8. Hm. Så den som telter mye, kan kanskje tillate seg å ha to telt? Et finværs og et ruskeværs? Hvis man er to, kan sikkert nettingen være nok selv om det blir kaldt, men når det er bare meg, vet jeg ikke om lufting/kondens/varme-regnestykket går opp. Får prøve å sette opp begge i hagen og alternere?
  9. Ja, det føles som jeg har bestemt meg nå, jeg trengte vel bare å høre noen andre komme med fornuftige argumenter og erfaringer (samboeren er mer interessert i fotball enn telt, og jeg argumenterer i ring, for å si det sånn). Har likevel en viss motstand mot å selge Easton med det samme, kjenner jeg, kanskje vente til våren, når folk begynner å samle seg nytt utstyr til ny sesong?
  10. @ost, glemte å si tusen takk for den lenken til modifisering av Nitro! Jeg ble inspirert til å gjøre noen små og reversible endringer på mitt Helium: flyttet TBS-bardunene som går gjennom innerdøra (!) til diagonale hjørner for å holde dem ute av veien når de ikke trengs og samtidig gjøre det det litt stødigere om enn på en annen måte. Den ene kan da brukes til å holde ytterdøra åpen helt ned til fotenden, som gjør åpningen betraktelig større - og gjør at jeg kan ligge inni teltet og se ut! Suksess! Lurer også på å knytte strikkene på innerteltet, som skal hektes over pluggene etter at ytterteltet er satt opp, fast til pluggfestene så alt flyr opp i én operasjon. Begynner å like det litt bedre nå.
  11. @Lindap - takk for innspill, det ante meg nok at bare nettingen ville bli litt i tynneste laget til en skikkelig og lang fjelltur. Dette med å sitte og glo ut mens jeg fremdeles er teknisk sett inni teltet, er vel bare noe jeg har fått for meg fordi jeg kunne gjøre det på Apexen. Skal man sitte og se ut, er det selvfølgelig enklest å faktisk være ute! Så det ser ut som det blir Heliumen som blir med på Olavsvandring, og så får jeg prøve å få solgt det andre. Eller kanskje jeg skal beholde det og bruke det neste gang jeg skal gå Caminoen i Spania på sensommeren ...?
  12. Har du et Scarp med hel innerduk, eller med netting? Jeg har som sagt et telt med bare netting innerst, og lurer på om det blir for kaldt og svakelig for fjellet om sommeren? Det slår meg at Helium vil være mye tryggere og varmere ly i regn og vind og kulde, men jeg har som sagt ingen erfaring med dette.
  13. @ost, hvis jeg hadde klart å smiske til meg et Nitro Lite, så hadde det vært helt fabelaktig! Dessverre måtte jeg velge et telt av 'similar spec and value' som Apex, og klarte å få et som kostet 50 pund mer, bare fordi jeg argumenterte for at det hadde samme hodehøyde. Så forresten da jeg leste gjennom min egen post igjen at det er bare tull å skaffe seg et telt som er for kort til å ligge i, hvor man tar borti veggene med soveposen, feks, så jeg tror jeg for øyeblikket har klart å døyve trangen til å kjøpe et nytt Apex. Helium er så uendelig mye større på innsiden! Så nå står det mellom det store og trygge Helium og det lettere, men i prinsippet énveggs Easton ... men i det kan man legge seg i bare myggnettingen på en fin sommerkveld, og sove under stjernene uten å bli bitt av mygg ... vanskelige valg ... @Tor Magnus, jeg har sett en del på Tarptents også, men det er meg bekjent ingen forhandlere her i UK, og jeg har uansett ikke råd til noe nytt før jeg har solgt et eller begge av de jeg har. Dessuten minner også Scarp mistenkelig om et Helium, og det har jeg jo allerede. Og jeg tror det er nettopp denne midtbuen som gjør at jeg ikke er så begeistret for det, for det blir en trang inngang og liten vestibyle.
  14. Takk for svar - det så også ut som et fabelaktig telt (og gjorde bare telthungeren min enda verre), men jeg har rett og slett ikke penger til det - da måtte jeg selge begge mine først, uten at det blir noe mynt i reisekassa! Easton-teltet mitt koster ca det samme som dette Nordisk-teltet, men det er jo brukt, og folk her i UK har ikke penger, så jeg er heldig om jeg får tilbake halvparten av det det er verdt. Jeg regner også med å kunne få ca 200 pund for Heliumen, som bare har vært oppslått i hagen. Men Nordisk-teltet du ga meg lenke til, minner veldig om Helium? Det er bare ikke stor åpning på det. Så jeg tolker posten din som en stemme for Helium ...
  15. Hei, erfarne fjellfolk og friluftsinteresserte! Jeg meldte meg inn her fordi jeg har blitt litt hekta på friskluft og lange, gjerne langsomme gåturer. I den anledning har jeg gått litt rundt her i UK, i fjor tok jeg Caminoen til Santiago og i år prøvde jeg meg på Vestfoldleden som oppvarming og utstyrstest før Olavsleden fra Oslo til Trondheim neste sommer. Jeg er ganske vektbevisst (når det gjelder sekken og innhold, i hvert fall ...) og begynner også å skjønne ting som at jeg har lett for å fryse på nettene, at jeg klarer meg lenge med tørrmat og bare trenger å koke vann underveis, osv. Men jeg har ett stort problem - jeg har to telt, og sikler etter et tredje, og aner ikke hva jeg skal gjøre! - Vango Apex som veier 1,7 kg - http://www.vango.co.uk/trekking/apex-200.html. Lett å sette opp, både inner- og yttertelt går opp samtidig, høyt nok til at man kan sitte oppreist, stor panoramaåpning med lite tak over, så man kan komme seg inn og ut med litt verdighet, og også sitte og se utover skog og hei selv om det småregner. Stødige materialer, vannsøyle på 5000. Men pga at det var kortere i liggelengden og dybden i høyeste punkt enn påstått på nettsiden, og jeg tok borti begge ender selv når jeg la meg diagonalt, ba jeg Vango om å få bytte det. De sa nei, så like før jeg dro, fant jeg et supertilbud på dette: - Easton Kilo 2P, som veier 1,2 kg - http://www.eastonmountainproducts.com/tent/kilo-tent.php. Halv kilo spart. Dette teltet har inngangen i den ene kortenden, og det er faktisk plass til to, så det er masse plass til én pluss sekk, og det er mer enn langt nok. Jeg kan sitte oppreist i dette også, og se utover hvis jeg bretter duken bakover, men innerteltet er laget av bare myggnetting, og det har vesentlig mindre vannsøyle, 1200. Jeg sov i det noen netter i sommer, og da jeg fant ut av ventilasjonen - det er ingen, så jeg må spenne langsidene ut i stedet for ned - ble det ingen kondens. Det er lett å sette opp, men innerteltet går opp først, og bunnen kan bli våt i ordentlig regn før jeg får på ytterduken. Som sommertelt er det uslåelig, men det er ikke to lag duk, så det kan bli kaldt om nettene, og i regn og vind på Dovre ...? Og så tilbød Vango seg likevel å bytte Apex-teltet i en annen modell: - Vango Helium 200, som veier 1,35 kg - http://www.vango.co.uk/force-ten/helium-200.html. Det er kjempestort inni, masse plass til meg og sekken, høyt nok på midten til at jeg kan sitte oppreist, men har en bitteliten åpning som går inn på skrå, så jeg ser ingenting når jeg er der inne og kan ikke sitte i åpningen og se ut. Det er et ordentlig enten-inne-eller-ute-telt, men til gjengjeld er det vindstabilt, vanntett (5000), forholdsvis lett osv. Så hvorfor klarer jeg ikke å bli begeistret for det? Jeg liker Easton-teltet fordi det er lett og jeg kan sitte og se ut, men det er potensielt kaldt. Jeg liker Apex-teltet fordi det har den store åpningen, men det er litt kort og også tyngst. Og så er det Helium-teltet, som jeg burde være kjempefornøyd med, men jeg føler meg litt innesperret i det. Og jeg trenger jo strengt tatt ikke to telt, tvert imot trenger jeg å selge et av dem for å få inn mer penger i reisekassen, og nå sitter jeg og ser på et Apex-telt igjen på ebay! Hjelp! Hvilket telt bør jeg selge, og hvilket bør jeg ta med meg på Olavsferd??
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.