Gå til innhold
  • Bli medlem

Nidarosa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nidarosa

  1. Ikke noe problem, jeg er litt utstyrsnerd for tida fordi jeg har flere turer på tapetet og må slanke sekken i varierende grad avhengig av hva jeg forventer å trenge. Dessverre ble turen vår lagt på is denne gangen da turkameraten min ikke får tatt fem uker sammenhengende ferie i sommer, og vi har for øyeblikket prioritert å gå hele i en jafs heller enn å dele opp turen. Så vi prøver igjen neste år, og i mellomtida skal vi begynne på The Welsh Coast Path og jobbe oss sørover så langt vi kommer på to-tre uker. Samme utstyr, samme vekt i sekken - minus et kilo her og der etter litt finsliping på utstyrsliste - og samme plan om å ligge innomhus når det er ønskelig eller praktisk. Jeg har kjøpt meg en litt tyngre sovepose (1kg) fordi det viser seg at jeg fryser veldig lett og mye på natta, men til gjengjeld kan jeg da legge igjen silkeposen jeg trengte inni den gamle, fleecegenseren osv. Kjøpte en lett ullsinglett, for vi damer har visstnok en fysiologisk betinget tendens til å fryse på ryggen, og en ull-buff til hals/nakke/ører/bruke som lue. Det funket! Har også lett, oppblåsbart underlag som gjør alt mye varmere. En god natts søvn er gull verdt på lengre turer, og det er ikke så mange naturlige steder å ta seg en hviledag på på vei opp til Trondheim, så vi tenkte heller å ta det litt langsommere og med kortere etapper, også for å unngå slitasjeskader. Jeg vil veldig gjerne høre hvordan det går på turen deres, og hvis du har noen spm eller kommentarer eller hva som helst, så er det bare å ta kontakt på PM - jeg har ikke gitt opp tanken på Olavsleden. Jeg er fra Trondheim også, så det hadde vært ekstra spesielt å komme fram dit til fots. Lykke til, Linda
  2. Jeg og en venninne prøvde å gå Vestfoldleden som oppvarming og utstyrstest i fjor (2013) før planen var å gå Olavsleden fra Oslo til Trondheim i sommer (2014). Sekkene våre veide hhv 10 og 12 kg, og da hadde vi mer enn nok greier med oss: klesskift - mye ull! - heldekkende Altus regnponcho med pukkel til sekken (gamasjer under), hvert vårt lette telt, underlag, dunpose, gasspatron med liten brenner på, minikjel (vi kokte bare vann i kjelen for enkelhets skyld), hver vår kopp, spork og plastskål, vann, tørrmat osv. Satte oss ofte utenfor butikker og spiste, så vi slapp å bære på ting og kunne spise det vi hadde lyst på uten å tenke på hvor mye det veide. Det går fint an å få sekkene ned i vekt på den måten ved å legge igjen alt som ikke kan brukes til minst to ting. Enig i å dele på fellestingene, men på en så lang tur ville jeg heller hatt mitt eget telt enn å dele. Jeg har et Terra Nova Laser Competition 1 som veier under en kilo, og da er det jo ikke noe å tenke på. Vi er enige om å ligge innomhus når vi føler for det og i telt når vi føler for det eller må. Jeg ville også ha veid hver eneste ting og ført inn i regneark, rett og slett, så ser du umiddelbar virkning på totalvekten hver gang du fjerner en overflødig ting eller bytter noe mot noe annet. Men jeg ville ha begynt å trene med sekk nå med det samme, bare på korte turer til å begynne med, og også gå ut i regn og drittvær for å få en følelse av hvordan det er å bære tungt når det ikke engang er hyggelig å gå tur. Vi holdt på å regne bort, men med lette sekker og kaffepause i telt underveis, gikk det bra. Dere får sikkert en fantastisk pilegrimsferd! Men en advarsel - guidebøker. Let etter info på nett og sett sammen deres egen. Vi kjøpte de 'offisielle' to bøkene, en fra Tønsberg til Hamar og en fra Hamar til Trondheim, men glemte kardinalregelen for alle guidebøker: Sjekk utgivelsesdatoen! Den ruten vi skulle følge var merket opp for over ti år siden, og så merket på nytt og endret to år etter det - pluss at beskrivelsen ikke hang på greip og kartene var håndtegnet - og hadde vi ikke hatt GPS og sunn fornuft, kunne det gått riktig galt. Kanskje er ruten lenger nord mer brukt og mindre utsatt for endringer, men jeg kan ikke anbefale noen å prøve å gå Vestfoldleden slik den var på tidligsommeren i fjor. God tur!
  3. Jeg har brukt en Exped 8 liters pose til tørre/fuktige klær, og med litt luft i blir det en fin pute. Kan til og med trekke en buff over den til putetrekk!
  4. @Lompa - takk for svar, du har så evig rett, det Easton-teltet har blitt arkivert som sommertelt og skal få være med på korte overnattinger i Wales på sommeren, når vi vet at været skal være bra. Det er plass til to i det også, i motsetning til de andre. Når det gjelder Olavsleden står det mellom to stødigere og mer fjelltilpassede Vango-telt som skal prøves ut før de får bli med på langtur i Norge. Jeg brukte barduner til å spenne duken på Easton-teltet ut i stedet for ned, og da funket ventilasjonen bra, men det er ikke like forlokkende som tilfluktssted når det virkelig blåser og regner - for ikke å snakke om hvis det skulle begynne å snø ...Tror jeg stirret meg litt blind på kalenderen (sommer) og vekta (minst mulig) men med så mange fornuftige råd har jeg heldigvis bestemt meg for å bruke det tyngre, men tryggere. Skal bruke høsten til å teste ut telt i værharde Wales - og være oppmerksom på barduneringen også. Vango-teltene har såkalt Tension Band System som kan være smart i vind, men er i veien ellers. Må lære meg å bruke det også før jeg bestemmer meg. Men takk for innspill, det setter jeg veldig pris på!
  5. Det hadde sikkert ikke vært så dumt! Tror det er mange erfarne folk som er så vant til å gjøre ting på smarte måter at de glemmer at de oppdaget det for første gang en gang. Pluss at vi nybegynnere lærer underveis og kan hjelpe hverandre å slippe å prøve og feile så mye.
  6. Enig med deg, @ost, jeg forstår ikke hvorfor nasjonalitet skal være utslagsgivende her. Vango - og spesielt deres Force Ten-serie - har laget telt for skotske (les: værharde) forhold i flere tiår, og for meg er Storbritannia faktisk 'her i landet', så det er naturlig at jeg handler her. Det er minst like bra, og billigere også, og selv om jeg kanskje ikke har like mye turerfaring som enkelte andre, så har jeg i hvert fall lest meg opp på hva jeg trenger og kommet fram til hva jeg vil ha. Sist jeg var på telting i Norge, var det både varmt og kaldt og tørt og vått og langt og oppoverbakke, og reisefølget mitt hadde med et Helsport Ringstind superlight som både var vanskeligere å sette opp, var lavere på innsiden og hadde puslete plugger - pluss at det kostet mer enn dobbelt så mye som mitt, for omtrent samme vekt. Og jeg sov bedre, fordi jeg hadde bedre ventilasjon. Så jeg beholder heller begge teltene mine selv enn å kaste dem etter noen som helst. @Grimner, takk for råd, jeg har allerede oppgradert fra en tynn 2/3 lang oppblåsbar matte, hvor jeg i teorien skulle legge sitteunderlaget under føttene, til et som er lengre og i tillegg tykkere, og det ble uendelig mye varmere og mer behagelig. Og når jeg sov bedre på nettene, ble dagene bedre også. Jeg sparer heller på vekta ved å spise utenfor butikkene, feks, så jeg slipper å gå og bære på mer enn tørrmat - og da kan jeg kjøpe hva jeg vil og kose meg med også!
  7. Å, nei, er det sånn det begynner?? Jeg har allerede både en syntetisk og en dunsovepose, og prøver å ikke kjøpe en større sekk, fordi jeg bare kommer til å kjøpe mer greier og ha i den ... Har jeg havnet på enda et nettsted hvor folk aksepterer nerding, impulskjøp og ethvert argument for å skaffe seg flere og bedre ting? Jaja. Da er det vel for sent å kjempe imot. En får ta skikken dit en kommer! ;D
  8. Hm. Så den som telter mye, kan kanskje tillate seg å ha to telt? Et finværs og et ruskeværs? Hvis man er to, kan sikkert nettingen være nok selv om det blir kaldt, men når det er bare meg, vet jeg ikke om lufting/kondens/varme-regnestykket går opp. Får prøve å sette opp begge i hagen og alternere?
  9. Ja, det føles som jeg har bestemt meg nå, jeg trengte vel bare å høre noen andre komme med fornuftige argumenter og erfaringer (samboeren er mer interessert i fotball enn telt, og jeg argumenterer i ring, for å si det sånn). Har likevel en viss motstand mot å selge Easton med det samme, kjenner jeg, kanskje vente til våren, når folk begynner å samle seg nytt utstyr til ny sesong?
  10. @ost, glemte å si tusen takk for den lenken til modifisering av Nitro! Jeg ble inspirert til å gjøre noen små og reversible endringer på mitt Helium: flyttet TBS-bardunene som går gjennom innerdøra (!) til diagonale hjørner for å holde dem ute av veien når de ikke trengs og samtidig gjøre det det litt stødigere om enn på en annen måte. Den ene kan da brukes til å holde ytterdøra åpen helt ned til fotenden, som gjør åpningen betraktelig større - og gjør at jeg kan ligge inni teltet og se ut! Suksess! Lurer også på å knytte strikkene på innerteltet, som skal hektes over pluggene etter at ytterteltet er satt opp, fast til pluggfestene så alt flyr opp i én operasjon. Begynner å like det litt bedre nå.
  11. @Lindap - takk for innspill, det ante meg nok at bare nettingen ville bli litt i tynneste laget til en skikkelig og lang fjelltur. Dette med å sitte og glo ut mens jeg fremdeles er teknisk sett inni teltet, er vel bare noe jeg har fått for meg fordi jeg kunne gjøre det på Apexen. Skal man sitte og se ut, er det selvfølgelig enklest å faktisk være ute! Så det ser ut som det blir Heliumen som blir med på Olavsvandring, og så får jeg prøve å få solgt det andre. Eller kanskje jeg skal beholde det og bruke det neste gang jeg skal gå Caminoen i Spania på sensommeren ...?
  12. Har du et Scarp med hel innerduk, eller med netting? Jeg har som sagt et telt med bare netting innerst, og lurer på om det blir for kaldt og svakelig for fjellet om sommeren? Det slår meg at Helium vil være mye tryggere og varmere ly i regn og vind og kulde, men jeg har som sagt ingen erfaring med dette.
  13. @ost, hvis jeg hadde klart å smiske til meg et Nitro Lite, så hadde det vært helt fabelaktig! Dessverre måtte jeg velge et telt av 'similar spec and value' som Apex, og klarte å få et som kostet 50 pund mer, bare fordi jeg argumenterte for at det hadde samme hodehøyde. Så forresten da jeg leste gjennom min egen post igjen at det er bare tull å skaffe seg et telt som er for kort til å ligge i, hvor man tar borti veggene med soveposen, feks, så jeg tror jeg for øyeblikket har klart å døyve trangen til å kjøpe et nytt Apex. Helium er så uendelig mye større på innsiden! Så nå står det mellom det store og trygge Helium og det lettere, men i prinsippet énveggs Easton ... men i det kan man legge seg i bare myggnettingen på en fin sommerkveld, og sove under stjernene uten å bli bitt av mygg ... vanskelige valg ... @Tor Magnus, jeg har sett en del på Tarptents også, men det er meg bekjent ingen forhandlere her i UK, og jeg har uansett ikke råd til noe nytt før jeg har solgt et eller begge av de jeg har. Dessuten minner også Scarp mistenkelig om et Helium, og det har jeg jo allerede. Og jeg tror det er nettopp denne midtbuen som gjør at jeg ikke er så begeistret for det, for det blir en trang inngang og liten vestibyle.
  14. Takk for svar - det så også ut som et fabelaktig telt (og gjorde bare telthungeren min enda verre), men jeg har rett og slett ikke penger til det - da måtte jeg selge begge mine først, uten at det blir noe mynt i reisekassa! Easton-teltet mitt koster ca det samme som dette Nordisk-teltet, men det er jo brukt, og folk her i UK har ikke penger, så jeg er heldig om jeg får tilbake halvparten av det det er verdt. Jeg regner også med å kunne få ca 200 pund for Heliumen, som bare har vært oppslått i hagen. Men Nordisk-teltet du ga meg lenke til, minner veldig om Helium? Det er bare ikke stor åpning på det. Så jeg tolker posten din som en stemme for Helium ...
  15. Hei, erfarne fjellfolk og friluftsinteresserte! Jeg meldte meg inn her fordi jeg har blitt litt hekta på friskluft og lange, gjerne langsomme gåturer. I den anledning har jeg gått litt rundt her i UK, i fjor tok jeg Caminoen til Santiago og i år prøvde jeg meg på Vestfoldleden som oppvarming og utstyrstest før Olavsleden fra Oslo til Trondheim neste sommer. Jeg er ganske vektbevisst (når det gjelder sekken og innhold, i hvert fall ...) og begynner også å skjønne ting som at jeg har lett for å fryse på nettene, at jeg klarer meg lenge med tørrmat og bare trenger å koke vann underveis, osv. Men jeg har ett stort problem - jeg har to telt, og sikler etter et tredje, og aner ikke hva jeg skal gjøre! - Vango Apex som veier 1,7 kg - http://www.vango.co.uk/trekking/apex-200.html. Lett å sette opp, både inner- og yttertelt går opp samtidig, høyt nok til at man kan sitte oppreist, stor panoramaåpning med lite tak over, så man kan komme seg inn og ut med litt verdighet, og også sitte og se utover skog og hei selv om det småregner. Stødige materialer, vannsøyle på 5000. Men pga at det var kortere i liggelengden og dybden i høyeste punkt enn påstått på nettsiden, og jeg tok borti begge ender selv når jeg la meg diagonalt, ba jeg Vango om å få bytte det. De sa nei, så like før jeg dro, fant jeg et supertilbud på dette: - Easton Kilo 2P, som veier 1,2 kg - http://www.eastonmountainproducts.com/tent/kilo-tent.php. Halv kilo spart. Dette teltet har inngangen i den ene kortenden, og det er faktisk plass til to, så det er masse plass til én pluss sekk, og det er mer enn langt nok. Jeg kan sitte oppreist i dette også, og se utover hvis jeg bretter duken bakover, men innerteltet er laget av bare myggnetting, og det har vesentlig mindre vannsøyle, 1200. Jeg sov i det noen netter i sommer, og da jeg fant ut av ventilasjonen - det er ingen, så jeg må spenne langsidene ut i stedet for ned - ble det ingen kondens. Det er lett å sette opp, men innerteltet går opp først, og bunnen kan bli våt i ordentlig regn før jeg får på ytterduken. Som sommertelt er det uslåelig, men det er ikke to lag duk, så det kan bli kaldt om nettene, og i regn og vind på Dovre ...? Og så tilbød Vango seg likevel å bytte Apex-teltet i en annen modell: - Vango Helium 200, som veier 1,35 kg - http://www.vango.co.uk/force-ten/helium-200.html. Det er kjempestort inni, masse plass til meg og sekken, høyt nok på midten til at jeg kan sitte oppreist, men har en bitteliten åpning som går inn på skrå, så jeg ser ingenting når jeg er der inne og kan ikke sitte i åpningen og se ut. Det er et ordentlig enten-inne-eller-ute-telt, men til gjengjeld er det vindstabilt, vanntett (5000), forholdsvis lett osv. Så hvorfor klarer jeg ikke å bli begeistret for det? Jeg liker Easton-teltet fordi det er lett og jeg kan sitte og se ut, men det er potensielt kaldt. Jeg liker Apex-teltet fordi det har den store åpningen, men det er litt kort og også tyngst. Og så er det Helium-teltet, som jeg burde være kjempefornøyd med, men jeg føler meg litt innesperret i det. Og jeg trenger jo strengt tatt ikke to telt, tvert imot trenger jeg å selge et av dem for å få inn mer penger i reisekassen, og nå sitter jeg og ser på et Apex-telt igjen på ebay! Hjelp! Hvilket telt bør jeg selge, og hvilket bør jeg ta med meg på Olavsferd??
  16. Hei! Jeg er også ganske grønn, og har lett-telt og lett-underlag og lett-det ene og det andre, og jeg bare begynte med å finne oppmerkede løyper og gå langs dem. I fjor gikk jeg Caminoen til Santiago, og i sommer prøvde jeg meg på Vestfoldleden, men det var ikke bare-bare å finne et sted å sette opp telt der - jeg vet ikke hvordan det er på din kant av landet. Det kommer sikkert noen med kjempegode forslag, jeg ville bare si at jeg synes det er så flott at flere litt modne huldre tar steget ut i naturen. Det er så godt for kropp og sjel, og slett ikke så vanskelig. God tur!
  17. Jeg har kjøpt meg en Icebreaker T-skjorte på tilbud, til Olavsferden neste år, og et par Rab Hispar gamasjer - men de går ikke helt opp til under kneet, skal de ikke det? Trodde de måtte over leggmuskelen så du kan stramme strikken og holde dem på plass, men de er 5 cm for korte til det. Utover det virker de solide, har bra anmeldelser og skal få erstatte regnbukse under en Altus regnjakke/poncho. Og dermed har jeg alt utstyret i boks! *jadda*
  18. Hihi! Vel, innerteltet mitt er nå pr def ikke statisk lenger, så om det var det ene eller det andre, får vi kanskje aldri vite? Jeg har vært der ute og gjort noen små justeringer/forbedringer, og begynner å bli veldig fornøyd med dette teltet i forhold til det andre. Men hvis noen har ankepunkter eller synspunkter på Helium-teltet (litt likt et av Hilleberg sine?), så vil jeg gjerne høre dem!
  19. Ah! Balsamspray ville jeg aldri ha tenkt på! Det brygger opp til uvær nå, aner ikke om det kan ha noe med det å gjøre, men jeg tenker jeg skal la det stå ute og se hvor bra eller dårlig det tar regnet med disse statiske flekkene, og om de evt gir seg? Takk for tips!
  20. Tar gjerne imot andre kommentarer på teltvalget også, naturligvis. Så langt er jeg kjempefornøyd med plassen der inne, det er til og med langt nok, men litt skuffet over at jeg ikke kan sitte i inngangen og se ut på ordentlig vis. Får vel belage meg på å sitte utenfor.
  21. Hei, erfarne og kunnskapsrike fjellfolk! Jeg er en ordentlig gladamatør som har fått veldig sansen for å gå langt og ligge i telt. I den anledning trenger jeg et tomanns til meg og sekken, og har et veldig lett Easton Kilo 2P, som er finfint på sommernetter, men kanskje litt i skrøpeligste laget på Dovre i vind og regn. Så jeg kjøpte et Vango-telt som dessverre måtte returneres, og Vango var så vennlige å bytte det mot et Helium 200: http://www.vango.co.uk/force-ten/helium-200.html Så langt er alt vel - det er et stødigere og mer vannbestandig telt, og har like mye plass, selv om jeg ikke kan sitte i inngangen og se ut i samme grad. MEN: Innerteltet er så statisk at det kliner seg inntil overduken. Det er to store flekker, en i hver ende, hvor de er som limt sammen. Jeg har prøvd å justere barduner og plugger og stramme innerduk og ytterduk, men de er og blir som magnetisk tiltrukket av hverandre. Jeg blir sant å si litt elektrisk selv der inne, fordi jeg akkurat tar oppi taket når jeg sitter på midten. Dette går selvfølgelig ikke an i lengden, kondensmessig eller ellers, og hvis jeg vil returnere dette også, må jeg gjøre det raskt og med god grunn, siden de allerede har gitt meg en bedre modell. (Har satt det opp oppå en stor tyvek-duk, så det er så godt som urørt.) Noen som har noen tips eller råd om hvordan man gjør innerduken litt mindre elektrisk? Jeg kan jo ikke akkurat hive det i maskina med ekstra skyllemiddel, slik jeg vanligvis gjør ... Takknemlig for svar, Linda
  22. Den ene hadde et typisk norsk, svart sammenrullbart underlag, som er varmt, men ikke behagelig, og den andre hadde et ME Helium 3.8 oppblåsbart, som var varmt OG behagelig. Vi oppfattet det som en ren lufttemperatur-greie, siden det ble verre utover natten og så bedre igjen - hadde det vært fuktighet, ville det jo ha blitt verre jo lenger vi var i teltet. Og hvis ull er gull, må merino være platina!
  23. Hei! Vi gikk fra Tønsberg til Skoger (tror jeg) og hadde utmerket vær hele tiden, bortsett fra en times styrtskur så vi fikk testet regntøy. Og det ble veldig kaldt på nettene! Jeg hadde et telt med myggnetting på innsiden og en vanntett ytterduk, og reisefølget mitt hadde et Helsport Ringstind ultralight med to lag duk - og begge våknet på natta av at vi var kalde. Da lå vi i soveposer, riktignok bare tynne sommerposer på ca 700 g hver, reisefølget hadde i tillegg silkepose inni soveposen, og begge måtte på med ullongs, ullsokker, ull-T-skjorte og fleece eller langermet ull for å få sove, men vi var kalde på ryggen (det er visst en kvinneting å fryse på ryggen?). Så ved første og beste butikk kjøpte vi slike ullvester i ull og silke i tillegg, og jeg kjøpte meg en merino-buff på en sportsbutikk. Jeg tror ikke det var fukt som gjorde det, for jeg hadde funnet ut hvordan jeg skulle spenne opp/ut teltduken på det tidspunktet. Men som sagt: Ull er gull! Jeg ville ikke ha lagt ut på telttur uten! Jeg bruker til og med to merino-T-skjorter til å gå i, fordi de ikke stinker selv etter to-tre dager uten vask, hvis det feks regner sånn at du ikke får tørket klær, og de varmer selv når de er fuktige, uten å bli for varme når du går. Så selv om vi hadde strålende solskinn på dagen - husk solkrem, forresten - ble det ordentlig kaldt på natta, både i innlandet og på kysten. Et annet tips i den anledning: Det er vanskelig å finne egnet sted å slå opp telt inne i skogen, fordi den er for tett, og også på flatlandet, fordi nesten alt er åkre eller hager.Det er et stykke mellom campingplassene, og de er ofte fulle av campingvogner som har stått der i årevis, så prøv å finne en (offentlig eid, helst) hytte, der er det vanligvis flatt og fint utenfor, og er du heldig, er det utedo også! Jeg tror det er lovlig så lenge det ikke er mer enn en natt eller to. Og selv om jeg ikke kan anbefale den pilegrimsleden som for øyeblikket er i utvikling, kan jeg helhjertet anbefale Camino de Santiago, mye friluft og lett sekk, pluss hyggelige medvandrere og mat og forfriskninger med bare noen få kilometers mellomrom. Men ikke bare for et par dager, naturligvis ...
  24. Hei, jeg er også forholdsvis grønn, men fikk plutselig voldsom trang til å gå langt - om enn ikke så fort. I fjor gikk jeg Camino de Santiago, fra franskegrensa og tvers over Spania, med bare 6 kg på ryggen. Jeg skal love deg at utstyrslista forandret seg ganske kraftig fra første utkast til siste, og selv i løpet av turen kvittet jeg meg med ting og plukket opp annet. For en måneds tid siden prøvde vi å gå den norske pilegrimsleden fra Tønsberg til Oslo, men guideboka var så diffus og merkinga så tilfeldig at jeg dessverre ikke helhjertet kan anbefale det. Men vi fikk da prøvd ut utstyret i norske forhold. Noen ting jeg lærte av det: - Ull er gull. Det blir ganske kaldt om natten, men med ull øverst og ullsokker i posen sover man bedre. Jeg kjøpte meg til og med en buff/hals i merino, og det hjalp på varmen. Dessuten er ull varmt selv når det er fuktig, og det er behagelig å skifte fra gåbukse til ullstilongs når man har kommet fram eller slått leir for kvelden. - Jeg brukte camino-trikset for å unngå blemmer og såre føtter: smør vaselin på foten, ta på en tynn ankelhøy strømpebuksesokk (jepp, sånne som bestemødrene våre gikk med), og så en middels tykk ullsokk. Ingen blemmer, ingen problemer, myke og fine føtter, Og det er halve seieren. - Hvis du vil spise godt uten å bære på for mye, sett deg utenfor butikken og spis. Da trenger du bare en liten primus til å koke vann i, og kan spise tørrvarer, supper osv og drikke kaffe i leiren når du stopper for kvelden. - Ta bilder av kart du kommer over! Vi gikk i Vestfold, og det er mange fine turstier der - de fleste har store oversiktskart på parkeringsplasser o.l. Ta bilde av dem på mobilen, så har du alltid et lokalkart til hende hvis du begynner å lure på om du har gått feil. Og det er mindre å bære på. - Ta med deg en poncho, feks Helsports grønne, hvis sekken din ikke er altfor stor, for da får du ponchoen over sekken også. En poncho kan fungere som sekketrekk, regnjakke, sitteunderlag, ekstra varmepose - et av de mest anvendelige plaggene vi hadde med. Og hvis den er regnjakke, trenger du bare en lett skalljakke eller vindtett Pertex-jakke el. lign. mot vind og mygg. - Noen småting som er kjempelure å ha med: neglesaks i stedet for negleklipper - saks kan brukes til mange flere ting. Et plastlokk til skjærefjøl/tallerken/flatt og stødig underlag til primusen. To kopper, en til kaffe osv og en annen til å lage supper og annen mat i. Så kan du gjøre begge deler samtidig, uten kaffesmak på suppa og omvendt. Et bomullsskjerf som kan brukes som skjerf, fatle, håndduk, duk, sitteunderlag, laken, putetrekk, eller sprayes med myggmiddel og vikles rundt hodet i myggfulle skoger (stort problem da vi gikk i sommer). - Vi lo rått av tullinger som gikk med staver. Så teit når du ikke går på ski, liksom! Men vi kjøpte et par og delte på, og jeg ville ikke vært staven min foruten, du kan bl.a. måle dybden på gjørmehullene med den før du plumper uti. Kjempesmart, og liksom avslappende å gå med. - Sørg for å ha en god puteordning! Jeg hadde kjempevondt i nakken fordi jeg hadde planlagt å bruke posen med ekstra skift som pute, men det endte med at jeg måtte sove i nesten alt som ikke hang til tørk, ergo null pute. Nå har jeg bedre sovepose og desto mer putemateriale. Jeg kjøpte meg Exped drybag for å holde det ekstra skiftet tørt uansett vær, og den blir en grei pute enten den har tørre eller fuktige klær i seg, spesielt hvis du trer en buff utenpå som putetrekk Håper det kan være til hjelp, god tur! Linda
  25. Heisann, jeg har den nye modellen av Eastons 2p Kilo-telt, og det er staselig, lett og luftig - så lenge du fester barduner til stroppen på langsidene og spenner duken ut i stedet for ned, så du får mer ventilasjon og mindre kondens. Lukker du vestibylen mot regn eller vind, kan det bli veldig fuktig der inne. Men jeg kan sitte oppreist både inni og i inngangen, det er veldig god plass til én pluss sekk og faktisk også til to personer om det kniper, og det veier bare et kilo ... så jeg er fristet til å ta det med på Olavsferd fra Oslo til Trondheim neste sommer. Dette er muligens en dårlig idé, rent vær- og føremessig, men planen er at vi skal telte ca halvparten av tida, altså gjerne i finvær, og heller ta inn på rom i ruskevær. Noen som har meninger eller kommentarer til dette? Takknemlig for innspill!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.